Fråga

Ska jag fortsätta dejta honom?

Fråga

Jag dejtar en kille och har gjort det i några månader, men jag vet inte om jag gör rätt i att fortsätta med det. Under de första månaderna sågs vi ungefär en gång i veckan. Sen åkte jag hem från staden jag studerar i och vi var ifrån varandra i två månader.

Jag vet inte om jag kan påstå att jag saknade honom, eller om jag mer saknade närheten och uppmärksamheten av någon. Vi har setts tre gånger sen jag flyttat tillbaka. Men nu har han flyttat till en annan stad. Nu sista gången vi sågs sa vi ”vi hörs" och inget mer.

Vi har inte definierat vad vi är och vad för förhållande vi har. Får vi träffa andra? Träffar vi bara varandra? Första gången vi hade sex var nu, sista gången vi sågs, och därför ville jag inte ta upp en diskussion om vad vi är. Det kändes som om det skulle låta för seriöst, då vi precis hade haft sex för första gången.

Jag vet fortfarande inte vad jag vill, eftersom jag inte vet om jag saknar honom eller att ha någon nära, när han är borta. Jag har aldrig varit kär, så jag vet inte hur det ska kännas. Men troligtvis mer än detta!

Ska jag prata med honom? Bestämma oss för vad vi är? Eller ska vi "göra slut" eftersom jag inte tror att jag är kär, efter alla dessa månader?

Svar

När jag läser det du skriver får jag en känsla av att du inte är speciellt kär. Hur det känns när man är kär är svårt att svara på eftersom det kan kännas lite olika för olika personer. Men jag tror nog ändå  att man känner när kärleken finns där.

Ibland kan det kännas bra att ha en relation med en person även om man inte är kär. Kanske finns det en god vänskap, bra sex eller att någon bryr sig om en.

Jag tycker att du ska fundera igenom om du är intresserad av att ha kontakt med honom även om du inte är kär. Fundera på hur du vill att er relation ska vara.

När du har funderat på vad du själv vill kan det vara bra att prata med honom. Då får du reda på om han känner på liknande sätt. Du kan berätta att du är osäker på vissa saker. Troligtvis går även han omkring och funderar på det här.

Även om det kan kännas jobbigt att börja prata om det här tror jag att det är det bästa både för dig och honom. I bästa fall kan ni då tillsammans komma fram till om ni ska fortsätta träffas och i så fall på vilka villkor.

Med vänliga hälsningar
Anna Widell, kurator

Till toppen av sidan