Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur skaffar ni kondomer utan att det blir pinsamt?

Jag älskar att runka med kondomer men har tills nu stulit från min pappas nattduksbord. Detta är inte ett hållbart sätt att skaffa kondomer och jag skulle vilja köpa dem, men jag är nervös och skämms över det.

Hur skaffar ni era kondomer? Märker någon i butiken? Kommenterar nån? Stirrar nån? 

/Kille 15

 

Svar:

 • Jag är 14 snart 15 och jag köper i affären och det är inte pinsamt och ingen stirrar eller frågar. Oom du tycker att det är pinsamt så köp något annat samtidigt. Lycka till
  /Peter 14
 • Du kan kolla om skolsköterskan har en skål kondomer utanför hennes rum, då kan du gå dit någon gång när det är lugnt och ta några. Annars kan du gå på ungdomsmottagningen om det finns en nära, det är ofta gratis där också och de är väldigt vana vid att det hämtas kondomer.

  Om du ändå vill eller behöver köpa dem är det nog inget konstigt, i alla fall inte på ett apotek. När jag var yngre och köpte dem  var det ingen som betedde sig konstigt, jag kunde likväl ha köpt laxermedel. Och just på apotek är det kanske lite duktigare på att inte bete sig underligt eller döma någon eftersom att de ju får veta vad folk har för sjukdomar när de hämtar ut mediciner.
  /Kille, 22
 • Självscanning funkar väl? Annars kan du beställa online från ett apotek och sen hämta den i någon lokal butik. Du kan använda Swish för att betala och dom som jobbar på butiken borde inte veta vad som är i paketet.
  /Anton
 • Jag tror att det är bäst ifall du går till en affär. De som jobbar där är ändå vana vid att folk kommer dit och köper. Annars delas det ju ut på ungdomsmottagningar :) Hoppas detta var till hjälp!
  /Tjej som inte vet så mycket
 • Hej! Jag är 16 år och gillar också att ”lyx-runka” alltså runka med kondom! Men jag gör så att jag går till skolsystern på skolan och hämtar eller till UMO. De är vuxna personer, som också jobbar med ungdomar, de tycker inte alls det är konstigt att dela ut kondomer! Det är därför man kan gå dit! Sen är det ju gratis också🤭😉
  /Lycka till!
 • Ta bara från umo eller skolsystern i skolan där finns det mycket eller i din fritidsgård.
  /Tjej 18
 • Om du vill undvika personal kan du gå till en butik som har snabbkassor.
  /Kille 17
 • Gå flera personer in hos skolsystern och typ vinka och ta några kondomer var och lämna.
  /anonym 15
 • Jag köper i kassan på ICA. Gå dit typ på morgonen när de precis öppnat så är det inte mycket folk i kö.
  /Tjej 16
 • Gå till ungdomsmottagningen, helst med en vän.
  //kille15
 • Hallå gå till ungdomsmottagningen dom brukar dela ut kondomer gratis fick ett 30 pack förra gången jag var där sen kostar det ingenting så kör på.
  /Kille 17
 • Gå till ungdomsmottagningen, det är gratis och dom dömmer inte.
  /Gabbi
 • Beställde från något apotek på  nätet, kom hem snabbt och smidigt t dörren
  /”Gäri rik på kondomer”
 • Jag förstår dig. Jag drar till ungdomsmottagningen nån gång ibland å hämtar där. På min står det kondomer framme så att man inte ens behöver fråga om det. Då slipper man snacka med nån som ser att man tar det.
  /Kille 16
 • Tjenis! Jag skulle rekommendera självscanningen i butikerna. Annars kan du alltid gå till den närmaste ungdomsmottagningen och fråga efter det, de ger ut kondomer gratis till dem som behöver!
  /E.elefant
 • Jag gissar ju så här, eller det är vad jag tycker i alla fall, att gå till skolsyster och fråga om du kan få en eller något sånt och säg typ att du vill känna på den hemma eller så gör du likadant på ungdomsmottagningen.
  /Anonym
 • Du borde inte alls vara nervös över att skaffa kondomer. Du är ju inte den enda personen i världen som använder dem. Jag skulle vilja påstå att det blir värre om du gör en större grej av det, så gå bara in som att det är en vanlig dag och köp dem. Vad jag skulle rekommendera är att du köper på ett apotek om du kan. För det första är det mindre folk på ett apotek än på en matbutik, så mindre folk som "bevittnar" din handling.

  För det andra är personerna som handlar där förmodligen av den äldre åldersklassen, d.v.s förmodligen mer mogna personer som inte tycker att kondomer är konstiga. För sista är det bättre anpassad personal. De är vana att sälja produkter för mer "känsliga" användningsområden och gör detta dagligen. Att en ung kille köper kondomer kommer inte höja på ögonbrynen det minsta. Innan jag blev 18 så köpte jag kondomer på ett apotek.

  I väntan på att personen vid kassan skulle bli färdig så stod jag och låtsades fundera på vad jag ville ha (tydligt framför kondomerna). En tjej som jobbade där kom fram till mig och frågade om hon kunde hjälpa mig utan att något var konstigt. De bryr sig inte alls om vad du köper, utan hur du kan hitta det du vill ha. Gör du ingen stor grej av det så blir det ingen stor grej. Lycka till!
  /Kille 19
 • Kondomer är gratis på vissa ungdomsmottagningar. Om du inte vet var den ligger så kan du bara googla.
  /Hamster med skinnHuvud
 • Finns på ungdomsmottagningen! Säg du har tjej/kille o hämta det du vill ha! Ha det gött ;)
  / Tjej 14
 • Det finns på dollarstore, gå dit en tidig morgon när det inte är något folk.
  /Felicia
 • Du kan beställa till en affär online och sen ta emot paketet eller så går du till ungdoms mottagningen och där får du gratis.
  /Hoppas det hjälper.
 • Många brukar stirra på andra och om du tycker att det är pinsamt 😳 tänk först att det är mänskligt och att inte man ska skämmas över det.
  /Zainab
 • På fritidsgårdar kan du få gratis kondomer utan att någon stirrar eller kommenterar. Men ingen kommenterar heller om man köper det på apoteket.
  /Leo
 • Gå till UMO; dem delare ut gratis! :D
  /biugboy
 • Kolla hos skolsyster! på min skola ger skolsyster ut/har en låda kondomer som man får ta av, annars har ungdoms mottagningar gratis kondomer. Om du inte kan göra detta så beställ online, eller bara gå till ett apotek. dem är vana med att folk köper kondomer, så ingen kommer döma dig!
  /Hc

Mer på UMO

Frågor & svar

Finns det små kondomer?

Finns det kondomer för en liten snopp?

Artikel innehåller video
Artikel

Så här sätter du på en kondom

För att en kondom ska ge rätt skydd är det viktigt att du använder den på rätt sätt. Här får du veta hur du sätter på en kondom.

Frågor & svar

Hur behåller jag ståndet när kondomen ska på?

Om ni har några tips, eller känner till några hjälpmedel som kan få mig att behålla ståndet även med kondomen på så vore jag evigt tacksam.

Till toppen av sidan