Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Mobbning är INTE okej!!

När jag började i förskoleklass startade ett 7-årligt helvete. Ända sen förskoleklass har jag varit mobbad. Jag vill bara säga en väldigt viktig sak till både er som blir mobbade och till er som mobbar andra. Till er som blir mobbade: Jag vet hur det känns att komma till skolan och vara ständigt rädd för att bli psykiskt och fysiskt. Jag vet hur det känns att låsa in sig på toan och gråta floder. Jag vet hur det känns att vara trött på livet och inte vilja leva mer. Men snälla, lev kvar på jorden även fast det är jobbigt. För det är så mycket mer värt att leva än att inte leva. Om du är mobbad och inte har sagt det till någon så måste du säga till någon. Det kan vara dina föräldrar, kompis, lärare, kurator eller någon på Bris.

Och nu till er som mobbar andra: Hur länge du än har hållit på och vad du än utsätter personen för så är det ALDRIG okej att mobba andra. Oftast är det du som mobbar andra som är svagast eller har det dåligt hemma. Sök hjälp om du är medveten om att du mobbar andra. Snälla sluta mobba! MOBBNING ÄR INTE OKEJ!!!!!! #stoppamobbing
/Mobbad tjej som HATAR mobbingen.

Mer på UMO

Artikel

Om du blir mobbad

De flesta mår dåligt av att bli mobbade. Mobbning kan påverka dig så mycket att du börjar undvika situationer där mobbarna finns. Men ingen ska behöva gömma sig för att andra mobbar. Du har rätt att få hjälp så att mobbningen slutar.

Artikel

Om du mobbar

En del personer förstår inte att de mobbar när de får andra att bli ledsna. Andra känner sig starkare när de är elaka mot någon annan. Säger eller gör du ofta saker som får andra att må dåligt? Då kan det vara mobbning du håller på med. Det kan vara svårt att sluta mobba, men du kan få hjälp att göra det.

Artikel

Stöd om du har frågor om våld, sexuella övergrepp och kränkningar

Det finns stöd att få om du har frågor om, eller blir utsatt för våld, sexuella övergrepp eller kränkningar. Du kan oftast vara anonym.

Artikel

Må dåligt

Alla mår dåligt ibland. Du kanske har varit med om något jobbigt, oroar dig eller så vet du inte varför du känner som du gör. Det finns flera sätt att må bättre.

Att ta hjälp

Innehåll om att ta hjälp.

Till toppen av sidan