Panik - lämna sidan!
Fråga

Hur kan jag få min kille att också ta initiativ?

Fråga

Jag är en tjej som har träffat en kille i skolan och det är jag som har tagit alla initiativ, som att hålla i handen och pussas. Jag vill hångla med honom men vågar inte, och jag vill att han också ska ta lite initiativ. Vad ska jag göra för att våga hångla, och hur kan jag göra för att han ska våga göra saker?

Svar

Man blir lätt otålig av längtan när man har träffat någon man gillar. Man vill bara ha mer av närhet, pussar och kyssar. Jag tror ändå att du bara ska försöka ta det lugnt just nu. Låt honom ta initiativ till kyssar och hångel när han själv är redo för det.

Det kan vara bra att försöka tänka att man är den andra personen. Att försöka fundera på vilka känslor den andre har och varför hen tycker eller gör på ett visst sätt kan vara svårt, men det är väldigt nyttigt.

Hur tror du att du skulle reagera om du var den som var blyg och försiktig och den du var tillsammans med ville mer och kanske började pressa på?

Jag tror att det här kommer att lösa sig av sig själv om ni fortsätter att träffa varandra.

Du kan också tänka på att han kanske är mer blyg i skolan när han har andra runt omkring sig än om ni träffas bara ni två.

Med vänliga hälsningar
Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska

Till toppen av sidan