Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Min kille dumpade mig, hur blir jag glad igen?

Fråga

Min kille dumpade mig för två månader sen och nu kan jag inte sluta tänka på honom. Jag gråter när jag tänker på hur mycket jag älskar honom. Vad ska jag göra?

Svar

Det är jobbigt att bli dumpad av någon du är kär i och jag förstår att du är väldigt ledsen. Jag tror att alla olyckligt kära har sina egna sätt att komma över att man blivit dumpad. Ett sätt är att prata om dina känslor och om hur du mår med någon som är en bra på att lyssna.

Har du någon i din närhet som du kan berätta för hur ledsen du är? Det kan vara en kompis, äldre syskon eller dina föräldrar. Du kan också prata med någon på en ungdomsmottagning, de som jobbar där är vana prata om olycklig kärlek.

Att skriva ner dina tankar och känslor kan också vara ett bra sätt. Dagboken eller anteckningsboken kan vara som en vän du berättar för.

Försök också minnas de fina stunderna du hade med din kille, och tänk att så där fint kan det även bli med nästa person du blir kär i. Ibland kan det trösta och kännas bra att tänka på framtiden och längta till något nytt.

Med vänliga hälsningar
Anette Gesang-Gottowt, kurator och psykoterapeut

Mer på UMO

ArtikelUMO frågade: Vem pratar du med för att få stöd?

UMO ställde frågan "Vem pratar du med om du till exempel mår dåligt eller oroar dig för något?" Här är några av svaren.

ArtikelUMO frågar: Har du blivit dumpad?

Har du blivit dumpad, eller har du dumpat någon? Hur gick det till? Här kan du berätta om dina erfarenheter och läsa vad andra har svarat på den frågan.

Till toppen av sidan