Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Min flickväns pappa hatar mig, vad ska jag göra?

Fråga

Min flickväns pappa hatar mig, vad ska jag göra?

Svar

Det första jag undrar är hur du vet att pappan hatar dig? Är det något du märker på hur han pratar med dig eller är det något han gör? Eller har han sagt det direkt till dig, eller sagt det till någon annan?

Ibland kan det vara svårt att verkligen veta vad en annan person tänker och tycker. Du kanske kan prata med din flickvän om hur du tänker och upplever hennes pappa? Då får du kanske veta mer om vad pappan tycker och tänker, om hon vet det.

Även om jag inte vet hur du märker att pappan ogillar dig, funderar jag på om det är möjligt att prata med honom om hur du känner? Att prata brukar nästan alltid vara bästa sättet att lösa krångliga situationer.

Om pappan har sagt att han hatar dig, eller på något annat tydligt sätt visar det, kan du kanske fråga om ni kan prata om det. Det är bra att tänka på vad du vill säga i förväg. Då är det lättare att känna sig mer lugn, självsäker och beredd på att verkligen prata om saken.

Det är bra om du säger hur du känner till pappan. Börja med att berätta hur du upplever det och vad som får dig att känna så. Du kan till exempel säga att du känner dig ledsen när han talar illa om dig. Det brukar vara bäst att berätta vad man själv känner istället för att säga hur fel den andra har.

Men det kan också vara så att ni bara inte gillar varandra, och då måste ni hitta sätt att leva med det. Om det blir så att ni inte kan prata om det, kan det vara bra att du försöker visa flera olika sidor av dig. Kanske kan du visa tydligt på olika sätt att du tycker om hans dotter, din flickvän. Mår hon bra av att vara med dig, kommer nog hennes pappa att se det också, även om det kan ta tid.

Med vänliga hälsningar
Johan Nilsson, sjuksköterska

Mer på UMO

Artikel

Vem kan man prata med?

Alla har det jobbigt och behöver stöd ibland. Ofta brukar det hjälpa att prata med någon. Du kan till exempel prata med någon du känner, någon som jobbar med unga eller med en stödverksamhet på nätet.

Artikel

Bråkigt med föräldrar eller andra vuxna hemma

Det är inte konstigt att bli arg på och bråka med sina föräldrar eller någon annan vuxen hemma ibland. Men om du tycker att det är mycket bråk och att det gör er relation sämre, är det bra om ni försöker göra något för att lösa det.

Till toppen av sidan