Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Jag vet inte om han är rätt för mig?

Fråga

Jag känner mig vilsen och osäker på om jag ska vara ihop med min pojkvän. Om man vill ha ett långvarigt förhållande måste man väl också vara kär och ha kul tillsammans? Jag och min pojkvän har inte så kul.

Jag önskar att vi skulle ha lättare att skratta med varandra. Jag tvivlar på honom trots att han nästan har allt jag alltid önskat att en kille ska ha. Han är verkligen världens snällaste. Jag kan lita på honom och jag vet att han aldrig skulle såra mig, för han gillar mig verkligen.

Det brukar vara tvärtom, att jag är jättekär i någon och sen dumpar han mig. Jag vill inte förlora honom, för han är så underbar och jag älskar honom. Det känns så bra att ha en pojkvän, jag vill inte göra slut men är så osäker och har väldigt svårt att leva i nuet. Panik! Vet inte vad jag ska göra.

Svar

Jag förstår att du känner dig vilsen. Du har träffat en kille som verkligen är snäll, men samtidigt är du osäker och undrar om han är rätt för dig.

Jag tror att många kan känna som du. På ett sätt känns det jättebra och man känner sig trygg. Samtidigt kan det kännas som om något fattas, till exempel att man inte är tillräckligt kär. Det är faktiskt helt okej att känna så. Att både uppskatta sin partner och vara tveksam.

Du har blivit dumpad tidigare. Det måste ha varit väldigt jobbigt. Nu har du träffat en kille som du kan lita på och som du vet inte vill såra dig. Kanske är det precis det du behöver just nu? Du kanske inte behöver bestämma dig för hur det ska bli i framtiden, utan istället njuta av att känna dig trygg.

Kanske kommer du småningom att göra slut med din pojkvän, till exempel för att du inte känner dig tillräckligt kär eller för att du vill vara singel. I så fall kan du ta hjälp av dina vänner eller av andra personer som du litar på och be om råd om hur du kan göra det.

Det kan vara svårt att veta när eller om man ska göra slut. Ibland behöver man tid på sig och slippa pressen att fatta ett beslut. Jag gissar att du har panik för att du tror att du måste bestämma dig. Om du istället tänker att det får vara så här just nu, både bra och mindre bra, så kanske du kan slippa paniken.

Jag tror att du sakta men säkert kommer att förstå hur du vill göra om du slutar att tänka att du måste bestämma dig. Tillåt dig att vara tveksam utan att känna panik.

Med vänliga hälsningar
Mikael Cleryd, psykolog

Mer på UMO

Artikel

Att vara kär

Att vara kär kan vara en härlig känsla. En del personer har varit kära många gånger, andra har aldrig varit kära.

Artikel

Är hen intresserad?

Hur vet man om någon är intresserad av en? Och vad gör man då? Läs vad andra har svarat.

Till toppen av sidan