Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Pressad att använda skydd med hormoner

Hej!

Min berättelse handlar om att bli pressad till att använda olika preventivmedel mot sin egen vilja, av samhället och människor runt omkring. Ett pågående kvinnoförtryck. När jag var 16 år och blev tillsammans med min första pojkvän så använde vi kondom, vi båda var oskulder sedan tidigare.

Efter ett tag började min pojkvän pressa mig med att börja med p-piller. Jag ville inte, men han övertygade mig om att göra det eftersom han ville testa utan kondom. Det slutade att jag mot min vilja skaffade p-piller, eftersom jag ville vara honom till lags. P-pillerna fick mig att må dåligt psykiskt, jag fick humörsvängningar och gick upp i vikt.

Senare när jag blev 18, så skaffade jag en p-stav av egen vilja, det var ett eget beslut. Men det var ändå nånting som förväntades utav mig som flickvän. P-stavar håller i 3 år, så när jag blev 21 valde jag att ta ut staven utan att sätta in någonting nytt. Eftersom jag inte längre ville rubba mina hormoner. Nu var det dags att endast använda kondom. Men när jag skulle ta ut staven, så försökte barnmorskan på min UMO övertyga mig om att det var fel beslut. Att jag skulle sätta in en spiral eller någonting annat som kunde rubba mina hormoner. Även om jag kunde stå emot hennes påtryckningar, så kändes det inte rätt de hon gjorde.

Nu är jag 24 år och tycker att skippa hormonrubbningar var det bästa beslutet jag gjort. Kondomer skyddar inte endast mot könsjukdomar, det är också de vänligaste du kan använda för din kropp. Jag har pratat med mina tjejvänner och de har liknande upplevelser från barnmorskor och pojkvänner som pressar en till att använda vissa typer av preventivmedel mot sin vilja. Vi tjejer blir lätt utnyttjade i samhället, detta är en form av utnyttjande. Vi ska påverka våra kroppar för att männen ska kunna "njuta". Om en kille inte kan vill använda kondom, så är det faktiskt inte vårat problem. De ska använda kondomer som passar deras penis, de är bara att googla kondomtabell. Sedan ska barnmorskor på UMO ge oss stöd i att vilja använda kondom. Sluta med hormonrubbningar, sluta kondomshamea oss, sluta med kvinnoförtrycket!
/Bullen

Aktuella artiklar

Svara varandra

Han vill höra om mitt tidigare sexliv

Jag har precis träffat en kille. Han har frågat mig om mitt förflutna angående hur många jag har legat med innan honom.

Svara varandra

Har aldrig fått orgasm - vad gör jag för fel?

Känns som jag provat allt: inne i slidan, utanför, klitoris, stimulera brösten samtidigt, duschtrycket, duschtrycket med kallt vatten (närmaste jag varit), och i princip allt fast jag har sextat med min kille samtidigt.

Svara varandra

Hon vill ha lampan släckt under sex, men jag vill se

Min tjej vill inte visa sin slida för mig. Hur känner andra tjejer? Har det hänt andra killar?

Svara varandra

Hur var det för er att få hormonspiral?

Jag ska sätta in en hormonspiral för första gången om ca en vecka och undrar några saker. Berätta gärna hur det var för er.

Svara varandra

Var gömmer ni kondomer?

Jag har ingen aning om vart jag kan gömma kondomerna? Har ni tips?

Svara varandra

Stönar ni när ni har sex?

Brukar ni stöna mycket när ni har sex?

Egna berättelser

Jag och bästisen sög av varandra

Det var där det hände, jag sover vanligtvis naken och det hade jag tänkt göra denna gång också men då ser Danny mig naken ...

Svara varandra

Hur fingrar man en tjej?

Hur gör ni när ni fingrar en tjej? Och hur vill ni tjejer att man gör för att det ska vara skönt?

Svara varandra

Ska jag bryta mitt löfte att inte ha sex?

Ofta runkar jag för att få bort kåtheten men ibland vill jag ha "mer".

Svara varandra

Jag är tjej och får orgasm för snabbt, har ni tips?

När vi hånglar och är på väg till att ligga så kan det räcka med att han trycker sitt ben mot mig och jag får en orgasm. Vilket jag tycker är extremt jobbigt då jag tappar all lust att ha sex.

Till toppen av sidan