Panik - lämna sidan!
Svara varandra

När ska man börja med bh?

Jag är 13 år och använder fortfarande topp är de konstigt? Nästan alla i min årskurs använder bh utom jag. Jag vill börja använda bh men jag vet inte om jag har tillräckligt "stora" bröst än, hur ska jag veta?
/Bh-undrare

 

Skriv ditt svar

Svar:

 • Börja när du vill och känner dig redo, bry dig inte om vad andra tycker eller säger. <3
  /Amanda, 17
 • Jag är 24 och använder sällan ”riktig” BH och jag använder aldrig BH med ståltråd i. Det beror helt på hur stora bröst du får och när. Jag har nästan mindre än A, så jag behöver inte stödet utom om jag skulle hoppa eller springa eller så, och då skulle jag använda sport BH.
  /M
 • Känner du att toppen inte håller fast dom där dom ska kan de väl vara skönt med bh. Jag började med bh när jag va 13 och fattar inte nu hur jag kunde haft topp haha
  /myran
 • Jag ser inget fel med att ha bh om du vill det. Men vill du ha det för att klä upp dig tycker jag att du är fin som du är :)
  /15 tjej
 • Är kille så lite konstigt att jag skriver här… Men en bh är till för att avlasta tyngden av pattarna. Men om du vill ha bh för att se finare ut ser jag inget problem med att ha det. Ps. litet bröst tycker jag är gulligt
  /14K
 • Hej! Jag är 17 år och är generellt sen med all utveckling när det kommer till puberteten, fick mens när jag var 15 och fick inte bröst förrän jag var runt 14-ish Det kändes som om jag var sist med att börja använda topp och bh. Jag började därför bara för att inte känna mig utanför, och det höjde min självkänsla lite för att det kändes lite mer som om jag var ”en i gänget”.

  Mitt tips är att börja när du känner dig redo! Skit i vad andra ska tycka, för alla är så himla upptagna av sina tankar om sig själva, och börja för att du känner att du vill! Om du känner att du mår bättre av att använda det, så kör på!Men det är ingenting som man bara kan använda för att man har en viss storlek på brösten utan det är något som man väljer själv om man vill använda om det känns bra!

  Det är inte heller en så stor grej som det kan kännas, och du kan ju testa att använda det ett tag, och om det inte var något för dig kan du byta tillbaka. Hoppas att det hjälpte :)
  /M
 • Jag skaffa min första bh som 15 åring men har innan haft topp sedan 13 års tid ålder. Jag körde på det jag tyckte var bekvämast och det är väl mitt bästa tips, att du gör det som är bekvämast för dig själv ;)
  /Essa
 • Jag skaffade för inte alls längesen och är också 13, jag skaffade en utan bygel som heter soft bh. Det är en perfekt som första + att den finns i storlek AA vilket jag tror är den minsta. Men kom ihåg att du behöver inte ha det om du inte vill eller känner dig redo!
  /Lycka till❤️
 • när du känner att nu är det dags!
  /A ♡
 • Köp bara minsta storleken och testa, dessa är väldigt små och gjorda för unga tjejer. Typ HM har 65 A eller 70A, KappAhl har Xs.
  /Tjej 14
 • Jag började andvända bh när jag gick i typ 5/6.an. Inte för att jag behövde det för jag var plattare än plattast men jag bestämde mig för att köpa en skön bh i minsta storleken och jag älskade det. Dessutom är det snyggare. För som du vill o ha de du tycker är skönast men om jag var du hade jag köppt en (:
  /Platt15:åring
 • Du andvänder vad du vill. Bry dig inte om någon säger något dumt!!!
  /11åriga tjejen
 • Samma asså jag hade ingen aning först men sen testade jag typ bralettes som är typ vadderade toppar, finns på typ Cubus. Sen när dem växte lite till så hittade jag bh-ar för mindre bröst som jag ochså hittad epa Cubus.
  /Ella
 • Jag har också det problemet. Men jag har också ont när jag går. MITT tips är att känna av vad du helst vill ha och strunta i alla andra.❤️Välj det du tycker har bäst stöd för dig.
  /K.C🩰
 • Jag brukar inte använda en bh med stål. Jag brukar ha typ utan och så att den inte gör ont men det är upp till dig, du får ha på dig vad som helst för det är du som bestämmer över din kropp.
  /Jordgubben🍓🍰
 • Det är absolut inte konstigt! Bh brukar man oftast använda för att få stöd, men om du tycker att topp fungerar så kan du fortsätta med det.
  /Ebba
 • Åh! Gud nej börja när du känner att du ”behöver”. Känner du att du behöver nu använd nu. Jag började i 6an men ärligt var det nog alldeles för tidigt. (MÅNGA BÖRJADE TIDIGT MEN DOM FLESTA BEHÖVDE INTE). Kommer bara se konstigt ut, använd top tills du ser att man kan se dina bröst ” i tröjan”.
  /Tjej

Mer på UMO

ArtikelKropp och utseende

Många vill se bra ut, och tycker att det är kul att göra sig snygga. Men det kan bli jobbigt om du ofta jämför dig med redigerade bilder eller andra personer. Hur påverkas du av olika ideal? Och vem bestämmer vad som är snyggt?

Fråga UMOÄr det normalt att brösten är olika stora?

På senare tid har jag börjat tycka att en sak är jättejobbig, nämligen mina bröst. Ett bröst är mycket större än det andra. Är det normalt att brösten är olika stora?

Fråga UMOVarför har jag ömma bröst?

Jag har haft ömma bröst i några dagar, jag kan till exempel inte sova på mage. Min mens är sen, fast den aldrig brukar vara det.

Till toppen av sidan