Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag går ner i vikt på ett hälsosamt sätt

Vikt alltså. Något så sjukt jobbigt för så sjukt många. Hela mitt liv har jag varit större än alla andra, men ju äldre jag blev desto mer ökade jag i vikt. Jag fick mer och mer ångest både för hur jag såg ut - men även för min hälsa.

Så ofantligt många gånger jag testat att gå ner i vikt men inget funkar, antigen så höll jag enbart vikten eller så gick jag upp det jag gått ner igen.

Bara för någon vecka sen så bestämde jag mig på riktigt – men med en bra inställning. Inga dåliga tankar, de skjuter vi åt sidan nu, en vecka har gått sedan jag började. Jag MÅR bättre. Jag känner mig starkare i psyket! Jag kan kontrollera mina impulser om att överäta? Asså wow.

Även om det är en vecka in; jag är SÅ stolt över mig själv. Tänk att jag gjort detta på ett bra sätt, dvs inte svultit mig själv osv.

Allt annat i mitt liv har vänts upp och ner den senaste tiden. Och det har varit så sjukt tufft. Jag fann bara glädje i mat vilket har varit så tufft, jag åt när jag var glad, arg, ledsen. Men nu, nu finner jag glädje i andra saker. Jag kan finna glädje i SMÅÅÅ saker tex mobilspel, smink med mera.

Jag har bland annat autism och den påverkar mig ganska mycket. På grund av den så har jag väldigt mycket rutiner - MEN, för mig är rutinerna i huvudet. Och om något blir annorlunda så kan mycket rubbas.

Tex så har jag satt upp en mat plan för dagen och när jag följer den mår jag bra. Men när jag ändrar lite på den hastigt (även om det inte är något dåligt jag ändrar) så blir det skitskumt. Så det finns ju både för och nackdelar. Fördelen är ju just att jag mår bra om jag håller mig till min plan som jag tänk och testat ut som jag vet funkar.

Det negativa är ju att jag hamnar helt ur balans om något inte går som planerat.

Trodde aldrig att jag ens skulle klara en vecka. Men here I am ... still going:)

Jag vill skriva mer om det psykiska nu. Jag vet hur dåligt man kan må av sin vikt. Men du, du som läser det här; din vikt definierar inte dig. Våran kropp är ett skal. Och innanför det skalet döljer sig SÅÅ mycket mer. Kom ihåg det.

Tyvärr kommer inte all förstå det. Men det viktiga är att du innerst inne vet om det. Och vikt definierar inte huruvida du är attraktiv eller inte, du är inte fulare för att du är tjock, smal, mittemellan.

Jag vet att det finns folk som kommer fortsätta body shamea folk … tyvärr. Försök då tänka såhär: bara för att EN människa inte ”tycker du är fin” betyder inte det att ingen tycker det. Jag jobbar själv på detta. Varför bryr jag mig om folk tycker jag är ”ful”? Det är ju såhär jag ser ut liksom.

Och tro mig, det finns någon där ute som tycker du är världens finaste❤️ OAVSETT VIKT, KROPP, UTSEENDE❤️ (Om du håller på med en vikt resa) Jag tror på dig - jobba mot dina drömmar - på ett hälsosamt sätt, oavsett om du vill gå upp i vikt, ner i vikt, eller behålla vikt. Du är fan starkare än du tror. Om jag klarar det så klarar du det. ❤️

Bell 14

Mer på UMO

Artikel

Kropp och utseende

Vem bestämmer vad som är snyggt och hur påverkas du av olika utseendeideal?

Svara varandra

Nån som är ihop med en tjej som inte sminkar eller rakar sig?

Här på Svara varandra kan man läsa mycket om att man inte behöver raka sig och man behöver inte ha smink. Tänker mest på tjejer, att vikt och ärr och bröststorlek inte spelar någon roll osv.

Svara varandra

Hur ska jag göra för att acceptera mitt utseende?

Jag känner mig så extremt ful, till den punkten att jag tror att ingen någonsin kommer att gilla eller vilja vara tillsammans med mig. Någon som vet hur man kan känna sig finare eller någonting man kan göra för att acceptera sitt utseende?

Till toppen av sidan