Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur berättar jag för föräldrarna om killen från snapchat?

Hej! Jag är en tjej på 15 år. Jag har blivit ihop med en kille på snapchat som verkligen gillar mig och jag gillar honom och vi ska träffas första gången i sommar. Han är 18 och bor långt från där jag bor. Problemet är att jag inte har berättat för mina föräldrar om det för att jag inte vet hur jag ska säga det. Har ni tips på hur man kan berätta för sina föräldrar om det?
/:) 15 år

 

Svar:

 • Jag tror det är bäst att du säger som det är ”jag ska träffa min pojkvän som är 18 år i sommar”. Och ifall dom blir arga eller någonting så kan ni ju kanske prata ut om det.
  /Tjej som försöker hjälpa till (aldrig haft en pojkvän)
 • Säg det bara och säg att du inte vill prata med dem om det. Och vet du om han verkligen är 18?
  /stina
 • Ta med han hem och visa han för dina föräldrar om du vill, men du måste inte.
  /Agnes 16 år
 • Du säger att han var på besök i din stad på en fest och då hittade ni varandra. Päronen köper det varje gång.
  /Kungen
 • Du kan bara säga det. Eller skriv det
  /mala
 • Jag tycker det är bäst att bara säga det. Vill dock bara varna att när jag var i din ålder så blev jag tillsammans med en kille som va äldre än mig och det är något som jag verkligen ångrar än idag. De som blir tillsammans med yngre kan inte få folk i sin egen ålder.
  /17 årig
 • Hej!! 👋 Vad kul att du hittat kärleken!!❤️ Jag tror att dina föräldrar skulle berätta för de. Du kan säga att du har skrivit med en kille på Snapchat och att ni tycker väldigt bra om varandra och att ni har blivit ihop.

  Sen kan du ju berätta att han är 18 år, vad han heter, vars han bor och att ni hade tänkt träffas i sommar. Jag tycker bara att du ska köra på!! Rätt in i kaklet helt enkelt, bara berätta hur det är så kommer allt att gå toppen. Lycka till och ha så kul med din nya kille!! ❤️
  /Tjej 11 år
 • Du borde inte träffa honom om hane 18 o du 15, hane desperat och kommer utnyttja dig.
  /Peter 15
 • Gör det inte wla d kommer bli knas.
  /seamen
 • Asså jag håller med de flesta med att han e lite skum som vill bli ihop med en tjej som är tre år yngre. Skulle du vilja ha en kille som är tolv år? Skulle säga att det är ungefär samma utvecklingsskillnad mellan dig och en 18 årig som mellan dig och en 12 årig för att nej, du är inte mogen för din ålder och om du vore det så skulle du vara med någon i din egna ålder som också är mogen för sin ålder istället för någon som är 18.

  Men om du absolut vill träffa honom så ska du ha dina föräldrar med. Han kan vara en 60 årig pedofil (även om han redan vid 18 känns som ett gränsfall). Fastän om han har skickat massor med bilder och haft videosamtal så kan de vara stulna osv. Deepfakes finns numera rätt så tillgängligt.
  /1800 talet ringde och ville ha tillbaka sitt åldersgap
 • Säg jag är kär, det gjorde jag men min pappa låter mej fortfarande inte ha pojkvän men ändå det kanske funkar för dej.
  /Jag
 • De hände mig med, min tjej jag sa att jag har träffat henne nån annan gång typ på disco.
  /Teo
 • Var bara försiktig man vet aldrig. Han känns kanske för gammal för dig ...
  /Ingen
 • Du kan ju bara liksom säga såhär: "jag ska träffa min kille i sommar” som det inte låter som värsta grejen.
  /Det glada äpplet
 • Jag vet inte hur du ska berätta jag tänker mest på att du är 15 och han är 18. Det är så lätt att bli lurad på nätet. Jag hoppas du är helt helt säker på vem han är och att han är den han säger att han är. När det kommer till att berätta för dina föräldrar tycker jag du ska vara rakt på sak säg som det är. Jag har träffat en kille via Snapchat och jag skulle vilja träffa honom. Annars kan du skicka ett sms eller liknade. Hoppas allt går bra❤️
Till toppen av sidan