Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag blev mobbad och kände mig ensam

När jag var 9 år och skulle börja 3:an i en annan skola så trodde jag att saker och ting skulle vara normala. Jag skulle skaffa många vänner i skolan, få bra resultat i skolan och inte oroa mig för något alls. Men jag hade helt fel.

Jag blev mobbad i skolan, för väldigt konstiga anledningar som t.ex. storleken av mina läppar. Det var gånger där eleverna sa så många saker om mig och flera gånger så fick jag en massa slag på mig. Det var en gång där en pojke som var tre år yngre än mig slog mig med en bit trä på huvudet och jag kände att jag verkligen skulle få hjärnskakning. Som tur är att jag inte fick det men mobbningen fortsatte. Lärarna gjorde ingenting för att stoppa det och jag började att könna mig så krossad innuti.

Fastän jag var ett litet barn så började jag gå igenom saker som en tonårig person gör. Sedan efter ett år i den där skolan bytte jag skola igen men jag blev aldrig den samma. Jag började långsamt att gå ifrån alla för att jag var rädd. Rädd att gå igenom samma historia.

Nu är jag 16 år och mitt liv har blivit bättre. Jag är nästan den ensamma tjejen som för några år sedan. Men för att vara helt ärlig så känner jag mig inte lika ledsen och ensam som innan.

Anonym

Mer på UMO

Artikel

Om du blir mobbad

De flesta mår dåligt av att bli mobbade. Mobbning kan påverka dig så mycket att du börjar undvika situationer där mobbarna finns. Men ingen ska behöva gömma sig för att andra mobbar. Du har rätt att få hjälp så att mobbningen slutar.

Artikel

Vad är dina tips till någon som blir mobbad?

Har du blivit mobbad? Vad gjorde du för att må bättre? Dela med dig av dina tips eller läs andras.

Artikel

Nedstämdhet och depression

Nedstämdhet går ofta över efter ett tag. Det finns saker du kan göra själv för att må bättre och du kan få hjälp om du behöver.

Stöd på telefon, chatt och mejl

Här finns listor med ställen du som ger stöd på telefon, chatt och mejl.

Till toppen av sidan