Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur gör ni med smink på idrotten?

Kan jag få idrotts-smink-hjälp? Jag har fått väldigt mycket idrott på skolschemat (4) och jag använder en del smink (Conseler, Mascara, blush, highligther, ögonskugga, bronser).

Hur ska jag göra om jag vill ha det sminket men inte vill ha F i idrott för jag inte deltar? Är ju också ganska stressigt att hinna till nästa lektion då när man ska stå och sminka sig + att ta med sig allt. Hur gör ni?

/Anonym

Svar:

 • Man har helt enkelt inte det
  /A
 • Antingen, skaffa settingpowder. Man får typ en matt effekt utav pudret. Eller så kan du använda jävligt mycket settingspray och vattentät mascara.
  /17 årig tjej som går stylist
 • Jag har alltid mitt vanliga smink men brukar inte svettas eller anstränga mig.
  /glad trettonåring som fick E
 • Skit i sminket 🤷‍♀️ Ögonbryn, concealer, highlighter och mascara. Gärna lite BUS också, brukar göra susen!
  /JT
 • Jag har inte de på idrotten men efter har jag de så de är helt up till dig<3
  /Olivia
 • Jag brukar alltid ha lite puder och mascara I väskan. Det går ganska fort att sätta på lite. Sen så använder jag en setting spray.
  /Lily
 • Jag har idrott tre gånger i veckan och jag brukar sminka mig hemma och sen bara lägga på lite extra efter idrotten.
  /Tjej 13 år
 • Hej, jag brukar ta med mig eller använda en bra setting spray.
  /Tjej
 • Bra primer och setting spray! Kom sminkad till idrotten så slipper du sminak dig efter! Det kan doxk vara så att du måste toucha up några saker (böja fransarna, läpppenna osv) men annars går det snabbt.
  /15 årig tjej
 • Hej!! 👋 Jag har 2 pass idrott i veckan och det är ganska stressigt att sminka sig för mig, eftersom idrotten ligger 2-3 km från skolan. Jag andvänder också smink, lite mer än dig och det blev väldigt problematiskt för mig!! Men jag hittade en lösning .. Jag började bara andvända det nödvändigaste och det som gick "vattentätt". Jag ansträngde mig inte lika mycket, men jag fick ett B i idrott, trots allt👍💫Hoppas du hittar en lösning som funkar för dig!!❤️💗 Hej då!!
  /Tjej år
 • Personligen tycker jag att smink nästan aldrig är nödvändigt, men jag förstår syftet: att se bättre ut. Dock är det inte särskilt viktigt att se bra ut när man tränar eftersom man inte ser bra ut när man tränar hur man än gör. Dessutom får träning en att se bättre ut, så egentligen uppnår du målet i vilket fall som helst.

  Du nämnde även att sminkandet tar tid. Därför tycker jag att du inte bör använda smink på idrotten, men jag vet att ingen lyssnar på mig eftersom att jag låter tråkig, gammal och ni vet att jag har rätt. Tänk på att jag har bara delat med mig av en åsikt. Jag kanske missar någonting, men detta är hur jag ser på det hela. Du e fin som du e, och det blir bara bättre om du tränar.😘
  /Det kallas "tillgänglig", inte "singel"🗿
 • Hej!! Jag börjar 8:an snart och använder också en del smink! I 7:an så brukade jag ta bort typ min concealer men inte mascara, för mascara tar ju lite längre tid. O sen efter idrotten sminkade jag mig ganska snabbt och det funkade bra för mig!!
  /EpaTjej<3
 • Jag har mycket smink hemma men använder inte jättemycket. Jag brukar bara ha mascara och lite läppstift i skolan.
  /Djurälskaren
 • Hejjjj! Använder inte smink så ofta, men har nåt tips! Först köp typ nåt sprej som gör att sminket stannar på plats även om du svettas! Så spreja kanske 10 min innan du ska köra idrott. Du kan ha med dig smink i en liten necessär eller finare ryggpåse där du vet att allt smink får plats.

  Ha med dig det smink du använder men inte för mycket, och när du har kört idrott kanske du byter om dushar idk men prova att sminka dig snabbt typ kanske 10 min OCH om du inte hinner och måste skynda till klassrummet kan du kanske gå in på toan och fixa sminket SNABBT. Sorry för långt svar 🌝 men mina tips HA DET BRA
  /Sminktjejen //13
 • settingspray är det absolut BÄSTA som finns! jag är en person som använder en massa produkter när jag sminkar mig till skolan, och är upp till 100% ärlig när jag säger att allt stannar kvar! visst svettas man osv under idrotten, men detta borde inte påverka samt få bort din mascara, ögonskugga osv så länge du använder settingspray. <3 detta kommer från nån som inte sminkar sig under skolan!!
  /🎀
Till toppen av sidan