Panik - lämna sidan!
Fråga UMO

Ska jag bli ihop med henne igen trots otroheten?

Fråga

Jag var ihop med en tjej och sen tog det slut mellan oss för att hon var otrogen. Trots det som hänt är mina känslor för henne fortfarande starka.

Hon säger att hon älskar mig mer än bara som en vän och att hon vill försöka att bli ihop med mig igen.

Ska jag ge det en chans till? Jag är rädd att bli sårad igen. Vad ska jag göra?

Svar

Jag förstår att du funderar över om du ska kunna lita på henne igen eftersom hon har varit otrogen mot dig tidigare.

Men, om du fortfarande älskar henne och kan förlåta henne tror jag det kan bli bra. Men det är förstås viktigt att ni pratar igenom det som har varit och kommer överens om hur ni ska ha det i ert förhållande i fortsättningen.

När ni har pratat igenom det som hände är det viktigt att ni inte fortsätter älta. Jag tror att det blir svårt att få ett bra förhållande om du känner att du inte kan förlåta henne för det hon gjorde.

Det är bara du som vet vad som är rätt för dig i den här situationen. Jag tycker att du ska känna efter ordentligt, lita på dina känslor och göra det som känns mest rätt.

Vill du prata mer om det här med någon kan du till exempel kontakta en kurator på en ungdomsmottagning eller i skolan.

Med vänliga hälsningar
Anna Eklund, sjuksköterska

Mer på UMO

UMO-poddenBedragen - ska jag göra slut?

20. "Det var inte logik som styrde mig då, det var känslorna. Jag ville inte att hela mitt liv skulle ändras för något jag inte var skyldig till. Så vi fortsatte att vara ihop ett tag till."

Svara varandraMin mamma är otrogen, vad ska jag göra?

Mamma är fortfarande gift med min pappa men han bor utomlands och vi ses inte så ofta. Vad ska jag göra? Ska jag fråga henne om det? Ska jag berätta för min pappa? Tacksam för hjälp!

Till toppen av sidan