Panik - lämna sidan!
Fråga UMO

Pojkvännen tjatar om att ha porrsex

Fråga

Min kille vill göra saker med mig som han har sett i porr. Han kan säga nedsättande saker till mig när vi har sex och han vill ta strypgrepp och smiska mig på rumpan. Det kännas inte bra för mig och jag blir inte kåt av den typen av sex. Men han fortsätter att tjata om det. Vad ska jag göra?

Svar

Ingen får ha sex med dig på ett sätt du inte vill, eller försöka tjata sig till det.

Din kille måste avbryta om du visar att du vill det. Även om ni testar något som du först vill, men sen inte känns okej. Annars gör han något olagligt.

Sex ska kännas bra hela tiden för alla som är med. Det är inte okej att din kille säger nedsättande saker till dig om du inte vill det.

I porr kan det verka som att de flesta vill ha hårt sex där killar slår eller håller fast tjejer. Det kan verka som att killar ska säga nedsättande saker till tjejer när de har sex. Men i verkligheten är det inte så många som gillar det.

Berätta för din pojkvän att du inte vill att han fortsätter tjata om det här. Du kan till exempel visa honom det här svaret.

Jag tycker att du ska göra slut om han inte tar det du säger på allvar.

Kontakta en ungdomsmottagning om du behöver stöd. Det finns också ställen som går att mejla, ringa eller chatta med för att få stöd. Här finns listor med såna ställen.

Med vänliga hälsningar
Annelie Nordner, Sjuksköterska, psykoterapeut

Mer på UMO

Svara varandraHur säger jag till killen att jag måste vara våt när vi har samlag?

Jag gillar honom men hinner inte bli så våt innan vi ligger, vilket får de att göra lite ont.

Fråga UMOÄr strypsex farligt?

Jag och min pojkvän har testat strypsex och jag undrar om det kan vara farligt? Har ni tips på hur man kan göra det på ett säkert sätt?

Svara varandraI porr har de sex länge, men jag kommer snabbt

Jag är en kille som undrar om det är normalt att komma fort. I porren kan de hålla på hur länge som helst liksom. När jag runkar kommer jag på typ 3 minuter.

Till toppen av sidan