Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur vet man när det är dags att göra slut?

Hur vet man när de är dags att göra slut med någon?
/Johanna

Svar:

 • När det inte känns rätt längre, du tappar sugen till att exempelvis träffas och du får inte samma härliga känsla i magen som innan
  /Djdj
 • Om du inte längre känner samma som du gjorde när de började, om ni bråkar mycket, om du börjar gilla någon annan, de kan finnas massa anledningar. Känner du att du vill göra slut så finns det en anledning, och då är de bäst (enligt mig) att göra slut för din partners skull, det är inte kul att vara tillsammans med någon som inte bryr sig.
  /.
 • När du inte känner den pirrande känslan med den personen längre. När du har tappat intresset liksom. Du kanske bara vill vara vän med hen.
  /Tindra
 • När det inte känns samma som på början, om det känns dåligt och som att du inte gillar personen längre.
  /Marty
 • När du känner att du inte har några känslor kvar eller om din kille/ tjej gör saker som du inte tycker om. Stå upp för dig själv, om hen gör nåt som du inte tycker om så ska du göra slut på momangen!!!!!!
  /Loca Girl 😜
 • Detta är en väldigt svår fråga. Precis som andra skrivit här så kan det vara dags att göra slut när det inte känns på samma sätt längre, att känslorna försvunnit eller kallnat och man inte är lika attraherade av varandra längre. Det är dock viktigt att komma ihåg att om man har varit tillsammans länge så kan känslorna förändras.

  Det kan kännas som att känslorna svalnat men egentligen är det bara förhållandet som lämnar nykärleksfasen och går in i en ny fas, en stabilare och tryggare fas där man blir mer självständiga i förhållandet men ändå älskar varandra. Detta brukar hända efter att man varit tillsammans i ca 1 år tror jag. Det är svårt att veta hur det känns när man lämnar nykärleksfasen eftersom filmer och serier enbart visar nykärleken och inte vad som händer sen.

  Ju längre man varit tillsammans och ju starkare känslor man haft, desto viktigare tror jag det är att stanna upp och verkligen känna efter om det är som känslorna försvunnit eller om det bara är som relationen förändrats till något annat (som absolut inte behöver varia dåligt, den förändringen kan vara väldigt bra).

  Jag tror att det finns tre saker som krävs för att ett förhållande ska hålla: attraktion (man vill ha fysisk närhet, allt från kramar, pussar, sex, mys, etc), man är varandras bästa vänner (man trivs ihop, har roligt, skrattar) och trygghet och stabilitet (man ska våga vara sig själv, man har samma mål och värderingar, man stöttar varandra, man kan kommunicera och lösa konflikter).

  Jag tänker att om man saknar någon av dessa så kanske det är värt att fundera på om man ska göra slut. Mitt bästa råd är att fundera igenom det ordentligt, kanske prata med den du är tillsammans med om hur du känner och att du kanske behöver lite tid till att fundera.

  Lycka till! Och kom ihåg, oavsett vilket beslut du tar så kommer allting lösa sig, det kan kännas jobbigt i början men i slutändan blir allt bra på ett eller annat sätt.
  /Tjej, 22
 • När man inte gillar dem längre
  /Pepe
 • Man ska göra slut när det inte sker en njutning hos dig, då du umgås med personen som du är ihop med. Sen är det såklart upp till dig själv!
  //Viggo
 • När du börjar tänka på dom banorna.
  /H.A
 • Egentligen när du vill det. Personligen så tycker jag inte att huruvida känslorna har förändrats eller inte spelar någon roll, så länge du inte längre vill vara ihop med någon så är det dags att göra slut.
  /<3
 • Jag har känt att det är dags när man inte längre känner sig intresserad, tex när ens partner pratar och man känner "kan inte hen bara vara tyst". Eller att man inte blir pirrig i magen längre när personen skriver eller att man inte vill ha sex eller kyssa personen längre.
  /Tjej
 • När man inte känner sig glad med den personen:)
  /En kille som vet
 • När kännslorna tar slut. Eller man kännde sig utråkad
  /Amanda
 • Som alla andra skriver är det såklart viktigt att du ska ha känslor för personen, och har du inte det så kanske det är dags att tänka om. Men jag vill också lyfta att man kan känna känslor för en person som inte är bra för en, och man kan behöva göra slut med en person även om man fortfarande gillar han/hon.

  Beteenden som upplevs som kontrollerande, om din partner uttrycker att hen inte vill att du träffar dina vänner, att hen inte litar på dig, om personen anklagar dig för att ha varit otrogen när du inte varit det. Även om personen har svårt eller helt vägrar ta ett nej, då kan det vara dags att omvärdera förhållandet.

