Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Det har gått fyra dagar och jag ångrar aborten

Den 6 augusti tog jag ett test och det var positivt. Jag blev så chockad men glad. Jag kunde inte förstå att det var sant. Från att vara isolerad på sitt rum och endast gå ut för att gå på toa, inte gå i skolan, inga vänner, vara deprimerad, inte ha nånting. Till att börja gå i skolan, ha pojkvän, få vänner, börjar må bra på riktigt.

Jag berättade för min pojkvän direkt när jag fick veta. Han blev chockad men så glad och ville behålla direkt. Han var väldigt tydlig med att vad jag än gör så finns han vid min sida och att det var mitt beslut.

Men vi bestämde oss för att behålla innan vi hade berättat för folk. Jag var så lycklig och nykär också. Det bästa som har hänt mig. Hans sida av familjen blev glada och visade att de fanns där.

När de väl var min tur att berätta för min familj var jag så rädd att deras åsikt skulle påverka mig. Jag berättade för min mamma och mina systrar, jag var så otroligt nervös. Dom reagerade starkt men sa att vad jag än gör hjälper dom mig. Men sa också ”Ska du verkligen? Du ska nog gå klart skolan. Det är inte så smart, tänk nu, du måste väga för och nackdelar. Jag kan inte säga till dig vad du ska göra MEN …”.

Dom flesta av mina vänner sa likadant. Från att allt var perfekt till att jag inte visste nånting längre …Dom ville veta hur jag kände, tänkte och tyckte om allt och jag visste ingenting själv. Men de räckte inte som svar.

Jag var så ledsen och förvirrad och sket i skolan. Jag ville nog innerst inne behålla, men de blev nog fler nackdelar än fördelar. Jag bokade en tid för abort. Min pojkvän var så otroligt ledsen och jag hoppades ändå inom mig att det var rätt beslut.

Vi åkte dit tillsammans och gjorde det vi gjorde. Han var så stöttade och hjälpsam hela tiden.

Nu har de gått fyra dagar sen aborten och jag känner inte att jag gjorde rätt beslut. Så snälla tjejer, låt inte folk påverka er! Det är bara er åsikt som räknas i slutändan.

/Anonym

Mer på UMO

Frågor & svar

Måste föräldrarna veta att jag gör abort?

Om man är 14 år och vill göra en abort, måste föräldrarna få veta det?

Frågor & svar

Är det svårare att bli gravid efter abort?

Det var inga komplikationer då, men jag är orolig ändå.

Frågor & svar

Hur bokar jag tid för abort?

Måste jag först kontakta en ungdomsmottagning? Eller kan jag kontakta en abortmottagning direkt?

UMO-podden

Reportage: "Hon sa att hon var gravid"

43. "Jag visste inte hur jag skulle reagera eller tänka. Det här var inget jag var beredd på överhuvudtaget".

Till toppen av sidan