Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur får jag honom att våga prata med mig?

Hej, jag har fått ett ganska stort intresse för en kille i skolan. Vi har umgåtts några fåtal gånger med gemensama vänner.

Däremot så är han väldigt tillbakadragen och smart, lite av en nörd. Detta gör att han knappt snackar med mig.

Problemet är att jag verkar som en bitch innan man lär känna mig. Förmodligen för att jag ser ut som normen av en bitch. Sedan har killar förut enbart börjat hålla på med mig bara för mitt utseende och inte velat lära känna mig.

Jag vet att han tyckte jag är attraktiv men jag vill att han ska våga snacka med mig. För jag vill verkligen att han ska tycka om mig som person och inte utseendemässigt. Så hur ska jag få han att inte udvika mig eller kolla bort när jag försöker snacka med honom.
/Solrosfrön

Svar:

 • Ah, äntligen får jag ge min experience vidare. Om du vill få en kille att gilla dig så borde du försöka lista ut vad han är intresserad av innan du närmar dig honom. Om du vet vad han gillar kan du snacka med honom om det, även om du kanske inte bryr dig ett skit om vad han gillar. När jag träffade min tjej så hade vi bara två saker gemensamt, båda gillade rock å bådas pappor var amerikaner. Man ska hitta någonting man har gemensamt och bygga vidare broarna efter det. Det är ett tips, ett annat är att du ber om att få bjuda honom på middag hemma hos dig eller restaurang om du önskar och så kan du ju bara vara ärlig med honom. I bästa fall får du en pojkvän, i värsta fall så tycker han inte om dig och då är det så.
  /IIII]:)
 • Jag har börjat skriva med en tjej som jag gillar och det jag gjorde var att skriva ett meddelande till henne och ifrån det så skriver vi varje kväll. Tänker att du kan göra någonting liknande. Det funkade för mig, lycka till!!!
  /Bra svar!
 • Det du behöver göra är att inte vara en i mängden så att han lägger märke till just dig. Sedan är det bra om du tar initiativet att prata med den här killen om inte han har bollar att göra det själv. Visa intresse för honom, det kan vara till exempel att le mot honom eller hålla ögonkontakt, detta eftersom att han kanske tror att han kommer bli dissad av dig och därför vågar han inte ta insiativ att prata med dig.
  /Hej
 • 17 åring kille här. Försök att låta snäll och prata om något som intresserar han. Visa VÄLDIGT tydligt att du är intresserad.
  /Nej
 • Le och var skämtsam, det lättar på stämningen och får dig att verka vänligare. Om man liksom leker med rösten istället för att vara helt monoton är ett annat sätt att visa vänlighet. Det ligger faktiskt mer än man tror i hur du säger någonting.

  Var frestande på ett vitsigt sätt. Tala inte om nån annan kille om du tror han gillar dig, det är den absolut största turnoffen jag nånsin varit med om iaf. Hälsa på honom och prata så mycket som möjligt, det visar att du är intresserad av att vara med honom, och då kommer hans självkänsla förhoppningsvis bli bättre.

  Bonus: Nästa gång han tittar bort, säg typ "Det är ok, du kan titta på mig, jag bits inte."
  /Temporär kommunikationsdoktor
 • Hej fina! Vissa människor är ju mer introverta av naturen än andra. Kan vara så att han känner sig lite osäker kring dig? Dels för din status men också för hans. Han kanske inte kan se eller förstå att du är intresserad av honom liksom.

  Saker man kan tänka på är ju kroppsspråk. Har man ett lugnare kroppsspråk så uppfattas man mer avslappnad och då kanske det är lättare att bemöta en sån person. Eller ögonen. Finns ju en grej att man ”ler med ögonen” dvs att man försöker få dom så mjuka som möjligt. Att kolla snällt på någon.

  Det kanske också kan funka att ställa lite ledande frågor när ni väl har en konversation. Frågor som han måste svara lite mer utförligt på och där du då kan ställa följdfrågor. Fråga frågor om intressen, framtiden, visioner osv. Och såklart kan man ju ge komplimanger som får någon att känna sig bekväm. En fin komplimang liksom. ”Gud vilken skön tröja du måste ha” ”Jag önska också att jag va lika bra på blablabla som dig” ”Du verkar så trygg”. Sånt som man kanske inte förväntar sig, men sånt som man minns. Att lyfta personen och se personen.

  Sen är det ju supersvårt om han inte ger samma tillbaka men då kanske man får vara helt ärlig och säga att man är intresserad av att lära känna bättre. Många gånger går det ju hem lika väl. Tydligt och bra. Låt det ta den tid det tar <3 Du märker nog om det är besvarat!
  /Nellie
 • Du kan försöka bli kompis med honom och våga prata och fråga, det hjälper.
  /Det var min idé hoppas den hjälper

Mer på UMO

Artikel

Kär i en upptagen tjej, vad ska jag göra?

Jag är kär i en tjej som är ihop med en kille jag känner. Vad ska jag göra?

Artikel

Tips och råd om du är utsatt för svartsjuka

Att bli utsatt för svartsjuka kan vara jobbigt. Du kan få stöd och hjälp om du behöver.

Artikel

Tips och råd om du är svartsjuk

Det brukar vara jobbigt att vara svartsjuk. Men det går att göra något åt den.

Tips/inlägg från unga

Vad gör du om en partner eller kompis är svartsjuk?

Har du varit utsatt för någons svartsjuka? Här kan du tipsa andra hur man kan hantera situationen. Du kan också läsa andras tips.

Svara varandra

Vad gör vi om vår kompis blir bortgift?

Jag och min kompis tror att våran snart 15 åriga klasskompis ska giftas bort.

Svara varandra

Hur ska jag släppa känslorna för kompisens ex?

Jag har börjat umgås med en kompis och hans ex. Det har gått ett tag nu och jag har börjat tycka om hans ex mer och mer.

Svara varandra

Vad ska man tänka på inför första dejten?

Jag har haft kontakt med en kille ett tag och nu ska vi träffas för första gången.

Svara varandra

Vad gör ni tjejer när ni går in tillsammans på toaletten?

Vad gör tjejer egentligen när de går in flera på toaletten samtidigt?

Svara varandra

Finns det killar som gillar lite större tjejer?

Många tjejer som väger mer än "normalvikten" skäms och mår dåligt över sina kroppar. Vad tycker ni killar om tjejer som är lite större?

Svara varandra

Gillar min kompis, hjälp!

Jag gillar en tjej i min ålder som går i samma kyrka och vi är bra kompisar. Har på senaste kunnat se tecken på att hon kanske gillar mig, hur ska man gå till väga för att ta det vidare?

Till toppen av sidan