Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Är jag redo att ha sex?

Jag är 15 och min kille är också det. Vi har varit tillsammans i lite mer än fyra månader och han har börjat snacka om att ha sex. Han är världens bästa grabb och jag vet att han kan ta ett nej. Men även fast jag tror att det kommer vara kul så vet jag inte om jag vågar ha sex än.

Hur vet man om man verkligen vill ha sex? Hur visste ni? Vad ska jag göra?

/Hälften nyfiken, hälften orolig

Svar:

 • Det är något man känner i hela kroppen, att man inte kan hålla sig från det liksom. Bara att du ställer frågan skulle jag personligen tolka som att du inte är redo för det.

  Har ni gjort annat, som att smeka varandra och sådant? Det kan vara ett bra första sätt för att kåta upp varandra och lära känna varandras kroppar. Jag väntade länge med sex med min partner och ångrar inte det en sekund, sexet blev så mycket bättre då. Så ta din tid och vänta tills varenda del av dig vill ha sex!
  /Tjej23
 • Tycker du ska testa allt det som leder fram till sex. Om det någon gång på vägen känns fel eller obehagligt så tycker jag att du ska sluta. Om du upplever dessa känslor skulle jag tro att du kanske inte är redo. Det är en helt annan sak att vara lite nervös, för det är nog alla!
  /Inget
 • Du är redo när du känner dig redo gå inte för fort fram.
  /15 tjej
 • Vänta tills det känns helt rätt! Det kommer kännas väldigt mycket bättre då.
  /En tjejjj
 • Om du känner att det är rätt så kan du ha det
  /❤️
 • Jag tror att du känner själv när du är redo, och förhasta dig inte för du kommer ångra det i framtiden. Lycka till!
  /Banan
 • Alltså jag tror bästa sättet att ta reda på om man vill eller inte/är redo är att ta små steg i taget. När ni kysser varann , hur känns det då? Känns det pirrigt , varmt och som att du bara vill komma närmare och närmare? Då tror jag att det kan va ett tecken att du är redo. Man behöver inte gå fort fram och man börjar inte direkt med att ha sex oftast utan att man har mysigt och kanske pussar lite på varann och så kan man upptäcka att nån ny känsla dyker upp i kroppen och man vill bara ha mer.
  /Morrhår
 • Jag skulle tipsa att inte ha det när du är för ung, över 18 år minst tycker jag.. Men om det känns rätt så ja, men ingen får tvinga dig till nåt!
  /En tjej mellan 11-14 år💖
 • Om du är osäker ska du vänta tills du är helt säker! Prata med din partner om det och ha öppen kommunikation 💕
  /Draken
 • När du känner att du är redo så kommer du inte tveka.
  /haboba
 • Har ni gjort annat, som att smeka varandra och sådant? Det kan vara ett bra första sätt för att kåta upp varandra och lära känna varandras kroppar. Jag väntade länge med sex med min partner och ångrar inte det en sekund, sexet blev så mycket bättre då. Så ta din tid och vänta tills varenda del av dig vill ha sex!
  /laserkasper
 • Prata med din kille om hur du känner så kanske ni kan bestämma tillsammans hur sexet ska vara och att om det inte känns bra att man ska kunna säga nej.
  /
  milla
 • Du behöver inte vara orolig för att ha sex, alla säger att det är en SÅ STOR GREJ och att man aldrig kommer vara sig lik igen efter man förlorat oskulden. Både jag och min kille (som båda var oskuld) tyckte det var en mycket mindre sak när vi väl hade legat. Jag tyckte väl det var lite coolt att inte vara oskuld längre, typ lite spännande. Men det var inget mer med det, man får bara en ny erfarenhet och det är inte en så stor grej egentligen. Jag förstår att du kan oroa dig men det behöver du inte göra. Sen behöver du absolut inte känna att du ska ha sex för att din kille vill. Det är bra som du skriver att du vet att han kan ta ett nej, det är en mycket bra sak i en relation att man inte tjatat till sig något som den andra inte vill. Du kan ju prata med din kille om att du är lite orolig och nervös, vet inte om din kille har legat än men om han har det kanske han kan berätta lite om hur det var och så! Hoppas tipsen hjälpte.
  /Tjej 16år :))
 • Om du tvekar så ska du aldrig göra det, stressa inte fram nånting. Gör det när du är 100% säker på vad du vill.
  /Anonym
 • det beror på hur gammal du är
  /baka
 • Det behöver inte vara ett jättestort steg om man är nyfiken eller vill ha sex. Om du är osäker eller vill men vill ta det lite försiktigt så kan exempelvis ni ha smeksex i början vare sig det är utanpå kläderna eller utan kläder alls. Det kan börja med typ kel/mys till det t.ex. Eller om du känner att det går bra så kan ni ta större/snabbare steg. Lycka till :D
  //02:a
 • Om du inte är redo så är du inte redo. Du kan säga att du vill vänta tills du känner dig trygg med att göra det. Är du redo men inte kan hitta rätta ögonblicket? Testa att kolla på en film som inte är så intressant och mysa med honom, då kanske det rätta ögonblicket kommer och se till så att ni skyddar er också.
  /Linnéa

Mer på UMO

Artikel

Sexlust och att vara kåt

De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och på andra ställen.

Artikel

Gnidsex

Gnidsex kan vara att gnida, gnugga eller trycka könen mot varandra. Eller att gnida könet mot någon annan del av kroppen. Gnidsex kallas också för gnuggsex, torrsex, frottage eller att saxa. Många tycker det är skönt och upphetsande.

Artikel

Smeksex – att pulla och runka av

Smeksex är när du använder händerna för att smeka och stimulera någons snippa eller penis, eller andra känsliga delar av kroppen. Andra ord för smeksex är petting, pulla, fingra eller runka av. Smeksex med dig själv kallas onani.

Artikel

Oralsex – att slicka en snippa

Att slicka någon är när du använder läpparna och tungan på någons snippa. Du kan suga, pussa eller slicka på klitoris, blygdläpparna och områdena runt omkring. Eller gnugga munnen mot snippan. Många tycker det är skönt att bli slickade, men inte alla.

Artikel

Oralsex – att suga av

Att suga av någon är när du använder munnen på någons penis. Du kan föra munnen fram och tillbaka runt penisen. Eller suga, slicka och pussa på ollonet, penisskaftet och pungen. Många tycker det är skönt att bli avsugna, men inte alla.

Artikel

Samlag - slidsamlag

Slidsamlag är sex där en penis eller sexleksak förs in i slidan. Det är viktigt att du är kåt om du för in något. Slidan behöver vara våt för att det ska glida bra och kännas skönt. Det ska alltid vara frivilligt att ha samlag, och kännas bra för alla som är med.

Till toppen av sidan