Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Hur kan jag få min kille att också ta initiativ?

Fråga

Jag är en tjej som har träffat en kille i skolan. Det är jag som har tagit alla initiativ, som att hålla i handen och pussas. Jag vill hångla med honom, men vill att han också ska ta lite initiativ.

Vad ska jag göra för att han ska våga göra saker?

Svar

Det är lätt att bli otålig av längtan när man har träffat någon man gillar. Man vill vara nära och ha mer pussar och kyssar.

Jag tror att du ska försöka att ta det lugnt just nu. Låt honom ta initiativ till kyssar och hångel när han själv är redo för det. Kanske vill han vänta ett tag. Eller kanske är han för blyg att göra något när ni är i skolan och har andra personer omkring er.

Testa att försöka tänka att du är i hans situation. Det kan vara svårt att veta vilka känslor en annan person har, och varför hen tycker eller gör på ett visst sätt. Men det kan ändå vara ett sätt att försöka förstå någon annan.

Hur tror du att du skulle reagera om du var blyg och försiktig. Och om den du var ihop med ville mer och kanske försökte pressa dig?

Jag tror att det här kommer att lösa sig av sig själv om ni fortsätter att träffa varandra och ger varandra den tid ni behöver.

Med vänliga hälsningar
Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska

Till toppen av sidan