Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag vågade skriva att jag gillar honom

Jag är en tjej på 16 år, har varit kär några gånger under min uppväxt, men aldrig vågat berätta för personen. Så jag har varit singel hela livet.

Jag hade nyss skoavslutning och jag hade bestämt med mina kompisar att det var dagen jag skulle berätta för honom hur jag känner. Jag väntade i 2 timmar på att skolavslutningen skulle vara klar, jag funderade under dessa 2 timmarna vid vilket tillfälle jag skulle berätta för honom hur jag kände.

Skolavslutningen blev klar och jag sa hej då till mina kompisar och lärare och sedan gick jag och väntade på att han skulle komma. Men han hade redan stuckit hem då. Jag kände mig besviken ...

En timme senare bestämde jag mig för att skriva till honom på instagram, jag skrev "hördu, du stack från skolan för tidigt, det var en sak jag ville säga dig", en timme efter det svarade han med " vad?". Jag blev liksom lite som i chock, jag visste att han skulle se meddelandet och antagligen svara, men jag blev ändå förvånad när han väl svarade. Så jag skrattade högt för mig själv och och tänkte "vad i allsin dar ska jag skriva nu då?".

Jag skrev bara "du är rolig och snäll och jag gillar dig, ha ett bra liv". Han svarade "ha ett bra liv?". Mina kompisar var inte så nöjda med min insats och jag blev lite irriterad. Jag hade liksom för första gången i mitt liv berättat för någon att jag gillar honom. Och det var dessutom den mest kända, lite smått högljudda , clown/joker-eleven på hela skolan som jag precis skrivit till. Han har dessutom redan flickvän och det var jag fullt medveten om.

Själv är jag rätt blyg och hade ingen bra kontakt med honom sen innan. Så jag hade många anledningar till att kunnat låta bli att berätta för honom. Jag tyckte hans svar kändes lite tomt och jag började hålla med mina kompisar om att jag borde skrivit mer och lite varmare ord.

På kvällen satt jag hemma i soffan och lyssnade på musik samtidigt som jag tänkte på vad som hänt under dagen. Så bestämmer jag mig för att skriva till honom igen, och den här gången skrev jag en hel novell om hur jag kände och att jag tycker det är synd att vi inte haft bättre kontakt under de två åren vi gått i samma klass. När jag var klar med mitt meddelande skickade jag det utan att tveka och tänkte att jag inte hade nånting att förlora.

Han kommer online direkt och nån sekund senare står det att han skriver. Jag är så nervös att jag går ut från instagram och det känns som att hjärtat ska hoppa ur bröstkorgen. Men jag tar mig själv samman och öppnar hans meddelande och orden får mig att börja gapskratta. Jag visste att han inte gillar mig tillbaka, och det är ok, men jag hade inte kunnat gått riktigt vidare utan orden han skrev.

Det han skrev var något som är så typiskt honom så det är skrattretande, jag skrattar fortfarande åt det och jag blir lika glad varje gånga jag tänker på det. 

/en vanlig tjej

Mer på UMO

Kärlek & vänskap

Innehåll om kärlek och vänskap.

Artikel

Är hen intresserad?

Hur vet man om någon är intresserad av en? Och vad gör man då? Läs vad andra har svarat.

Frågor & svar

Hur visar jag att jag är kär?

Jag kan ju knappast bara gå fram och säga typ "Du, jag är kär i i dig" eller?

Frågor & svar

Vad ska man skriva när man vill lära känna någon?

Jag har precis börjat skriva med en kille. Hur ska jag göra för att få det att flyta på?

Till toppen av sidan