Panik - lämna sidan!

Sjuksköterska

Gustav Stenson berättar om sitt jobb som sjuksköterska på en ungdomsmottagning.

Foto av sjuksköterskan Gustav Stenson.

Vad innebär ditt jobb?

– Jag träffar unga som kommer till ungdomsmottagningen med olika funderingar eller problem. Ofta handlar frågorna om sex, kroppen och relationer. Ibland åker jag ut till skolor för att svara på frågor och ibland kommer klasser och andra grupper på studiebesök till ungdomsmottagningen.

Vad kan man få hjälp med av dig?

– Du kan egentligen komma till mig med vilka frågor eller problem som helst. Om jag inte kan hjälpa till så brukar jag veta var du kan få hjälp i stället.

– De flesta vill prata om olika könssjukdomar och testa om de har någon könssjukdom. Många har funderingar om kroppen. Till exempel kan det handla om prickar på penisen eller pungentrång förhud eller kort sträng.

– Du kan också prata om sexualitet med mig. Och om det är något som du inte tycker funkar sexuellt, som till exempel tidig utlösning och erektionsproblem

– Det går också bra att komma till mig om du bara behöver någon att prata med.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Åh, allt med det här jobbet är roligt! Att träffa så många olika unga personer. Det känns kul att få vara med och hjälpa dem som har problem. Och att hjälpa andra från att få problem. Det är roligt att prata om sexualitet som är en viktig del i mångas liv.

Till toppen av sidan