Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Komplex för mina små bröst - vad ska jag göra?

Jag har ett stort komplex över mina små bröst, så det enda jag köper är push up-bh med mycket push up och sen brukar jag ta en sån där silikon-bh som man klistrar fast för att de ska se ut som att jag ens har något. Men jag fattar ju att nån gång kommer nån se mig utan bh och då bli besviken.

Jag vill börja tycka om min bröst och sluta va beroende av push up och annat men jag kan ju inte helt plötsligt bara få hälften så stora bröst, då skulle ju folk fatta de dom bara var fejk, jag vill bara göra bröstförstorning så jag slipper tänka så här och va nöjd med hur jag ser ut men jag är liksom 14 år så de går ju inte. Snälla vad ska jag göra för att tycka om min små bröst?
/m

 

Svar:

 • Du är en ung tjej som fortfarande utvecklas. Dina bröst är inte färdiga och därför är det ingen idé att börja ogilla något nu! Jag har själv bara en B kupa (använder aldrig BH längre) och mina har vuxit färdigt. Bröst har fler funktioner än att bara vara snygga och som tur är kommer de i alla olika storlekar och former som gör oss unika och vackra! Du ska tycka om ditt utseende, livet är roligare då. Slippa gå omkring och vara osäker och ledsen över sitt utseende. Om personerna du visar dig för blir besvikna eller ledsna över dina bröst är det inte rätt personer för dig. Du ska vara med dem som tycker om dig för dig.
  /Tjej, 21 år
 • Som kille föredrar jag små bröst mer än stora. Dom är mer söta/fina på ett annat sätt.
  /kille 20 år
 • Jag har också ganska små bröst (a/b-kupa) och jag är 17 år. Jag kan nog relatera till viss del i det du säger men jag bryr mig inte så mycket. Jag är mest glad för att jag slipper ha ont i ryggen på grund av brösten och det kan jag tänka ibland om jag börjar tänka på att dom är små. Och vad spelar storleken på brösten egentligen för roll när de kanske kommer mata en unge i framtiden? Att dina bröst kan hålla liv i en liten människa är väl ändå nog för att älska dom eller? Vilken jävla superkraft ju!
  /Tjej med små powerbröst 💪🏼
 • Vem bryr sig varandra tycker s*** i de bara. Det är som det är!
  /Med hälsningar apan i Nigeria
 • Har också små bröst som jag skäms för men skäms nog mer för att själva bröstvårtan inte växt och är "normal" stor. Har svårt att acceptera att de troligtvis inte kommer växa mer. Använer också push-up för att jag skäms så mycket o har också tänkte på att göra bröstförstorning. Samtidigt vet jag att de är skit syrt o vet att de heller inte e kul när de är för stora så att gamla gubbar rent ut sagt stirrar på dem.
  //19 årig tjej
 • Asså relaterar så mycket, får liksom ångest om jag har små bh-ar.
  /13
 • Är en kille vid 23 års ålder, kommit ur puberteten och är vad många skulle kalla fullvuxen. Under min uppväxt så var det vanligt att det skulle vara stora bröst och stor rumpa som skönhetsideal men det är så subjektivt.

  Jag har alltid föredragit en tjej med små bröst och jag vet att jag inte är den enda. Alla kroppar är olika och fina på sitt sätt. Skäms inte och övertänk inte saker du inte kan kontrollera!
  /Dan
 • Har också komplex över mina små bröst, men det är inget vi kan hjälpa och en dag kommer de kanske växa och bli större. Vi måste bara acceptera hur vi ser ut.❤️
  /Tjej 09
 • Samma problem här. Också 14 år och hyfsat små bröst. Ta det lugnt, försök leva med det. Du är perfekt som du är💕
  /Du är underbar som du är
 • Jag har också väldigt små bröst och har haft mycket komplex över det, men jag har lärt mig att respektera mig själv för den jag är, jag kan inte göra något åt att jag har små bröst och dom är fina som dom är. Som du sa att om man vid något speciellt tillfälle vill ha lite större bröst så kan man ju ta på sig en bh med inlägg eller en push up, då ser brösten större ut. Men mitt största tips är att acceptera dina bröst hur dom är, sen jag insåg de så har jag mått bättre och nu använder jag helt vanliga bh-ar utan några inlägg och jag är nöjd över dem.

  Jag har även kille och han säger ingenting om det, han älskar mig för den jag är och tycker om min kropp som den ser ut. Om killen/tjejen du träffar påpekar det så är dom inte något att ha, då kan du kasta bort dom. Skaffa en partner eller vem som nu ska se dina bröst som respekterar dig som du är och inte har några pikar. Ta hand om dig!
  /15 åring tjej
 • Jag är straight kille och känner att jag har rätt att påstå att killar inte bryr sig så väldigt mycket om storleken på brösten. Det kan såklart vara upphetsande med stora bröst, men storleken på dom har inte lika stor betydelse som andra aspekter som tex personlighet, kunskap, moral, attityd, talanger osv. Det är som magrutor. Det är inte något krav, men det vore lite fränt om ens partner hade det.

