Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Någon mer som har bröst som stannat i växten?

Är det normalt att ens bröst börjar ömma och växa, för att sedan typ stanna i växten i två år? Jag har ångest över att mina inte växer och bara är någon centimeter stora!! Alla i min klass har snart fullvuxna bröst. Är det någon annan som har samma problem?
/En 13 åring

Svar:

 • Hej! Jag är ju ingen expert men mina bröst har växt ungefär i samma mönster som dina, först växte de en del och sedan har de stannat av. Dock så har jag ännu inte fått min första mens så det kan ha någon sorts koppling. Men tillbaka till dig; Du kan tänka på om din mamma och andra kvinnor i din släkt har stora bröst.

  Om många har det är sannolikheten att du också ska få det högre.
  Dessutom behöver man inte ha stora bröst och du kan ha ett tag kvar i puberteten med tanke på att du bara är 13 år. Oroa dig inte, brösten kommer när de kommer!
  /En 16 åring
 • I början växte mina bröst mycket och var ömma. Nu har de stannat och slutat växa så mycket. Mina släktingars bröst är inte så stora och jag har inga problem med att de slutat växa då jag är ickebinär. Ta det bara lugnt. Det kommer när det kommer.
  /En annan 13 åring
 • Jag själv är 16 år men har små bröst. Jag bryr mig inte för jag köpte inte dem från affären, dem är naturliga. Men du är 13 år så du har tid.
  /16 årig tjej
 • Jag är 19 och trots att jag har hudbristningar och normal vikt, eller lite över, så är mina fortfarande inte stora. Har knappt gått upp någon storlek sen jag var 13. Inte konstigt att kroppen stannar upp i processerna ibland men förmodligen kommer de växa mer snart. Som du kanske vet påverkas din kropp av dina föräldrars kroppsform och gener, menscykeln och vikt bl.a. Var inte orolig, saker kan fortfarande hända.
  /Detblirbra
 • Samma här, har bebisbröst. 
  /Anonym.
 • Hej, man kan tyvärr inte välja hur ens bröst ser ut, men man kan välja om man vill vara nöjd med sig själv eller inte. Du behöver säkert inte vara orolig, det är helt normalt att dem kanske stannar nån gång i växten. I alla fall hoppas du fick svar på din fråga.
  /#GirlPower
 • Mina bröst har också stannat i växten, tycker inte om det då de i min klass också har fullvuxna bröst. Har 4 stora bh:ar som jag inte använder då de är stora. Jag är orolig för om tjejerna i min klass kommer fråga om min bröst har växt.
  /Tjej, 14
 • När man är 13 är de knappast färdigväxta så tro mig, de kommer börja växa igen, kanske inte just nu bara. Jag är 15 nu och sen jag var 13 har jag gått upp 3 bhstorlekar. Så oroa dig inte:)
  /15 år

Mer på UMO

Artikel

Vad händer i puberteten hos tjejer?

Puberteten brukar börja någon gång mellan 8 och 13 år. Det första som händer brukar vara att brösten börjar växa.

Frågor & svar

Är det dåligt att använda bh innan brösten växt färdigt?

Mamma säger att det kan påverka bröstkörtlarna och amning. Stämmer det?

Svara varandra

Finns det killar som gillar små bröst?

Jag är rädd att det ska bli en första träff och han ser i verkligheten hur små bröst jag har och att det ser fult och äckligt ut. Vad tycker ni? Hur stora ska man ha? Är det oattraktivt med små bröst?

Till toppen av sidan