Fråga

Funkar tabletter som ska ge större bröst?

Fråga

Jag skulle vilja testa på tabletter för att få större bröst. Har sett några olika varianter på nätet. Är såna tabletter farliga för kroppen? Vad behöver jag tänka på innan jag väljer att göra detta?

Svar

Vi avråder alltid från alla såna här preparat. Det finns nämligen inga godkända läkemedel för att ge större bröst. Så inga såna här tabletter funkar.

Tabletterna är inte läkemedel, och det innebär att de inte är testat på samma grundliga och vetenskapliga sätt som läkemedel är. Eftersom det inte är testat och godkänt som läkemedel kan man inte heller säkert veta hur det påverkar kroppen och vilka risker som finns med preparatet.

Företagen som säljer såna här produkter är däremot ofta duktiga på att få det att se ut som att det är en säker och effektiv produkt. Så det kan vara lätt att tro att allt som står om produkten är sant.

Det finns inget man själv kan göra för att brösten ska bli större. Vissa tycker att brösten svullnar lite när de äter p-piller, men den effekten avtar så fort man slutar och det är inte alla som känner av det.

Det bästa brukar vara att acceptera sina bröst som de är. Om du vill ändra formen eller få dem att verka lite större finns det olika behåar du kan testa. Men kom ihåg att du är bra precis som du är, ditt värde sitter inte i brösten.

Det är vanligt att tjejer skriver till oss och önskar större bröst. Killar skriver samma sak fast om sin penis. Däremot brukar vi inte få frågor där man har synpunkter på andras penisar eller bröst.

Gillar man någon verkar det vara så att man gör det oavsett såna saker. Det kanske inte ändrar något för dig, men det kanske ändå kan vara skönt att veta.

Med vänliga hälsningar

Anna Eklund, sjuksköterska

Till toppen av sidan