Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Vad gör vi om vår kompis blir bortgift?

Hej! Jag och min kompis tror att våran snart 15 åriga klasskompis som är muslim ska giftas bort. Han har blivit ihop med en tjej som bor en bit bort. Han har tidigare sagt att han tycker det är skumt. Därför tror vi att det är för hans föräldrar har anordnat relationen. Han har även börjat prata om giftemål mycket oftare. Han säger också att han snart ska göra sånt som han tidigare sagt att han endast skulle göra efter att han har gift sig. Han har inte slutat vara muslim eftersom att han fastade under ramadan och är en strikt muslim. Han ska även vara ledig snart och själv vet han inte när han ska vara tillbaka. Detta får oss att tro att han typ ska gifta sig i hans hemland eller något. Ifall detta visar sig vara sant vad ska vi göra? Vem ska vi prata med eller fråga?
/Oroligaklasskamrater

Skriv ditt svar

Svar:

 • DETHÄR ÄR OLAGLIGT! Man måste kontakta polisen om det här händer och han kan ta tas in på ett boende som är hemligt och där han är säker.
  /Hoppas det hjälper
 • Jag e kristen så vill inte göra ” fel” på nåt sånt, Men Ring polisen eller 112 om dET visar sig vara i utlandet. Börja prata me en lärare eller gå samtal me kurator som kan hjälpa er ifall polis ej hjälper. Ni ksk mår bättre av att prata me Ungdomsmottagningen, bup, kuratorn.
  /Alias ❤️
 • BERÄTTA FÖR EN BRAAA LÄRARE/KURATOR OCH HÄNDER INGET ANMÄL TILL POLIS!!!!
  /S
 • Ring polisen.
  /j
 • Du måste anmäla till polisen! Det är olagligt i Sverige.
  /Anonym
 • Om det visar sig vara så att han kommer att bli gift mot sin vilja så tycker jag, förutom det som andra har skrivit att ni borde anmäla till polisen. När någon har blivit ivägskickad till utlandet är det ofta försent, men om myndigheter, inklusive polisen, får veta i tid så kan de hjälpa honom i tid.
  /Kille, 20 år
 • Jag tror det som skulle vara bra är att ni pratar med någon som kan ge honom stöd och hjälp. Typ lärare, kurator eller liknade. Hoppas han får rätt hjälp o stöd. Blev chockad och ledsen att läsa detta tanke på att han är så ung och inte vuxen. 😔
  /kille
 • Fråga en lärare eller någon annan vuxen i er närhet som kan ge er råd så kan de hjälpa er och honom med situationen.
  /Anonym tjej
 • Hej! Vad hemskt! Jag förstår att ni är oroliga. Jag tycker att ni ska prata med era lärare, eller kanske kurator. De kanske kan hjälpa er. 
  /Sofia

Mer på UMO

Svara varandra

Hjälp, min familj kontrollerar allt!

Jag får inte umgås med vänner eller göra något själv.

Egna berättelser

Börja med skjutningar som 14-åring

Jag tror jag kommer bli skjuten på gatan om några år. Alla ni som tycker kriminalitet e roligt, det är inte roligt att sitta, byta hem, ha ångest, känna stress hela tiden och ta droger.

Artikel

Tips och råd om du är utsatt för svartsjuka

Att bli utsatt för svartsjuka kan vara jobbigt. Du kan få stöd och hjälp om du behöver.

Artikel

Tips och råd om du är svartsjuk

Det brukar vara jobbigt att vara svartsjuk. Men det går att göra något åt den.

Tips/inlägg från unga

Vad gör du om en partner eller kompis är svartsjuk?

Har du varit utsatt för någons svartsjuka? Här kan du tipsa andra hur man kan hantera situationen. Du kan också läsa andras tips.

Svara varandra

Hur ska jag släppa känslorna för kompisens ex?

Jag har börjat umgås med en kompis och hans ex. Det har gått ett tag nu och jag har börjat tycka om hans ex mer och mer.

Svara varandra

Vad ska man tänka på inför första dejten?

Jag har haft kontakt med en kille ett tag och nu ska vi träffas för första gången.

Svara varandra

Vad gör ni tjejer när ni går in tillsammans på toaletten?

Vad gör tjejer egentligen när de går in flera på toaletten samtidigt?

Svara varandra

Finns det killar som gillar lite större tjejer?

Många tjejer som väger mer än "normalvikten" skäms och mår dåligt över sina kroppar. Vad tycker ni killar om tjejer som är lite större?

Frågor och svar

Vad är en remiss?

Jag har mycket finnar. Jag har varit en läkare på vårdcentralen och fått medicin där men den har inte hjälpt. Jag har hört att man kan få andra starkare mediciner om man går till en hudläkare. Men när jag läser om det står det att man måste ha en remiss för att komma dit. Vad betyder det?

Till toppen av sidan