Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Funkar tabletter som ska ge större bröst?

Fråga

Jag skulle vilja testa tabletter för att få större bröst. Har sett några olika varianter på nätet. Är såna tabletter farliga för kroppen? Vad behöver jag tänka på innan jag väljer att göra detta?

Svar

Det finns inga tabletter som gör dina bröst större. Ta inte såna tabletter. De funkar inte, och de kan vara skadliga.

Tabletter, krämer och andra produkter som påstås ge större bröst är inte testade på samma sätt som säkra mediciner är. Därför går det inte att veta hur de påverkar kroppen och vilka risker som finns med dem.

Företag som vill sälja såna tabletter är duktiga på att få det att verka som att tabletterna är säkra och effektiva. Även om det inte är sant.

Du kan inte göra så mycket själv för att brösten ska bli större. Vissa tycker att p-piller gör att brösten svullnar lite, men många märker ingen skillnad.

Det bästa brukar vara att acceptera sina bröst som de är. Du kan testa olika bh:ar om du vill ändra formen eller få brösten att verka lite större. Men kom ihåg att du är bra precis som du är, ditt värde sitter inte i brösten.

Jag vet inte varför du vill ha större bröst. Men många som vill det har påverkats av så kallade ideal. Här kan du läsa mer: Kropp och utseende.  

Du kan kontakta en ungdomsmottagning om du vill prata med någon som är van att stötta unga som har funderingar om sin kropp eller som är missnöjda med sitt utseende.

Med vänliga hälsningar
Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska

Till toppen av sidan