Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur var det för er att få hormonspiral?

Jag ska sätta in en hormonspiral för första gången om ca en vecka och undrar hur mycket ni blödde och hur länge efter? Vet att man kan göra det i 3-6 månader men är det då konstant eller bara lite ibland? Borde jag gå runt med trosskydd hela tiden, och har ni blött efter sex? Berätta gärna hur det var för er och vad ni gjorde.
/16

 

Svar:

 • Det bästa jag gjort i mitt liv. Kan va lite obekvämt när man sätter in den. Men man kan ha nån man litar på med sig dit så att det blir lite mindre jobbigt. Gjorde lite ont de första veckorna också men utöver det så är det det bästa jag gjort. <3
  /din babeeeee 07
 • För mig så hade jag mellanblödningar i ca 1 månad efter jag satt i spiralen. Sedan försvann mensen helt i 2 månader och nu har jag regelbunden mens var femte vecka. Däremot så brukade min mens vara 3-4 dagar men nu är den 7-9 dagar istället. Vet inte vad det beror på men funderar på att ta ut den då det är väldigt störigt, hoppades på att bli av med den nämligen.
  /S.A
 • Jag behövde ta ut min spiral eftersom att jag hade för mycket blödningar, vanligtvis så har man kanske lite böldningar då o då men jag hade det näst in till hela tiden, kunde inte gå en dag utan att behöva leta efter tamponger. Blödningarna slutar oftast efter några månader för dem flästa, men inte för mig. Därför fick jag ta ut den.
  /Tjej
 • Hej! För mig gick det jättebra att sätta in spiralen. Rekommenderar dock att vara beredd med värktabletter för det kan göra ganska ont efteråt men för mig gick det också över snabbt (Inom två dagar har jag för mig). När det gäller blödningar i övrigt har jag haft ganska oregelbundna blödningar men det har räckt med ett trosskydd men om man upplever att det är ett problem ska man ju självklart prata med sin barnmorska. Har fått p-piller utskrivet nu att ta samtidigt för att försöka få bukt med mina blödningar men det är ju sällan det blir så. <3
  /Elsa

Aktuella artiklar

Egna berättelser

Pappa hängde med till gynekologen

Det här är en berättelse om när jag besökte gynekologen med min PAPPA. Ja, jag sa det rätt. PAPPA.

Svara varandra

Vilket preventivmedel använder ni?

Vilket preventivmedel använder ni? Kondom, p-piller, p-stav, p-plåster osv. Och varför använder ni just det?

Svara varandra

Hur påverkas ni av era p-piller?

Jag är 17 år och vill börja ta p-piller men är väldigt rädd för både biverkningar och att mina föräldrar ska få reda på det.

Svara varandra

Var skaffar ni med liten kuk kondomer?

Var får ni med liten kuk era kondomer? Tänkte skaffa tjej men man måste ju vara lite förberedd.

Egna berättelser

Pressad att använda skydd med hormoner

Det slutade att jag mot min vilja skaffade p-piller, eftersom jag ville vara honom till lags. P-pillerna fick mig att må dåligt psykiskt, jag fick humörsvängningar och gick upp i vikt.

Svara varandra

Hur skaffar ni kondomer utan att det blir pinsamt?

Jag älskar att runka med kondomer men har tills nu stulit från min pappas nattduksbord. Detta är inte ett hållbart sätt att skaffa kondomer ...

Artikel

Vilken kondom ska jag välja

Kondomer finns i många olika storlekar, former och smaker. Testa dig fram för att hitta en sort som du gillar.

Svara varandra

Vad är era upplevelser av spiral?

Någon som satt in spiral? Gör det ont? var det läskigt? jag funderar på att skaffa men vet inte om jag vågar. Vad är er upplevelse?

Frågor och svar

Måste föräldrarna veta att jag börjar med p-piller?

Måste mina föräldrar veta eller godkänna att jag skaffar p-piller eller nåt annat preventivmedel? Och kommer de på ungdomsmottagningen att berätta för dem?

Svara varandra

Hur berättade ni om p-piller för föräldrarna?

Hur berättar jag för mina föräldrar att jag vill börja med p-plåster/p-piller? Jag har tänkt ta upp det till hösten då jag fyller 16.

Till toppen av sidan