Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Vad är era upplevelser av spiral?

Någon som satt in spiral? Gör det ont? var det läskigt? jag funderar på att skaffa men vet inte om jag vågar. Vad är er upplevelse?
/Tjej, 17

 

Svar:

 • Det känns lite som mensvärk när dom sätter in den men efter någon dag/ några timmar går det över helt
  /jenn
 • Jag har satt in en spiral och för mig gjorde de ont i början, som mensvärk och fick även blödningar i början. Jag tyckte de va obehagligt då men jag ångrar de inte. Just nu är allt som vanligt
  /15årig tjej
 • Jag satte in min spiral för lite drygt 5 år sedan och är såå nöjd! Det kändes absolut när dom satte in den, men det gick väldigt fort och smidigt. Efteråt kändes det mest som mensvärk och blödde bara lite grann i någon dag.
 • min vän hade det och mådde dåligt i ett år, hon hade ont och det slutade inte. så hon fick vänta flera månader för att gå tillbaka och ta ut den
  /16
 • Jag hörde så mycket skräckhistorier om spiralen och ingreppet, så var också rädd och nervös inför mitt beslut. Och efter jag hade satt in den hörde jag också bara om de dåliga erfarenheterna, och jag vill därmed verkligen understryka att så behöver det inte vara! Självklart fungerar det inte för alla och för vissa strular det, så det är ett beslut du behöver ta helt själv om du vill testa eller inte. Men värt att veta ändå; Under dessa 5 år har jag inte haft mens en enda gång, inte haft ont överhuvudtaget, inga mellanblödningar eller noterbart påverkat humör. Att sätta in spiral är det bästa jag gjort! Lycka till och hoppas det löser sig för dig!
  /23årig tjej
 • Det gjorde inte alls ont…. Bara lite obehagligt.
  /Sara
 • Jag tappade sexlusten av min spiral så jag tog ut den efter ett år
  /Ebba
 • Gjorde ont att sätta in den. Kändes som extrem mensvärk men direkt efter släpptes mycket av smärtan. Har haft den i cirka 4 månader nu och blöder nästan dagligen men bara lite. Första 2 veckorna blödde jag ganska mycket. Känns som att jag inte alls har lika lätt att bli våt längre vilket är synd. Lite rädd att den sitter fel eftersom jag får extrema värkar från ingen stans och de kommer flera gånger på ett dygn eller så får jag inga alls. Gör så ont att man viker sig neråt och kan inte tänka på något annat.
  /Alias

Mer på UMO

Frågor & svar

Gör det ont att sätta in en spiral och hur lång tid tar det?

Jag funderar på att sätta in en spiral, men undrar om det gör ont? Jag undrar också hur lång tid det tar?

Skydd mot graviditet

Innehåll om skydd mot graviditet.

Kondomer och andra skydd mot könssjukdomar

Innehåll om kondomer och andra skydd mot könssjukdomar.

Till toppen av sidan