Panik - lämna sidan!
Fråga UMO

Hur visar jag att jag är kär?

Fråga

Jag är superkär i en kille i min klass. Varje gång jag ser honom blir jag varm och känner mig helt pirrig. Jag vet inte om han märker att jag gillar honom.

Hur ska jag göra för att han ska förstå? Jag kan ju inte bara gå fram och säga typ "Du, jag är kär i dig" eller?

Svar

Vad härligt att du är kär. Jag förstår att du vill att han ska få veta vad du känner. Att gå fram och berätta kan vara ett sätt. Då kommer han att förstå direkt. Men om det känns svårt finns det andra sätt.

Du kan till exempel visa att du gillar honom genom blickar. När era blickar möts kan du fortsätta att titta på honom lite längre än vanligt och le samtidigt.

Ett annat sätt kan vara att ge honom komplimanger när du får tillfälle. Det kan räcka med " Kul att se dig" eller "Snygg tröja" eller något i den stilen. De flesta blir glada när de får en komplimang och det kan vara en bra början till att börja prata mer.

Du skulle också kunna fråga om ni kan jobba ihop när det är dags för grupparbete. Eller om ni kan plugga ihop efter skolan någon dag. Ju fler gånger du är nära honom ju fler tillfällen får du där du kan visa honom vad du känner.

Ett annat sätt är att skriva till honom, ibland kan det kännas lättare. Du kan till exempel skriva om något allmänt som skolan. Efter ett tag kanske du vågar skriva kram, puss eller skicka ett hjärta eller något sånt.

Du kan också ta hjälp av en kompis som berättar vad du känner.

Med vänliga hälsningar
Anna Eklund, sjuksköterska

Mer på UMO

ArtikelUMO frågar: Hur träffar man någon att bli ihop med?

Här kan du läsa hur andra unga gjort när de blivit tillsammans och var de har träffats. Du kan också skriva hur det gick till när du blev ihop med någon.

Till toppen av sidan