Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Kan jag få p-piller för att få större bröst?

Fråga

Jag är en tjej på 18 år som har komplex över min kropp. Sen jag kom in i puberteten har mina bröst inte vuxit alls.

Jag är självklart avundsjuk på alla andra i min klass. Jag undrar om man skulle kunna äta p-piller för att de ska bli större? Eller om det här är omöjlig att ändra på?

Svar

Nej, du kan inte få p-piller utskrivet för att få större bröst. 

P-piller används för att förhindra graviditet och kan inte skrivas ut för att försöka påverka bröstens storlek. En del upplever att brösten blir spända och svullna när de börjar äta p-piller medan andra inte känner någon skillnad alls.

En läkare på en ungdomsmottagning kan undersöka dina bröst och svara på dina frågor och funderingar kring bröstens utseende och storlek.

Det är lätt att jämföra sig med sina klasskompisar och bara se sina egna brister. De allra flesta har komplex för någonting, även om ingen annan vet om, eller bryr sig om det.

Att känna sig stolt över sin egen kropp kan vara svårt. Men med rätt stöd går det att träna upp. En skolkurator eller en kurator på en ungdomsmottagning kan vara en person som hjälper till med det.

Med vänliga hälsningar
Anna Eklund, sjuksköterska

Mer på UMO

Frågor & svarVarför är mina bröst så små?

Jag är en tjej som är 13 år och mina bröst är jättesmå. Varför är det så?

UMO-poddenMyter om p-piller

48. "Det är en myt att man måste göra en gynundersökning för att få p-piller. Det behöver du inte och ingen kan tvinga dig att göra det."

Till toppen av sidan