Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hjälp! Jag tjuvkollade killens mobil och mår dåligt av vad jag såg

Hej! Jag gjorde något skitdumt mot min partner som jag verkligen ångrar. Jag gick igenom hans mobil. Mår så dåligt över det och jag vet att det var fel.

Jag är väldigt osäker på mig själv, då han är av ”högre status” än jag. Jag är inte direkt någon som klassas attraktiv och det plus min otroligt dåliga självkänsla fick mig att gå igenom hans mobil medans han sov. Han kändes typ lite för bra för att vara sann, att han faktiskt tycker om mig.

På mobilen hittade jag inte så värst mycket, förutom att han följer tjejer som är heeeelt raka motsatsen från mig. De lägger ut halvnakna bilder och poserar. De han kollar på har annan etnicitet, kroppsbyggnad och karaktärsdrag.

Jag har tidigare tagit upp med honom att jag mådde dåligt av att han kollade på porr, återigen på grund av min kassa självkänsla. Enligt han själv så har han slutat titta på porr, vilket jag litar på. Men detta kändes typ som samma svek.

Mitt problem med porren var att han lustar efter någon annan, att min kropp och kärlek lixom inte var nog för honom. Min kropp kommer aldrig kunna bli så speciell. Jag är något överviktig, och detta triggar igång min gamla ätstörning igen. Jag kan inte prata med honom om det, då det var jag som gjorde fel när jag kollade igenom hans mobil.

Har ni tips? Är det nån som har varit med om liknande? Vad skulle ni göra i min situation?

/Andreá 18

Skriv ditt svar

Svar:

 • Tyvärr tror jag att det är svårt att tvinga en grabb att inte kolla porr då det bara kommer sluta med att man ljuger och gör det ändå. Men då är det ju bättre att inte göra sin tjej ledsen genom att t.ex inte följa ”porrstjärnor” på insta t.ex men jag tycker att det är både han som borde avfölja dom men även du som måste skaffa en bätttre självkänsla.
  /Kille 16
 • Jag har en relation till en tjej jag älskar och tycker hon är den bästa och vackraste som finns. Även om hon väl är modell lite större antar jag. Jag tittar på porr och har en sexualitet även utanför vårt förhållande. Jag kan också bli attraherad av tjejer som inte ser ut som hon. Men det har inget att göra med min kärlek för henne. Vi har pratat en hel del om sånt här. Hur vi känner om olika saker och varför vi vill göra olika saker. Hon är okej med det och hon vet att det handlar om mig och inte om henne. Jag föreslår att du pratar med din kille och att ni försöker reda ut varför du känner som du gör och varför han gör som han gör. Samtalet bör vara fokuserat på att förstå varandra. Ställ följdfrågor och försök sätta ord på era känslor även om det är svårt. Försök också att inte vara anklagande. Hoppas det blir bättre oavsett hur ni gör framöver.
  /Kille i förhållande
 • Jag har haft samma problem flera gånger med olika killar. Och när man är osäker på sig själv så blir det extra jobbigt. Det verkar lite som att det är ”killstandarden” idag tyvärr dock (inte alla killar men många). Du borde dock prata med han om det, för om han inte vet vad du känner är det ju svårt för han att ändra på problemet. Säg vad du känner, att du inte vill att han ska vara respektlös mot dig genom att följa och gilla halvnakna bilder på tjejer. Och om han inte validerar dina känslor, så är han ”inget att ha”. För om han älskar dig så kommer han att lyssna på dig och hur du känner. Du ska inte behöva må dåligt för något han håller på med, hans uppgift som din kille är ju att få dig att må bra i dig själv, att få dig att känna dig tillräcklig, precis som du är! Men ett förhållande kan ju inte vara perfekt, utan man möter på uppförsbackar, som man måste jobba på tillsammans! Och om han inte är villig att lyssna på dina känslor och jobba på problemet så borde du gå vidare hur svårt det än är. Du förtjänar allt! Och ska inte behöva känna dig otillräcklig eller känna att du behöver sänka dina krav för en annan människa. Stå på dig hur svårt det än är, för du förtjänar att må bra!
  /e
 • Du borde prata med det honom det är nog bra att säga sanningen/ lycka till(:
  /anonym
Till toppen av sidan