Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Ska jag skicka nudes?

Adrian och Malin berättar om när deras nakenbilder spreds mot deras vilja. Adrian berättar också om bra erfarenheter av att skicka nudes. Internetforskaren Elza ger tips och berättar om saker som kan vara olagligt när det gäller nakenbilder.

Tips till dig som ska skicka nudes

I den här kortversionen av UMO-podden ger internetforskaren Elza 8 tips på hur du kan göra om du vill skicka nakenbilder på ett så säkert sätt som möjligt.

Mer på UMO

Artikel

Hitta vänner eller kärlek på nätet

Många personer träffas på nätet genom spel, appar eller sociala medier. Det kan vara lättare att prata och lära känna varandra när man ses genom en skärm.

Svara varandra

Hur får jag min kille att sluta skicka dickpics?

Min kille skickar dickpics men jag vill inte det. Men jag vill fortfarande vara tillsammans med honom.

Egna berättelser

Polisanmälde att de spred nakenbilder

Jag blir ledsen och orolig för att det tjejerna hade gjort var att de tog foto på nakenbilderna (två stycken) från en annans telefon. Jag fick dagen efter reda på att det hade spridits. Jag blev jätteledsen och visste inte vad jag skulle göra. I början var det jättemånga som spred ryktet och vissa gick runt och spred/visade bilderna.

Artikel

Frågor och svar: Vad är tillåtet att göra på nätet?

Vad får man egentligen göra i appar, spel och på sociala medier? Ibland är det klurigt att enkelt svara på om något är lagligt eller olagligt. Här ska vi försöka reda ut vad du får och inte får göra.

Svara varandra

De säger att jag måste skicka nudes

Personer har hotat och sagt att jag måste skicka nudes. Jag känner inte personerna men de har hotat att skada min familj om jag inte gör det. Jag vågar inte prata med mina föräldrar, vad ska jag göra?

Till toppen av sidan