Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Jag betalade för sex, och nu känns det inte bra

Fråga

Jag betalade för att en tjej skulle suga av mig. Det var skönt men det känns inte bra efteråt. Nu tänker jag på om jag kan ha fått nån könssjukdom? 

Svar

Ja, du kan ha fått någon könssjukom. Vissa könssjukdomar kan överföras vid munsex. Du får veta om du har någon könssjukdom om du går och testar dig. Du kan testa dig på en ungdomsmottagning eller en vårdcentral.

Du gjorde något förbjudet när du betalade tjejen för att suga av dig. Det är brottsligt och straffbart att ge pengar eller något annat för att få sex. Det spelar ingen roll vilken sorts sex det är. Det spelar ingen roll var det händer. Det spelar ingen roll hur ni har fått kontakt eller om ni känner varann. 

Det kan kännas på olika sätt att köpa sex. Till exempel skönt, spännande, eller jobbigt. Vissa personer mår dåligt efteråt, precis som du beskriver. Du kanske tänker på att tjejen inte skulle vilja suga av dig, om du inte betalade. 

Vill du prata med någon om att du har köpt sex, eller ha hjälp att sluta köpa sex? Berätta det för personen du träffar när du testar dig. Du kan också få hjälp om du kontaktar socialtjänsten eller hjälplinjen PrevenTell på telefonnummer 020-667788. 

Du kan må bättre av att prata med någon om sånt som inte känns bra.

Mer på UMO

Artikel

Hitta din ungdomsmottagning

Hitta din närmsta ungdomsmottagning.

Artikel

Att testa sig för könssjukdomar

Du bör testa dig om du har haft oskyddat sex. Hur det går till beror på vilken könssjukdom du testar dig för.

Till toppen av sidan