Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Är det mobbning om jag är taskig på nätet?

Fråga

Ibland kan jag vara lite elak och skriva taskiga saker på nätet, till exempel i sociala medier och i forum. Jag har lite dåligt samvete över det. Kan sånt vara mobbning?

Svar

Vad bra att du har funderat över det här och om det du gör är fel. Oavsett om det är mobbning eller inte kan det vara bra att tänka på hur andra kan uppfatta det du skriver. Kan andra bli ledsna av det du skriver?

Det är mobbning om du säger eller skriver taskiga saker upprepade gånger till en och samma person.

Tänk på att det kan uppfattas fegt att skriva elaka saker anonymt. Det kan också göra att det känns jobbigare för den som blir utsatt.

Ett tips är att inte skriva, säga eller göra saker mot andra som du själv inte vill bli utsatt för. När man är schyst mot andra brukar man också må bättre själv.

Med vänliga hälsningar
Sara André, kurator

Mer på UMO

Egna berättelser

Mobbad på nätet av kompisar

Jag skämdes rejält. Mitt liv var förstört, jag mådde sämre för varje dag, jag grät ibland och bara vill tar självmord. Min bestie gav mig sitt fb-lösen och användarnamn, och när jag loggade in såg jag att hon skrev " vi borde inte göra det mot henne".

Egna berättelser

Jag blev mobbad på internet

Nu har mobbningen lugnat sig lite, men jag går fortfarande runt och är rädd varje dag. Dom vet alla vart jag bor, mitt namn och efternamn.

Till toppen av sidan