Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Pressad att använda skydd med hormoner

Hej!

Min berättelse handlar om att bli pressad till att använda olika preventivmedel mot sin egen vilja, av samhället och människor runt omkring. Ett pågående kvinnoförtryck. När jag var 16 år och blev tillsammans med min första pojkvän så använde vi kondom, vi båda var oskulder sedan tidigare.

Efter ett tag började min pojkvän pressa mig med att börja med p-piller. Jag ville inte, men han övertygade mig om att göra det eftersom han ville testa utan kondom. Det slutade att jag mot min vilja skaffade p-piller, eftersom jag ville vara honom till lags. P-pillerna fick mig att må dåligt psykiskt, jag fick humörsvängningar och gick upp i vikt.

Senare när jag blev 18, så skaffade jag en p-stav av egen vilja, det var ett eget beslut. Men det var ändå nånting som förväntades utav mig som flickvän. P-stavar håller i 3 år, så när jag blev 21 valde jag att ta ut staven utan att sätta in någonting nytt. Eftersom jag inte längre ville rubba mina hormoner. Nu var det dags att endast använda kondom. Men när jag skulle ta ut staven, så försökte barnmorskan på min UMO övertyga mig om att det var fel beslut. Att jag skulle sätta in en spiral eller någonting annat som kunde rubba mina hormoner. Även om jag kunde stå emot hennes påtryckningar, så kändes det inte rätt de hon gjorde.

Nu är jag 24 år och tycker att skippa hormonrubbningar var det bästa beslutet jag gjort. Kondomer skyddar inte endast mot könsjukdomar, det är också de vänligaste du kan använda för din kropp. Jag har pratat med mina tjejvänner och de har liknande upplevelser från barnmorskor och pojkvänner som pressar en till att använda vissa typer av preventivmedel mot sin vilja. Vi tjejer blir lätt utnyttjade i samhället, detta är en form av utnyttjande. Vi ska påverka våra kroppar för att männen ska kunna "njuta". Om en kille inte kan vill använda kondom, så är det faktiskt inte vårat problem. De ska använda kondomer som passar deras penis, de är bara att googla kondomtabell. Sedan ska barnmorskor på UMO ge oss stöd i att vilja använda kondom. Sluta med hormonrubbningar, sluta kondomshamea oss, sluta med kvinnoförtrycket!
/Bullen

Aktuella artiklar

Svara varandra

Hur påverkas ni av era p-piller?

Jag är 17 år och vill börja ta p-piller men är väldigt rädd för både biverkningar och att mina föräldrar ska få reda på det.

Egna berättelser

Jag avbröt sexet

Han tar av mig bh:n och börjar suga mina bröst. Han slicka och nafsar på dem. Medan han gör det så trycker jag hans ena hand mot mina trosor för att visa vad jag vill.

Egna berättelser

Kände press att ha sex

Jag ville va vuxen, jag ville ha en historia att komma hem med, och det var ju trots allt hans sista kväll; inte vågade jag göra honom besviken.

Svara varandra

Vad blir ni tjejer kåta av?

Vad blir ni mest kåt över med en kille? Och hur reagerar du?

Svara varandra

Berättar ni när ni är nära orgasm?

Man har ju sett i porr att personerna brukar säga när de närmar sig. Men ska man göra så  på riktigt? Hur gör ni?

Svara varandra

Hur hade ni sex första gången?

Munsex eller smek/petting? Eller låg ni också, alltså hade ni samlag? Hur gjorde ni och hur blev det?

Svara varandra

Hur vill ni få brösten smekta?

Vill ni med fitta att man tar på era bröst när man har sex, till exempel när man fingrar? Hur vill ni i så fall att man smeker och stimulerar? Vad är skönt?

Svara varandra

Jag är tjej och porrberoende - hur slutar jag?

Jag har jättesvårt att bli kåt med min pojkvän, jag är attraherad av honom men jag blir inte våt och jag måste nästan kolla på porr på toan innan vi ska ha sex för att komma igång. Detta suger.

Svara varandra

Vågar inte prata under sex!

Jag vågar inte prata under förspel eller sex. Det känns ”stelt” och ”läskigt”. Nån som känner samma och va borde jag göra?

Svara varandra

Mår dåligt av att min kille tittat på porr

Jag har svårt att släppa tanken att han har tittat på andra tjejer. Jag jämför mig med tjejerna han har tittat på.

Till toppen av sidan