Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Ska jag skicka nudes?

Adrian och Malin berättar om när deras nakenbilder spreds mot deras vilja. Adrian berättar också om bra erfarenheter av att skicka nudes. Internetforskaren Elza ger tips och berättar om saker som kan vara olagligt när det gäller nakenbilder.

Tips till dig som ska skicka nudes

I den här kortversionen av UMO-podden ger internetforskaren Elza 8 tips på hur du kan göra om du vill skicka nakenbilder på ett så säkert sätt som möjligt.

Mer på UMO

ArtikelTräffas på nätet

Många personer träffas på nätet, till exempel i appar och sociala medier. Det kan vara lättare att prata och lära känna varandra där. Du kan skicka bilder till någon du har lärt känna på nätet eller dejta utanför nätet också, om du själv vill.

Svara varandraHur får jag min kille att sluta skicka dickpics?

Min kille skickar dickpics men jag vill inte det. Men jag vill fortfarande vara tillsammans med honom.

Svara varandraNågon mer som byter för mycket bilder och mår dåligt?

Jag har i 3-4 års tid bytt bilder med killar, vilket jag senaste året insett är som ett självskadebeteende. Jag har bytt bilder med så många killar att jag verkligen inte kan minnas alla, men aa minst 300 grabbar iaf.

Egna berättelserPolisanmälde att de spred nakenbilder

Jag blir ledsen och orolig för att det tjejerna hade gjort var att de tog foto på nakenbilderna (två stycken) från en annans telefon. Jag fick dagen efter reda på att det hade spridits. Jag blev jätteledsen och visste inte vad jag skulle göra. I början var det jättemånga som spred ryktet och vissa gick runt och spred/visade bilderna.

ArtikelVad är okej att göra på nätet?

Vad får man egentligen göra i appar, sociala medier och på forum? Här kan du läsa om saker som många undrar över. En del är brottsliga. Ibland går det inte att enkelt svara om något är lagligt eller olagligt.

Svara varandraDe säger att jag måste skicka nudes

Personer har hotat och sagt att jag måste skicka nudes. Jag känner inte personerna men de har hotat att skada min familj om jag inte gör det. Jag vågar inte prata med mina föräldrar, vad ska jag göra?

Till toppen av sidan