Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Tips för att sluta vara beroende av mobilen?

Jag undrar om någon har tips på hur man kommer över ett beroende. Jag är jättemycket på mobilen och har väldigt lite andra intressen (runt 6-7 h). Jag vill klara av att göra något annat, med det är så automatiskt. Jag kollar mest på youtube. Det fungerar inte för mig att lägga apptimers, jag tar bara bort dem hela tiden. Tacksam för tips och råd!
/beroende

Svar

 • Be dina föräldrar sätta på screentime, då kan du inte fortsätta kolla utan att fråga dom och slå in en kod som kommer vara hemlig för dig
  /Tjej
 • Jag läste någonstans att man kan ändra färgen på skärmen, jag provade en gång och det var väldigt störande och fick mig att vilja sluta. Kommer inte ihåg hur man gör det, men det för ju att kolla på nätet
  /M
 • Försök att hitta något intresse. Musik, sport, rida häst, programmering, e-sport/gaming, växter. Pröva lite olika grejer och se vad du går igång på och som du vill visa dina kompisar. Häng med kompisar rent generellt. Det behöver inte vara negativt med skärmtid. Jag menar, folk jobbar på kontor 8 timmar om dagen och dom känner ingen skärmskuld. Men försök att vara produktiv, det ger gött me styrka för livet.
  /jakob
 • Såhär; det ska finnas inställningar i varje modern router (brukar sitta en fysisk lapp med en länk på routern) en av dessa brukar vara en barnspärr eller dylikt. Under barnspärr kan allt från screentime till rena "denylistor", som den nya mer inkluderande tekniktermen heter, istället för "blacklist". Där kan dina föräldrar välja och vraka och se vad de tror kan vara bäst för dig. Hoppas det går vägen för dig och kom ihåg att du är stark som tagit första och andra steget!
  /datorkille 22år
 • Tänk inte på den och strunta i alla notiser. Liksom vad kan vara så viktigt att. Vill de något som är viktigt på riktigt så får de väll ringa dig. och du borde sätta mobilen på ljudlös.
  /NNN

Mer på UMO

UMO-podden

Hur kan jag hålla på mindre med mobilen?

39. "Det är så konstigt men jag måste bara kolla! Har någon lajkat eller kommenterat det jag skrivit? Tycker någon att jag är rolig?"

Frågor & svar

Hur slutar jag hålla på med mobilen?

Jag håller på med min mobil väldigt mycket! Det känns som att jag har blivit mobilberoende!! När jag har tråkigt håller jag på med den hela tiden.

Till toppen av sidan