Fråga

Hur visar jag att jag är kär?

Fråga

Jag är superkär i en kille i min klass. Varje gång jag ser honom blir jag varm och känner mig helt pirrig. Jag vet inte om han märker att jag gillar honom.

Hur ska jag göra för att han ska förstå? Jag kan ju knappast bara gå fram och säga typ "Du, jag är kär i i dig" eller?

Svar

Vad härligt att du är kär. Jag förstår att du vill att han ska få veta vad du känner. Att gå fram och berätta det vara ett sätt. Då kommer han förstå direkt. Men om det känns allt för pang på finns det andra sätt.

Du kan till exempel visa att du gillar honom genom blickar och komplimanger. När era ögon möts kan du hålla kvar hans blick lite längre än vanligt och gärna le samtidigt.

Ett annat sätt kan vara att ge honom komplimanger när du får tillfälle. Det kan räcka med " Kul att se dig" eller "Snygg tröja" eller något i den stilen. De flesta blir glada när de får en komplimang och det kan vara en bra början till att börja prata mer.

Du skulle också kunna fråga om ni kan jobba ihop när det är dags för grupparbete. Eller om ni kan plugga ihop efter skolan någon dag. Ju fler gånger du är nära honom ju fler tillfällen kommer du att få att visa vad du känner.

Ett annat sätt är att skicka ett meddelande istället. Ibland kan det kännas lättare att skriva vad man känner. Du kan skriva om något allmänt som skolan eller något, efter ett tag kanske du vågar skicka kram, puss eller ett hjärta eller något sånt.

Du kan också ta hjälp av en kompis som berättar vad du känner.

Med vänliga hälsningar

Anna Eklund, sjuksköterska

Till toppen av sidan