Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Pressad att använda skydd med hormoner

Hej!

Min berättelse handlar om att bli pressad till att använda olika preventivmedel mot sin egen vilja, av samhället och människor runt omkring. Ett pågående kvinnoförtryck. När jag var 16 år och blev tillsammans med min första pojkvän så använde vi kondom, vi båda var oskulder sedan tidigare.

Efter ett tag började min pojkvän pressa mig med att börja med p-piller. Jag ville inte, men han övertygade mig om att göra det eftersom han ville testa utan kondom. Det slutade att jag mot min vilja skaffade p-piller, eftersom jag ville vara honom till lags. P-pillerna fick mig att må dåligt psykiskt, jag fick humörsvängningar och gick upp i vikt.

Senare när jag blev 18, så skaffade jag en p-stav av egen vilja, det var ett eget beslut. Men det var ändå nånting som förväntades utav mig som flickvän. P-stavar håller i 3 år, så när jag blev 21 valde jag att ta ut staven utan att sätta in någonting nytt. Eftersom jag inte längre ville rubba mina hormoner. Nu var det dags att endast använda kondom. Men när jag skulle ta ut staven, så försökte barnmorskan på min UMO övertyga mig om att det var fel beslut. Att jag skulle sätta in en spiral eller någonting annat som kunde rubba mina hormoner. Även om jag kunde stå emot hennes påtryckningar, så kändes det inte rätt de hon gjorde.

Nu är jag 24 år och tycker att skippa hormonrubbningar var det bästa beslutet jag gjort. Kondomer skyddar inte endast mot könsjukdomar, det är också de vänligaste du kan använda för din kropp. Jag har pratat med mina tjejvänner och de har liknande upplevelser från barnmorskor och pojkvänner som pressar en till att använda vissa typer av preventivmedel mot sin vilja. Vi tjejer blir lätt utnyttjade i samhället, detta är en form av utnyttjande. Vi ska påverka våra kroppar för att männen ska kunna "njuta". Om en kille inte kan vill använda kondom, så är det faktiskt inte vårat problem. De ska använda kondomer som passar deras penis, de är bara att googla kondomtabell. Sedan ska barnmorskor på UMO ge oss stöd i att vilja använda kondom. Sluta med hormonrubbningar, sluta kondomshamea oss, sluta med kvinnoförtrycket!
/Bullen

Aktuella artiklar

Svara varandra

Hur förbereder jag mig för gaysex med en kille?

Jag känner mig redo men vet inte riktigt hur jag förbereder mig. Snälla hjälp mig, förklara så mycket de bara går!

Svara varandra

Hur frågar man om någon vill ha sex?

Hur gör ni när ni frågar om någon vill ha sex? Vad säger ni?

Egna berättelser

Pappa hängde med till gynekologen

Det här är en berättelse om när jag besökte gynekologen med min PAPPA. Ja, jag sa det rätt. PAPPA.

Svara varandra

Tips på nya ställningar?

Jag och min flickvän har börjat ha sex, men vi har svårt att komma på nya positioner att ha det i. Vi kör typ bara missionären. Vilka andra ställningar finns det?

Svara varandra

Jag får inte komma under sex, vad ska jag göra?

Min kille kommer snabbare än jag, och efter det orkar han aldrig fortsätta.

Svara varandra

Vilket preventivmedel använder ni?

Vilket preventivmedel använder ni? Kondom, p-piller, p-stav, p-plåster osv. Och varför använder ni just det?

Svara varandra

Hur pratar jag om sex med honom?

Jag och min kille har varit ihop i flera år och vi har aldrig haft sex. Hur ska jag ta upp frågan om samlag med honom?

Svara varandra

Hur påverkas ni av era p-piller?

Jag är 17 år och vill börja ta p-piller men är väldigt rädd för både biverkningar och att mina föräldrar ska få reda på det.

Egna berättelser

Jag avbröt sexet

Han tar av mig bh:n och börjar suga mina bröst. Han slicka och nafsar på dem. Medan han gör det så trycker jag hans ena hand mot mina trosor för att visa vad jag vill.

Egna berättelser

Kände press att ha sex

Jag ville va vuxen, jag ville ha en historia att komma hem med, och det var ju trots allt hans sista kväll; inte vågade jag göra honom besviken.

Till toppen av sidan