Panik - lämna sidan!
Fråga UMO

Är jag för trång?

Fråga

Jag är jättetrång där nere och är rädd för att jag inte kommer kunna ha sex med min pojkvän! Vi har försökt med glidmedel men det gick ändå inte. Hjälp mig, hur ska jag göra?

Svar

Eftersom slidan är så elastisk brukar det funka bra att föra in en penis eller ett finger om du är riktigt upphetsad och sugen på sex. Vid upphetsning så blir underlivet vått och svullet samtidigt som det öppnas upp och gör sig redo för att kunna föra in något där om du vill.

Det är därför jättebra att till exempel börja med smeksex och se till att du är riktigt upphetsad innan ni försöker ha samlag. Självklart kan ni även använda glidmedel, men det viktigaste är ändå att du känner dig kåt.

Det kan lätt göra ont och kännas trångt om du inte väntar tills slidan är redo eller har sex fast du inte vill. Gör det ont är det jätteviktigt att avbryta. Det gäller oavsett vad anledningen är till att det gör ont och även om du tycker att sex gör ont trots att du är upphetsad. Fortsätter du ha sex trots att det gör ont är risken stor att det både kommer göra mer ont och att du kan få besvär med smärta framöver.

Att penisen inte kommer in i slidan kan också bero på att den inte är tillräckligt hård. Det är inte ovanligt att ståndet mjuknar om man till exempel är lite nervös eller spänd, vilket man ju ofta är i början av ett förhållande.

En annan vanlig anledning till att det inte funkar att få in en penis eller annat är att den förs in i fel riktning. Slidan lutar lite snett bakåt, alltså inte rakt upp, och det är i den bakåtlutade riktningen som något måste föras in. Prövar du att föra in något rakt upp, kommer du märka att det tar stopp.

Ta det bara lugnt och fortsätt njut av varandras kroppar på de sätt som funkar och känns skönt för er båda, till exempel genom smeksex och munsex. Tids nog kommer det att funka med samlag också.

Du kan alltid ta kontakt med en ungdomsmottagning om du vill kolla upp att allt är som det ska med ditt underliv. Där kan ni också få mer råd och hjälp om ni inte tycker att det blir bättre.

Med vänliga hälsningar
Sofia Alsing, barnmorska

Aktuella artiklar

Svara varandraMin flickvän får inte orgasm, hjälp!

Jag brukade få mitt ex att nå orgasm när jag gick ner på henne. Nu med min nya guzz är det omöjligt. Hon kan inte ens själv.

ArtikelSvårt att få orgasm

Många tycker att det är skönt att onanera eller ha sex utan att få orgasm. Men en del tycker det kännas jobbigt att inte få det. Det kan finnas olika anledningar till att du inte får orgasm. Och det finns saker du kan göra för att lättare få orgasm.

Svara varandraNågon mer som tycker sex är äckligt?

Vill vara 100% asexuell, men jag är inte det. Jag känner mig så konstig. Har aldrig haft något trauma. Har bara alltid tyckt det är äckligt.

Egna berättelserJag hade sex som självskadebeteende - nu mår jag bra

Jag låg med många killar vilket i stunden fick mig att känna mig snygg och älskvärd. Jag hade en väldigt dålig självkänsla och det blev bättre med en kille bredvid mig.

Frågor och svarPojkvännen tjatar om hårt sex

Min kille vill ha hårt sex och göra saker med mig som han har sett i porr. Han kan säga nedsättande saker till mig när vi har sex och han vill ta strypgrepp och smiska mig på rumpan.

Svara varandraJag har mycket mer sexlust än min flickvän, vad ska jag göra?

Min flickvän och jag har nästan aldrig sex. En gång varann månad som max. Har pratat med henne men hon säger att hon själv inte vet varför och att det inte beror på mig.

Svara varandraHur säger jag till killen att jag måste vara våt när vi har samlag?

Jag gillar honom men hinner inte bli så våt innan vi ligger, vilket får de att göra lite ont.

Frågor och svarÄr strypsex farligt?

Jag och min pojkvän har testat strypsex och jag undrar om det kan vara farligt? Har ni tips på hur man kan göra det på ett säkert sätt?

UMO-poddenWilmas tankar: "Jag inbillade mig att jag gillade hårt sex”

62. Wilma trodde att hon gillade att bli smiskad och dragen i håret när hon hade sex. Hon har spelat in sina tankar om varför hon trodde det och berättar vilket sorts sex hon verkligen gillar. 

Svara varandraPojkvännen vill filma när vi har sex

Jag har sagt nej men han fortsätter tjata och säger att han bara vill få de på film/video för att han älskar mig och vill ha nått på mig att titta på när vi inte kan ses.

Till toppen av sidan