Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Någon mer som varit ung och gravid?

Finns det någon som blivit gravid som 17 årig och haft föräldrar som är emot det? Hur gjorde ni? Hur funkar det med skolan och bidrag osv?

/Anonym

Svar:

  • Jag! Jag var nog ganska ung (18) när min älskade dotter kom. Jag hade ett extrajobb sen jag var 15 så pengar hade jag. Jag fick ju också barnbidrag när min lilla pärla föddes, mina föräldrar var dock glada för min skull och min älsklings pappa och jag var fortfarande ihop (vi är fortfarande). Jag tog studenten som 19-åring. Pappan till min pärla var hemma med vår dotter måndag, tisdag och sen min mamma onsdag, torsdag och fredag. Jag var hemma ibland men fokuserade på utbildning. Nu jobbar jag hemifrån och är med min älskling (dotter) 90% av tiden. Älskar henne av hela mitt hjärta. Hon är snart två år och jag är 9 veckor gravid nu på onsdag med vårt andra barn.
    /Evelina, 20

Mer på UMO

Svara varandra

Killen vill inte använda kondom, hjälp!

Min kille vill ha sex och jag e okej med det och så. Men han gilla att spruta sperma i mig och jag vill inte bli gravid.

Frågor och svar

Finns det risker med att få barn med sin kusin?

Kan barnet få något fel? Och är det lagligt att gifta sig med sin kusin?

Egna berättelser

Det har gått fyra dagar och jag ångrar aborten

När de väl var min tur att berätta för min familj var jag så rädd att deras åsikt skulle påverka mig. Jag var så otroligt nervös men jag berättade och dom reagerade starkt.

Egna berättelser

Aborten, mitt livs bästa beslut

På ungdomsmottagningen mötte jag en dam. Hon gav mig en plastkopp och sa att den skulle jag kissa i. Vilket jag gjorde. Hon la ner en liten sticka i koppen och sen väntade vi. Ett streck dök upp, Ett till streck dök upp. Jag var gravid. Jag ringde min pojkvän och han sa "Oj då. Vi gör väl abort?". Ja sa jag då.

Egna berättelser

Aborten gav mig inte ångest eller skuldkänslor

Jag ville inte vara gravid, ville inte bli mamma då, kunde inte utsätta min kille för att bli pappa.

Egna berättelser

Det var rätt beslut att göra abort

Jag och min dåvarande sambo hade mer eller mindre bestämt oss för att bli föräldrar. Men nånstans där började jag tveka mer och mer, ville jag verkligen detta? Började tänka på alla praktiska saker runtikring. Och min magkänsla skrek bara nej.

Egna berättelser

Aborten var det svåraste val jag gjort

Jag blev gravid med min kille när jag var 15 år gammal. Vi var på skidsemester och vi skulle vara där i 5 dagar. Dumma som vi är glömde vi båda kondomer och jag gick då inte på något preventivmedel.

UMO-podden

Reportage: "Hon sa att hon var gravid"

43. "Jag visste inte hur jag skulle reagera eller tänka. Det här var inget jag var beredd på överhuvudtaget".

Frågor och svar

Går det att bli gravid under mensen?

Jag hade oskyddat samlag precis i slutet av min mens. Visst är det liten risk att bli gravid under mensen?

Frågor och svar

Hur vet jag att jag kan bli gravid?

Jag och min pojkvän har haft samlag ett antal gånger utan skydd och jag har inte blivit gravid. Jag vill inte bli gravid, men jag börjar ändå oroa mig för framtiden.

Till toppen av sidan