Varför förväntas alla med bröst ha bh/topp?

Jag har medelstora bröst och använder inte Bh och nästan aldrig topp eftersom att jag inte känner att jag behöver/vill ha det. Jag tycker att det känns som att alla kollar på mig för att mina bröst inte är perfekt runda under tröjan. Jag förstår att många har bh för att de behöver stöd, men är det så för alla, eller känner många att de behöver ha det p.g.a. samhällets normer? Min fråga till er är: Använder ni Bh/topp? Isåfall, är det för att ni känner att ni behöver det eller p.g.a. samhällsnormer? Om ni inte använder Bh/topp, dela gärna med er om er erfarenhet/historia och om ni känner som jag!
/13årigqueer

Svar:

 • Jag är 16 ( har lite mer än medelstora bröst) och använder bh oftast eftersom det är bekvämast, annars känns det som om brösten ska lossna från kroppen när jag så mycket som går i trappen. Ibland har jag en tight sporttop eftersom jag känner mig mer som en kille ibland och då inte vill ha två apelsiner där fram :s
  Jag säger så här: om du är bekväm utan top eller bh KÖR UTAN!! Det är din kropp för gösse namn, du bestämmer över den! Ps, så är det det mest naturliga i världen att ha ojämna bröst, särskilt i början av puberteten och du kommer med all säkerhet växa i dem. Det gjorde jag i alla fall.
  /16årigqueer
 • Jag andvänder bh för att jag tycker det är skönt o jag får stöd, såklart man inte måste ha bh/topp det bestämmer du helt själv:) om andra stirrar på dig ba skit i dom, du vet vad du känner dig bäst i😄
  /ER
 • Jag har små bröst och jag andvänder bh mestadels för att jag tycker om när dom inte ser så spetsiga ut, men jag vet flera av mina kompisar som inte andvänder bh. Kör på och bry dig inte vad andra tycker (:
  / 13 tjej
 • Använder aldrig behå men har inte särskilt stora bröst heller. Visst stirrar folk på mig ibland om man ser igenom bröstvårtorna men det är inget som jag orkar bry mig om!
  / Tjej
 • Jag använder bh mest för att jag tycker det reglerar värmen och håller brösten varma och för att slippa fundera på om det skaver mot tröjan. Eftersom de flesta BHar jag använder är inte är vadderade och inte ändrar formen ändrar det ju inte saker som att bröstvårtor syns genom en tröja. Jag tycker och det är bra för att man då inte behöver fundera lika mycket på om någon kommer se in under tröjan.
  /23
 • Jag är också 13 och jag har stora bröst men jag brukar inte heller använda bh. När jag är på stranden så brukar jag va topless och eftersom mina bröst är rätt stora så blir det ganska många män som kollar på dom men jag försöker att inte bry mig om det. Jag tycker att man ska få klä sig som man vill även om man har stora bröst.
  /Saga 13
 • Jag har det, för jag tycker inte det är skönt när bröstvårtorna skaver mot tröjan. Men alla är ju olika, beror kanske på vilka slags bröst man har. Bryr mig inte om hur andra gör.
  /Ellie
 • Jag använder aldrig BH eller topp eftersom jag tycker det är mycket skönare att gå utan. Samtidigt vill jag inte att de ska se hängiga ut eller att bröstvårtorna ska synas så brukar anpassa mina kläder. Brukar också tänka på att ha en bra hållning för att inte brösten ska se hängiga ut. Min kille tycker om att jag inte använder BH för det är lätt när man vill mysa och så. Tycker också det kan vara snyggare utan ibland.
  /Vilma
Till toppen av sidan