  Om du funderar över framtiden och partner så tror jag att om personen verkligen gillar dig så spelar det ingen roll. Personligen tycker jag att bröst är fina i alla sina storlekar och former. Men är det inte så att bröst faktiskt växer till man är 19 ish ändå så så länge du äter och tränar som man bör så kommer de nog växa lite till. Ta hand om dig och försök att älska dina bröst för hur de är, hur svårt det än är :)
  /Den där gay tjejen
 • Embrace dina bröst ändå. Jag har små bröst men jag har lärt mig att tycka om dem. Jag kan sova på magen utan problem och inte behöva ha bh hela tiden. Det går enklare att idrotta för den delen också.
  /Skåning
 • Stora bröst är överskattade. Jag har ganska stora bröst, och ärligt talat är det lite jobbigt. Visst, vissa tycker att dom ser snygga ut, men dagligen spelar det ingen roll. Som på gympan till exempel, då måste jag hitta en ren sportbehå för att det inte ska göra ont att springa.
  /15 årig tjej
 • Hej! Jag känner samma som dig. Brukar köpa för stora bh:s och lägga lite bomullspads i för att dem ska se större ut men försöker också sluta med det. Jag tror det viktigaste är att vi inte glömmer hur fina vi är. Ingen går liksom runt och tänker på det då alla är så fokuserade på sig själva. Du är fin som du är. Om någon gillar dig så kommer det att göra det för dig och inte dina bröst. ❤️
  /förstående tjej
 • Hej! Detta är nog ett vanligt problem. Jag har själv små bröst och älskar det! Det är så bekvämt att kunna gå utan BH en hel dag utan det blir obehagligt och syns så mycket. Dessutom tror jag inte att folk bryr sig så mycket som du tror. Flera här har ju till och med skrivit att de tycker det är sexigt med små bröst. Och din framtida partner blir ju kär i dig, inte i dina bröst/din kropp, eller hur?

  Du kan ju testa att gå med en vanlig BH (inte push-up) en dag när du bara är hemma och se hur det känns. Sedan får du nog långsamt tänja på din komfort zone. Först kanske du kan gå utan det en gång i veckan, sedan två, tre osv. Kämpa på, du är bäst!
  //Hon med små bröst.
 • Jag tror inte killar bryr sig i närheten så mycket som du tror. Bröst är fina i alla former och storlekar. Tidiga tonåren suger ibland men är det ett som är säkert är det att ingen har så många åsikter om din kropp som du har. Fundera själv på hur lite du bryr dig om andras kroppar så märker du snabbt hur lite de bryr sig om hur din ser ut. Helt oavsett vad som händer med storleken på brösten blir det bättre med tiden.
  /Kille, 23
 • Hejjj, jag är också en tjej som är 14 och jag har typ A75 i bh storlek. Det finns skitmånga fördelar med små bröst. För det första så är det mycket mer bekvämt och praktiskt och för det andra så har jag aldrig stött på en kille som bryr sig eller har kommenterat det. Dessutom så har de ju inte vuxit klart, men små bröst är jättefint och inget att skämmas över. Du är vacker oavsett om du har små eller stora tuttar.
  /14årig guzz m små bröst
 • Hej. Jag har också mått mycket dåligt över mina bröst i perioder och nu är jag 21 och de har förmodligen växt klart fast det känns som att de aldrig växt särskilt mycket ändå. Har aldrig riktigt behövt gå upp många storlekar. Men jag har haft flera pojkvänner och personer som fått känslor för mig och tycker jag är attraktiv för den jag är i helhet. Min stil, min vibe osv.

  Dina bröst kommer sannolikt att växa ett par år till ändå, det sker långsammare för andra och snabbare för vissa. Försök fokusera på vad du gillar med din kropp istället för vad du inte gillar även om det är svårt. Mina bröst är inte stora men de är mjuka och fina ändå och det känns skönt när nån tar på dom under sex och då spelar inte storleken roll.

  Det mest attraktiva som finns är en person med självförtroende, energi och positivitet och då kvittar storleken på dina bröst. Klä dig i kläder du trivs i och känner dig kraftfull och dig själv i, lyssna på musik som ger dig energi och va dig själv så löser sig mycket.
  /Pandis
 • Som kille tycker jag att det är sjukt sexigt även med små bröst så personligen hade jag definitivt inte varit besviken om jag såg dig utan bh. 
  /Erik, 23
 • Alla bröst är fina och folk har komplex för motsatsen! Den du är med och som kommer se dem ska inte ens tänka på det. <33
  /Tjej 14
 • Själv så tyckter jag att det är sexigt med mindre och mer kompakta bröst.
  /Vv
 • Hej! Är själv tjej och lite äldre än vad du är. Nu ska jag säga något som först kommer låta jättedrygt men fortsätt läsa. Jag har själv rätt så stora bröst, MEN problemet blir detsamma för när man har stora bröst så är det fullt normalt att de hänger lite utan bh (tog mig flera år att acceptera). Så utan bh så syns de knappt genom en större tröja eller utan något alls om jag står upp.

