Fråga

Hur kan jag få min kille att också ta initiativ?

Fråga

Jag är en tjej som har träffat en kille i skolan och det är jag som har tagit alla initiativ, som hålla i handen och pussas. Jag vill hångla med honom men vågar inte, och jag vill att han ska ta lite initiativ också. Vad ska jag göra för att våga hångla, och hur kan jag säga till honom att våga göra saker?

Svar

Man blir lätt otålig av längtan när man har träffat någon man gillar. Man vill bara ha mer av närhet, pussar och kyssar. Jag tror ändå att du bara ska försöka ta det lugnt just nu. Låt honom ta initiativ till kyssar och hångel när han själv är redo för det.

Ett bra sätt när man inte vet hur man ska göra är att försöka tänka att man är den andra personen. Att försöka fundera på vilka känslor den andre har och varför den tycker eller gör på ett visst sätt kan vara svårt, men är väldigt nyttigt.

Om du var den som var blyg och försiktig och den du var tillsammans med ville mer och kanske började pressa på, hur tror du att du skulle reagera då?

Jag tror att det här kommer att lösa sig av sig själv på ett naturligt sätt om ni fortsätter att träffa varandra. Han kanske är mer blyg i skolan när han har andra runt omkring sig än om ni träffas hemma bara ni två.

Med vänliga hälsningar

Susanna Lindström, skolsköterska och barnmorska

Till toppen av sidan