  Även beteende som att din partner "pratar ner" till dig, dumförklarar dig ofta, i allmänhet får dig att känna dig dum eller osmart. Om ni bråkar ofta, det är normalt att inte alltid vara överens om vissa saker och att prata ut om det samtidigt som man fortfarande respekterar varandra. Men om ni blir osams så att ni skriker på varande eller behandlar varandra med tystnad när ni är arga är inte ok. Ett förhållande ska grundas i gemensam respekt för varandras tid och utrymme, finns inte det så är det nog värt att tänka om.
  /tjej22
 • Om han japp en annan gäri så är det dax att dumpa han.
  /hej
 • Jag tror det är när du känner att du inte vill tillbringa din tid med den personen och det är helt okej. Om man får den tanken ofta ska man göra så man själv tycker. Tänk så här, hur blir det om jag gör slut nu? Så försöker du tänka all tid du har varit med den personen. Om du känner att det är slöseri då gör du slut men om du känner att di fortfarande gillar hen then go for it =)
  /sandra
 • Eftersom jag också har varit ihop med någon vet jag hur det känns. Det tar bara slut liksom, man stutar och träffas, pratar inte så myckret med varandra och så är det. Man får acceptera det. När jag var ihop med en snygg kille var vi ihop i ett år och det var i förskoleklass, sedan tog det bara slut, vi hammnade i olika klasser och det tog bara slut då men så är det. Jag förstår dig.
  /En som också har varit ihop med någon
 • När man inte mår bra i förhållandet och man saknar inte sin partner,
  /en tomat på 13 sommrar
 • När du inte har några känslor kvar och att du inte får några fjärilar i magen när du träffar människan och när människan skriver.
  /Thea
 • Hej! Du känner det när du t.ex inte vill träffa personen längre✨Eller typ att du inte får samma känsla i kroppen. Och typ att du inte blir glad av att träffa personen🦋för du ska ju bli glad när du träffar personen. Och sen också när du känner att du bara inte gillar hen på samma sätt✨Lycka till❤️
  /anonym
 • Hej! När du känner att det inte känns rätt längre och när du inte mår bra utav att vara i förhållandet längre. Då bör du gå ur förhållandet.
  /W
 • Så fort ditt hjärta känner något annat är det dags att börja prata med din " partner ". Det är viktigt att prata med varandra om hur man känner för varandra.
  /..
 • När man känner att relationen är dålig, man själv mår dåligt, får kanske ångest eller stress över relationen man har. Alltid spelar ingen roll om du är i en relation eller inte men tänk på dig själv du är prio ett. Så om du mår dåligt då är mitt tips att du gör slut för man ska inte må dåligt i en relation. En relation med något ska kännas fantastisk, känna sig lycklig, glad.
  /Tjej 17
 • Jag skulle säga att om man är i ett förhållande som får en att ifrågasätta om det är dags att göra slut eller inte så är det nog dags att göra det. I ett hälsosamt förhållande enligt mig borde det inte vara ett alternativ.
  /Aurora
 • Så fort du känner dej minsta lilla rädd eller otrygg med din pojkvän/flickvän. Det kan vara att din partner utsatt dej eller någon annan för någon typ av våld, du ska inte då tänka att det är en ”en gångs grej” för om det hände en gång så är chanserna stora att det händer igen. Våld kan utspela sig på olika sätt, dvs psykiskt våld där din partner manipulera dej och trycker ner dej mentalt, fysiskt våld kan vara så lätt som en knuff eller att hen slår i vägen hårt när hen är arg. Om du känner dej otrygg så måste du lämna för ditt eget bästa.
  /Anonym
 • Antingen så får man inte längre de vibbarna man haft tidigare i relationen, eller så känner man bara att man dras till någon annan.
  /Mr D
 • Man behöver inte göra slut men eftersom du frågar det så gör man slut när man inte orkar längre med sin pojkvän
  /Otavio 6A
 • Så här va de för mig när jag fattade att jag behövde göra slut med min kille,jag märkte att vi båda var för unga och int samma tankar längre om allt,och om man små bråkar lite ofta och inte går att lösa utan håller på för länge så är det inte den rätta, och man stör sig på varandra eller den ena är väldigt svartsjuk. Så prata med honom men om han eller hon inte bryr sig så förtjänar ni inte den personen. Som sagt man märker har man lika roligt med varandra som förut? Är alla känslor kvar eller är det nån annan av hiss två som tänker på nån annan? Osv osv
  /Emilia <3

Mer på UMO

Artikel

Att göra slut

Du kan vilja göra slut av flera anledningar. Försök att göra slut på ett schysst sätt om du kan.

Artikel

Hur gör man slut på ett schyst sätt?

Det kan vara jobbigt att göra slut. Tipsa andra om hur man gör det på ett schyst sätt!

UMO-podden

Wilmas tankar: "Det var svårt att göra slut när han mådde dåligt"

64. I den här podden berättar Wilma om hur hon försökte hjälpa sin pojkvän, om hur hon själv mådde och om det svåra att göra slut med någon som mår psykiskt dåligt.

Till toppen av sidan