Panik - lämna sidan!
Fråga UMO

Funkar tabletter som ska ge större bröst?

Fråga

Jag skulle vilja testa tabletter för att få större bröst. Har sett några olika varianter på nätet. Är såna tabletter farliga för kroppen? Vad behöver jag tänka på innan jag väljer att göra detta?

Svar

Vi avråder alltid från alla såna här tabletter. Det finns nämligen inga godkända tabletter eller andra produkter för att ge större bröst. Så inga såna tabletter funkar.

Alla tabletter, krämer eller liknande produkter, som säger sig ge större bröst är inte är testade på samma grundliga och vetenskapliga sätt som läkemedel är. Eftersom de inte är testade och godkända som läkemedel kan man inte heller säkert veta hur de påverkar kroppen och vilka risker som finns med dem.

Företagen som säljer såna här tabletter är däremot ofta duktiga på att få dem att se ut som att det är säkra och effektiva. Så det kan vara lätt att tro att allt som står om tabletterna är sant.

Det finns inget du själv kan göra för att brösten ska bli större. Vissa tycker att brösten svullnar lite när de äter p-piller, men den effekten avtar i så fall så fort du slutar och det är inte alla som märker någon skillnad.

Det bästa brukar vara att acceptera sina bröst som de är. Om du vill ändra formen eller få dem att verka lite större finns det olika bh:ar du kan testa. Men kom ihåg att du är bra precis som du är, ditt värde sitter inte i brösten.

Det är vanligt att tjejer skriver till oss och önskar större bröst. Killar skriver samma sak fast om sin penis. Däremot brukar vi aldrig få frågor där någon har synpunkter på andras bröst eller penisar.

Gillar man någon verkar det vara så att man gör det oavsett såna saker. Det kanske inte ändrar något för dig, men det kanske ändå kan vara skönt att veta.

Med vänliga hälsningar
Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska

Aktuella artiklar

Fråga UMOKan jag få större penis med tabletter?

Och om det kan vara farligt att äta dem? Har kollat in det på nätet, men tror ni att det finns biverkningar?

UMO-poddenHur kan jag gilla min kropp?

27. "Jag insåg hur ovanlig bilden jag lagt upp på mig själv var. Det blev liksom en världsnyhet att jag såg ut som jag gjorde och var nöjd med det".

Svara varandraFinns det killar som gillar små bröst?

Jag är rädd att det ska bli en första träff och han ser i verkligheten hur små bröst jag har och att det ser fult och äckligt ut. Vad tycker ni? Hur stora ska man ha? Är det oattraktivt med små bröst?

Till toppen av sidan