Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Hur visar jag att jag är kär?

Fråga

Jag är superkär i en kille i min klass. Varje gång jag ser honom blir jag varm och känner mig helt pirrig. Jag vet inte om han märker att jag gillar honom.

Hur ska jag göra för att han ska förstå? Jag kan ju inte bara gå fram och säga typ "Du, jag är kär i dig" eller?

Svar

Vad härligt att du är kär.

Jag förstår att du vill att han ska få veta vad du känner. Att gå fram och berätta kan vara ett sätt. Då kommer han att förstå direkt. Men om det känns svårt finns det andra sätt.

Här är några tips:

  • Visa att du gillar honom när ni tittar på varandra. När era blickar möts kan du fortsätta att titta på honom lite längre än vanligt och le samtidigt.
  • Ge honom komplimanger när det känns rätt. Säg till exempel "Kul att se dig" eller "Snygg tröja". De flesta blir glada av komplimanger och det kan göra att ni börjar prata mer efter ett tag.
  • Fråga om ni kan jobba ihop när det är dags för grupparbete. Eller om ni kan plugga ihop efter skolan någon dag. Ju oftare ni umgås, desto fler tillfällen får du att visa honom vad du känner.
  • Skriv till honom. Ibland känns det lättare. Börja till exempel med att skriva något allmänt om skolan. Efter ett tag kanske du vågar skriva kram eller skicka ett hjärta eller något sånt.

Du kan också be en kompis berätta för honom att du gillar honom.

Med vänliga hälsningar
Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska

Till toppen av sidan