Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Hur hittar jag porr utan våld?

Fråga

Jag tycker om att onanera till porr men vill inte se våldsam porr och sånt som liknar övergrepp och våldtäkt. Jag vill inte heller se porr som är dålig för de som är med i porren. Hur hittar jag schysstare porr?

Svar

Först vill jag säga att det är väldigt svårt att se om någon i porr vill ha sex eller om hen gör det för att hen måste. Men du kan prova att söka på "alternativ porr" eller "feministisk porr". Sån porr innehåller mer sällan våld, tvång eller nedsättande ord. Det är också större chans att de som medverkar i den porren vill ha sex på riktigt.

Men det går inte att vara säker på hur det gick till när porren spelades in. Det kan till exempel vara privata filmer som sprids mot någons vilja eller som någon pressats att vara med i.

Ett tips kan vara att fantisera istället för att titta på porr. Eller att pröva att läsa eller att lyssna på sexnoveller. Till exempel finns det sexnoveller skrivna av unga här på UMO. De innehåller inte våld eller sånt som skulle vara olagligt om det hände i verkligheten.

Med vänliga hälsningar
Katarina Görts Öberg, psykolog, sexolog

Mer på UMO

Porr

Innehåll om porr.

UMO-podden

Wilmas tankar: "Jag inbillade mig att jag gillade hårt sex”

62. Wilma trodde att hon gillade att bli smiskad och dragen i håret när hon hade sex. Hon har spelat in sina tankar om varför hon trodde det och berättar vilket sorts sex hon verkligen gillar. 

Frågor & svar

Hur slutar jag att tänka på porrscenen som äcklar mig?

För flera år sen såg jag porr där en kvinna hade sex med en hund. Jag tror inte att jag tände på det så mycket då, inte vad jag kommer ihåg i alla fall.

Artikel

Hur gör du när du onanerar?

Dela med dig av dina onanitips och läs hur andra brukar göra när de onanerar.

Till toppen av sidan