Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Det gick superbra att sätta in spiralen

Jag satt in min spiral igår och känner att jag vill dela med mig av hur bra det gick. Det finns en del berättelser på internet om att det var värsta smärtan i deras liv m.m. Jag vet och förstår att alla kan känna olika men vill visa att det finns dom som också klarar det superbra!

Kortfattat så är jag 14 år och har haft mycket problem med mensen ... har testat en massa olika preventivmedel men ingenting funkar för mig så det var spiral som var sista alternativet. Jag känner att bemötandet från alla jag träffat inom både ungdomsmottagningen och sedan lasarettet har varit super. Då jag fick en remiss dit för att sätta in den, vanligtvis gör dom nog det på ungdomsmottagningen.

Jag kom dit och var väldigt nervös ... Min barnmorska var väldigt snäll och försökte prata om annat. För mig tog hela besöket cirka 20 min. Vi satt oss ner (mamma var med) och pratade och hon frågade om jag ville få reda på steg för steg eller bara att hon gör det. Då valde jag att snabbt göra det och utan att veta om vad som kommer näst.

Sedan var det bara att lämna över den läskigt stora förpackningen med spiralen. Jag fick sedan hoppa upp i stolen och fick en vetekudde på magen. Den kändes väldigt skön i den situationen. Sen gick allt hur bra som helst!

Det kändes, det kan man nog inte komma ifrån. Se till att bara slappna av hur ont det än gör så kommer det gå bra. Det var bara en gång som det stack till lite, men det var så snabbt och inte så värst mycket. Hanterbart. Sen efter 5 min i stolen var allt klart.

Så skönt att sen komma hem och förhoppningsvis kunna skippa mensen i 5 år. Jag tycker helt klart att man inte ska oroa sig över insättningen. Men alla känner olika, det kommer vi inte ifrån. Min upplevelse är min och jag känner att jag lätt kommer göra om det om det skulle behövas. Nu blickar jag framåt och hoppas att detta funkar för mig!

/Siri

Mer på UMO

Skydd mot graviditet

Innehåll om skydd mot graviditet.

Artikel

Mensvärk

Det är vanligt att få ont i magen när man har mens, och någon dag innan mensen kommer. Man kan också få ont i ryggen, ljumskarna, låren och huvudet. Men mensvärk är inget du ska behöva stå ut med, det finns flera olika sätt att lindra värken på.

Till toppen av sidan