Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Pressad att använda skydd med hormoner

Hej!

Min berättelse handlar om att bli pressad till att använda olika preventivmedel mot sin egen vilja, av samhället och människor runt omkring. Ett pågående kvinnoförtryck. När jag var 16 år och blev tillsammans med min första pojkvän så använde vi kondom, vi båda var oskulder sedan tidigare.

Efter ett tag började min pojkvän pressa mig med att börja med p-piller. Jag ville inte, men han övertygade mig om att göra det eftersom han ville testa utan kondom. Det slutade att jag mot min vilja skaffade p-piller, eftersom jag ville vara honom till lags. P-pillerna fick mig att må dåligt psykiskt, jag fick humörsvängningar och gick upp i vikt.

Senare när jag blev 18, så skaffade jag en p-stav av egen vilja, det var ett eget beslut. Men det var ändå nånting som förväntades utav mig som flickvän. P-stavar håller i 3 år, så när jag blev 21 valde jag att ta ut staven utan att sätta in någonting nytt. Eftersom jag inte längre ville rubba mina hormoner. Nu var det dags att endast använda kondom. Men när jag skulle ta ut staven, så försökte barnmorskan på min UMO övertyga mig om att det var fel beslut. Att jag skulle sätta in en spiral eller någonting annat som kunde rubba mina hormoner. Även om jag kunde stå emot hennes påtryckningar, så kändes det inte rätt de hon gjorde.

Nu är jag 24 år och tycker att skippa hormonrubbningar var det bästa beslutet jag gjort. Kondomer skyddar inte endast mot könsjukdomar, det är också de vänligaste du kan använda för din kropp. Jag har pratat med mina tjejvänner och de har liknande upplevelser från barnmorskor och pojkvänner som pressar en till att använda vissa typer av preventivmedel mot sin vilja. Vi tjejer blir lätt utnyttjade i samhället, detta är en form av utnyttjande. Vi ska påverka våra kroppar för att männen ska kunna "njuta". Om en kille inte kan vill använda kondom, så är det faktiskt inte vårat problem. De ska använda kondomer som passar deras penis, de är bara att googla kondomtabell. Sedan ska barnmorskor på UMO ge oss stöd i att vilja använda kondom. Sluta med hormonrubbningar, sluta kondomshamea oss, sluta med kvinnoförtrycket!
/Bullen

Aktuella artiklar

Svara varandraMin flickvän får inte orgasm, hjälp!

Jag brukade få mitt ex att nå orgasm när jag gick ner på henne. Nu med min nya guzz är det omöjligt. Hon kan inte ens själv.

Svara varandraÄr det okej att sexta och onanera?

Gör jag fel? Är det okej/naturligt eller försöker jag bara intala mig det för att rättfärdiga mitt beteende?

ArtikelOralsex – att slicka

Att slicka någon är när du använder läpparna och tungan på någons snippa. Du kan suga, pussa eller slicka på klitoris, blygdläpparna och områdena runt omkring. Eller gnugga munnen mot snippan. Många tycker det är skönt att bli slickade, men inte alla.

Egna berättelserPressad att använda skydd med hormoner

Det slutade att jag mot min vilja skaffade p-piller, eftersom jag ville vara honom till lags. P-pillerna fick mig att må dåligt psykiskt, jag fick humörsvängningar och gick upp i vikt.

Svara varandraNågon mer som tycker sex är äckligt?

Vill vara 100% asexuell, men jag är inte det. Jag känner mig så konstig. Har aldrig haft något trauma. Har bara alltid tyckt det är äckligt.

Svara varandraHar ni blivit påkomna när ni runkar?

Jag runkar mycket, så fort jag har tid ungefär. Har ni någon gång blivit påkommen när ni runkat eller haft sex?

Svara varandraHur vill du bli slickad?

Ska snart ha sex med min flickvän och skulle vilja kunna ge henne en skön orgasm med oralsex. Men är lite osäker på hur man ska göra för att det ska vara skönt.

Svara varandraHur gör man för att ha sex i flera timmar?

Mina kompisar säger att de sexar allt från 5 till 12 timmar. Hur gör man det och finns det tips?

Svara varandraHar ni tips för att inte tappa ståndet vid sex?

Jag är alltid hård fram tills dess att byxorna åker av men sen slaknar den. Några andra som haft samma problem och hur löste ni det i så fall?

Till toppen av sidan