  Detta var något jag tyckte var sjukt jobbigt under en lång period. Kändes som jag skulle "bedra" den killen som en dag skulle ta av min bh och se att det inte ser ut så mycket när de hänger lite. Så, summan av kardemumman: alla bröst är fina! Små syns inte alltid, mellan gör det lite svårare att hitta bh och stora hänger lite. Jag hoppas du ser det fina i dina bröst snart!
  /Anonym tjej
 • Du är bara 14 så kanske växer dom mer? Min tjej har små bröst med men tycker det är otroligt fint med små bröst. Lär dej gilla dom! Hittar du en kille som inte gillar dom så är det fel på killen o inte dej.
 • Som kille på 15 år vill jag säga att dina bröst är säkert jättefina och du ska vara stolt över dom. Om du blir tillsammans med en kille som tycker om dig så tycker han även om dina bröst. Du är fortfarande ung och brösten kommer att växa. Kom i håg att du är vacker och perfekt som du är och var stolt över din fina kropp.
  /Peter 15

Aktuella artiklar

Svara varandra

Vad gör ni tjejer när ni går in tillsammans på toaletten?

Vad gör tjejer egentligen när de går in flera på toaletten samtidigt?

Svara varandra

Finns det killar som gillar lite större tjejer?

Många tjejer som väger mer än "normalvikten" skäms och mår dåligt över sina kroppar. Vad tycker ni killar om tjejer som är lite större?

Svara varandra

Duschar ni efter idrotten?

Duschar ni efter idrotten i skolan? Om inte varför?

Svara varandra

Osäker på min snippa - hur ser era ut?

Jag är väldigt osäker på min vagina då den har en helt annan färg och är nästan svart vid blygdläpparna, är detta bara jag?

Svara varandra

Panik för att jag är så kort, finns det fler?

Jag är kille och 14 år gammal och fick reda på att jag inte kommer växa mycket mer på längden. Någon mer som är kort kille?

Svara varandra

Hon vill ha lampan släckt under sex, men jag vill se

Min tjej vill inte visa sin slida för mig. Hur känner andra tjejer? Har det hänt andra killar?

Svara varandra

Spelar storleken någon roll?

Jag har en liten snopp och jag är rädd att jag aldrig kommer tappa oskulden för att den är så liten?

Svara varandra

Hur gör ni med smink på idrotten?

Jag har fått väldigt mycket idrott på skolschemat (4) och jag använder en del smink. (Conseler, Mascara, blush, highligther, ögonskugga, bronser).

Artikel

Tidig och sen pubertet

Om dina bröst inte har börjat utvecklas när du är i 13-årsåldern som tjej eller dina testiklarna inte har börjat växa i 14-årsåldern som kille kallas det sen pubertet. Då kan du prata med skolsköterskan eller någon på en ungdomsmottagning eller vårdcentral.

Frågor och svar

Vilka risker finns med rump- och bröstförstoring?

Är det någon skillnad om man gör operationen utomlands, till exempel i Turkiet? Och finns det nån åldersgräns för plastikkirurgi?

Frågor och svar

Kan fillers i läpparna vara farligt?

Jag funderar på att förstora läpparna med fillers men undrar om det är farligt på något sätt? Vad är riskerna?

Svara varandra

När fick ni hår på nya ställen?

När fick ni hår på nya ställen och vilket var först?

Egna berättelser

Min mentor hjälpte mig när jag fick mens

Ju längre tid som hinner gå får jag bara en mer och mer obehaglig känsla av att jag har blött igenom. Jag funderar på vad tusan jag ska göra.

Svara varandra

Hur kan jag må bättre trots finnar?

Jag är en tjej som länge haft problem med akne i ansiktet. Jag mår oerhört dåligt över det och skäms för mitt utseende.

Frågor och svar

Kan fillers och skönhetsoperationer ge bättre självkänsla?

Hur stor är risken att man blir som beroende och vill ändra fler och fler saker med sin kropp? Jag har alltid varit missnöjd med min kropp. Jag är ful och mina kroppskomplex gör att jag har väldigt låg självkänsla.

Egna berättelser

Jag har liten penis och ser fördelarna

Om du håller på med sport eller dylikt så kan det vara smidigare med en kuk som är lite mer kompakt.

Svara varandra

Att få tandställning - hur var det för er?

Jag är rädd för hur jag kommer se ut och det känns som om jag kommer bli mobbad för det.

Svara varandra

Hur berättar jag för mamma att jag blivit intresserad av smink?

Jag är 14 år och vill börja sminka mig lite. Jag har tidigare blivit ledsen när mina kompisar förändrades på detta sätt, och detta sa jag till mamma. Jag blev tröstad av att hon sa att jag inte behövde smink. På något sätt har detta ämne blivit så jobbigt för mig att prata om hemma.

Svara varandra

Vill prata mer öppet med mina föräldrar, men hur?

Jag pratar sällan med mina föräldrar för jag undviker konversationer och när jag väl hamnar i en konversation så försöker jag döda den så snabbt som möjligt.

Egna berättelser

Älskar mina små bröst

Jag är 23 år och jag har alltid haft bröst modell mindre. Vi snackar A-kupa, absolut inte B. Och jag har alltid älskat mina små bröst! Jag ville dela med mig om varför,

Till toppen av sidan