Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Är det dåligt att skicka nudes?

Fråga

Det är en kille som har frågat om jag vill skicka nudes till honom. Vi känner varandra lite grann och jag vill gärna skicka bilder, men jag är lite rädd att de kan spridas. Är det dåligt att skicka nudes?

Svar

Nej, det behöver inte vara dåligt att skicka nudes. Det kan vara något spännande, lustfyllt och en del av sex, kåthet eller kärlek.

Men det finns några nackdelar, som är bra att känna till. Många har tyvärr fått sina bilder spridda på sätt som det inte var tänkt. En bild kan läggas ut på nätet eller skickas till andra som du inte vill ska se den.

Här är några saker som är bra att tänka på innan:

  • Hur syns du på bilden? Går det att se eller förstå att det är du? Du kan till exempel undvika att visa ansiktet, och inte ha personliga saker i bakgrunden.
  • Hur naken känner du dig bekväm med att vara på bilden? Det bestämmer du själv. Det går att skicka sexuella bilder utan att vara helt naken.
  • Hur jobbigt skulle det kännas om andra såg bilderna, till exempel hans kompisar eller andra i din skola?
  • Ska ni båda skicka nakenbilder, eller ska bara du göra det?

Det finns appar som gör det säkrare att skicka bilder. Vissa appar kan till exempel meddela dig om någon skärmdumpar bilden. Men då har det ju redan hänt. Det finns också appar som gör att det inte går att ta skärmdumpar. Men det är inte heller helt säkert eftersom man kan fota av bilden med en annan mobil.

Tjatar han om att göra det? Ingen annan har rätt att hota eller tvinga dig att skicka bilder om du inte vill. Det är brottsligt och bör polisanmälas. Det finns alltid hjälp att om det skulle hända dig.

Vänliga hälsningar
Johan Nilsson, sjuksköterska

Mer på UMO

Svara varandra

Alla har mina nudes, vad ska jag göra?

Jag har skickat nudes och alla där jag bor har dem.

Artikel

Tips när du hänger på nätet

Här har vi samlat saker som är bra att tänka på för att vara schyst och att undvika missförstånd på nätet.

Svara varandra

Hur får jag min kille att sluta skicka dickpics?

Min kille skickar dickpics men jag vill inte det. Men jag vill fortfarande vara tillsammans med honom.

Till toppen av sidan