Fråga

Hur får jag igång en konversation?

Fråga

Jag har precis börjat chatta med en kille. Men jag vet aldrig vad man ska/kan säga för att få i gång en konversation. Framför allt med folk som man inte känner. Hur ska jag göra för att få det att flyta på?

Svar

Jag förstår känslan, det är vanligt att känna som du, att inte komma på något att säga.

Du kan börja prata om lite allmänna saker, till exempel fråga vad han brukar göra när han inte sitter vid datorn. Om ni inte känner varandra kan du fråga om han går i skolan eller om han jobbar eller gör något annat. När han berättar kan du kan fråga lite mer ingående om det, till exempel vad han pluggar eller vad han jobbar med och så vidare.

Berätta lite om dig själv också. Att växla mellan frågor och att berätta om sig själv brukar funka bäst.

Musik, film och idrott kan också vara bra grejer att prata om. Fråga om han sett någon bra film nyligen eller om han kan tipsa om en bra serie.

Kommer du bara över den där första känslan av att du inte vet vad du ska säga brukar det flyta på. Testa, jag tror att det kommer funka bra. Och oavsett hur det går blir du hur som helst mer säker på dig själv ju mer du pratar med nya personer. Det är bra att du vågar utmana dig själv med såna saker. Då blir det lättare nästa gång.

Med vänliga hälsningar

Anna Eklund, sjuksköterska

Till toppen av sidan