Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur ska jag släppa känslorna för kompisens ex?

Hej! Jag är en snubbe på 20 vårar och har sen nåt år tillbaks börjat umgås mer med en polare och hans ex. Det har gått ett tag nu och jag har börjat tycka om hans ex mer och mer. Jag vill dock komma bort från sitsen jag är i då jag dels anser att det är respektlöst av mig plus att jag inte vill ha något med hans ex att göra (mer än vänskap). Vad borde jag göra, säga, eller tänka på? Vill dämpa dessa känslor så fort som möjligt. Hjälp!
/Snubben på 20 vårar

Skriv ditt svar

Svar:

 • Ett tips är att hitta någon annan att gilla. Funkade för mig
  /15 årig tjej
 • Blocka den överallt. Du ska inte hålla på med din kompis ex så e de bara.
  /Hihi
 • Hej! jag vet att det kan vara svårt att tycka om någons ex men försök tänk på den personen (exet) som en dålig person. Typ om hen gjorde slut med din vän försök tänka på hur dåligt din kompis kände sig och hur din relation med din kompis kommer vara om du blir ihop med exet.
  /Relationsprofet
 • Om du gillar henne, då tycker jag att då ska ta chansen att fråga ut henne. Det kommer säkert vara lite jobbigt men du kommer känna en lättnad efteråt.
  /Tjejtjusaren
 • Jag fattar att det kan vara svårt. Men i så fall försök undvika personen så mkt som möjligt för att inte tänka på det lika mkt. Tänk också på den negativa sidan hen har. För att oftast när man gillar nån tänker man inte på det dåliga.
  /Anonym person som upplevt liknande
 • Acceptera dina känslor och låt dig själv vara kär. Varför skulle du inte få vara kär, vad är det som gör att du tänker så?
  /Ludwig
 • Börja spela gitarr. Dedikera all din tid till det. Spela tills dina fingrar gör ont. Lär dig allt om shredding och finherstyle, legato vs stacato, tapping, hammers & pulls, bending och sist men inte minst skalor. Sen kan du göra en sång om din ångest. Då får du nåt annat att tänka på.
  /Idk, jag gjorde det
 • Skaffa nåt annat att tänka på. Eller kanske nån annan att tänka på. Det låter ju inte helt fel heller.
  /Den svenska sommaren är en vacker dag
Till toppen av sidan