Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Min kille dumpade mig, hur blir jag glad igen?

Fråga

Min kille dumpade mig för två månader sen. Nu kan jag inte sluta tänka på honom. Jag gråter när jag tänker på hur mycket jag älskar honom. Vad ska jag göra?

Svar

Det är jobbigt att bli dumpad av någon du är kär i och jag förstår att du är väldigt ledsen. Jag tror att alla olyckligt kära har sina egna sätt att komma över att man blivit dumpad. Ett sätt är att prata om dina känslor och om hur du mår med någon som är bra på att lyssna.

Har du någon i din närhet som du kan berätta för hur ledsen du är? Det kan vara en kompis, ett syskon eller en vuxen hemma. Du kan också prata med någon på en ungdomsmottagning. De som jobbar där är vana prata om olycklig kärlek.

Att skriva ner dina tankar och känslor kan också vara ett bra sätt. Dagboken eller anteckningsboken kan vara som en vän du berättar för.

Försök också minnas de fina stunderna du hade med din kille. Tänk att så där fint kan det även bli med nästa person du blir kär i. Ibland kan det trösta och kännas bra att tänka på framtiden och längta till något nytt.

Med vänliga hälsningar
Anette Gesang-Gottowt, kurator och psykoterapeut

Mer på UMO

Svara varandra

Hur säger jag att jag inte vill träffa henne mer utan att såra?

På "daten" tyckte jag det var stelt och klickade inte riktigt men hon sa och jag tror hon tyckte att det var roligt att ses.

Svara varandra

Hur gör jag slut utan att det blir stelt?

Jag inte är kär i henne längre men vi är med i samma vängrupp och vill inte att det ska bli stelt.

Artikel

Att skilja sig

Du har alltid rätt att skilja dig om du vill. Även om den du är gift med inte vill skiljas.

Svara varandra

Hur kommer jag över honom?

Min kille gjorde slut med mig för nästan 5 veckor sedan, och detta har varit väldigt jobbigt för mig. Jag tyckte om honom väldigt mycket och han bara lämnade mig så där.

Svara varandra

Hur kan jag släppa och gå vidare?

Jag är helt förkrossad och sårad. Jag vill bara ha tillbaka henne och kämpa för oss för det har verkligen varit hon och jag i allt. Det är ingen paus utan hon har gjort slut.

Svara varandra

Hur vet man när det är dags att göra slut?

Hur vet man när de är dags att göra slut med någon?

Svara varandra

Hur kommer man över någon?

Det har gått flera månader sen det tog slut med mitt ex. Och jag kommer aldrig över han. Försöker aktivera mig med saker jag tycker om, umgås med vänner osv, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Artikel

Att lämna ett skadligt förhållande

Det är svårt att avsluta ett skadligt förhållande. Många behöver stöd för att kunna göra det.

UMO-podden

Karims tankar: "Efter sex månaders dejtande tycker jag man är ihop"

66. Karim pratar om var han tycker att gränsen går mellan att dejta och att vara ihop. Han berättar om när hans dejt ville fortsätta dejta och varför han då avslutade relationen.

UMO-podden

Wilmas tankar: "Det var svårt att göra slut när han mådde dåligt"

64. I den här podden berättar Wilma om hur hon försökte hjälpa sin pojkvän, om hur hon själv mådde och om det svåra att göra slut med någon som mår psykiskt dåligt.

Till toppen av sidan