Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Kan jag få p-piller för att få större bröst?

Fråga

Jag är en tjej på 18 år som har komplex över min kropp. Mina bröst har inte vuxit på flera år.

Jag är avundsjuk på alla andra i min klass. Jag undrar om jag skulle kunna få p-piller för att brösten ska bli större?

Svar

Nej, du kan inte få p-piller utskrivet för att få större bröst. En del upplever att brösten blir spända och svullna när de börjar äta p-piller, men många känner ingen skillnad alls.

En läkare på en ungdomsmottagning kan undersöka dina bröst och svara på dina frågor och funderingar kring bröstens utseende och storlek.

Det är lätt att jämföra sig med sina klasskompisar och tycka att man själv inte duger som man är. De allra flesta har komplex för någonting, även om det inte märks utåt.

Andra personer tänker nog inte så mycket på hur du ser ut. De flesta har fullt upp med att fundera på sånt som de inte är nöjda med hos sig själva. Det finns många ideal om hur man ska se ut, men det är omöjligt att leva upp till alla. Här kan du läsa mer om det: Kropp och utseende.

Att känna sig stolt över sin egen kropp kan vara svårt. Men med rätt stöd går det att träna upp självkänslan så man mår bättre och trivs bättre med sig själv. Om du vill kan du få hjälp med det av en kurator på en ungdomsmottagning.

Med vänliga hälsningar
Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska

Till toppen av sidan