Fråga

Ska jag bli ihop med henne igen?

Fråga

Jag har varit ihop med en tjej och sen tog det slut mellan oss för att hon var otrogen. Trots det som hänt är mina känslor för henne fortfarande starka.

Hon säger att hon älskar mig mer än bara som en vän och att hon vill försöka att bli ihop med mig igen.

Ska jag ge det en chans till? Jag är rädd att bli sårad igen. Vad ska jag göra?

Svar

Jag förstår att du funderar över om du ska kunna lita på henne igen eftersom hon har varit otrogen mot dig tidigare. Jag tycker inte att det finns något rätt eller fel i det här, det är vad du känner som är det viktigaste.

Om du känner att du fortfarande älskar henne och kan förlåta henne tror jag det kan bli hur bra som helst. Men det är förstås viktigt att ni pratar igenom det som har varit och kommer överens om hur ni ska ha det i ert förhållande i fortsättningen.

När ni rett ut det där med otroheten är det viktigt att ni inte fortsätter älta den. Om du känner att du inte kan förlåta henne att hon varit otrogen mot dig tror jag att det blir svårt att få ett bra förhållande.

Det är bara du som vet vad som är rätt för dig i den här situationen. Jag tycker att du ska känna efter ordentligt och lita på dina känslor, de brukar kunna tala om för en vad som är ett bra eller dåligt val.

Om du vill prata mer med någon om det här kan du till exempel kontakta en kurator på en ungdomsmottagning eller i skolan.

Med vänliga hälsningar

Anna Eklund, sjuksköterska

Till toppen av sidan