Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Aborten, mitt livs bästa beslut

Jag är en tjej på 17 vintrar men när den här berättelsen utspelar sig var jag 15. Det var tidig vår och jag hade precis fått min första pojkvän och han som var erfaren i sängen ville att vi skulle idka älskog.

Jag litade på honom och ville göra det så det gjorde vi. Veckorna gick och jag började gå upp i vikt. Min pojkvän sa att det antagligen inte var någon fara på taket och jag valde att lita på honom, men saken var den att symptomen fortsatte att visa sig. Det började röra sig i mitt undermedvetande.

Jag beslutade att gå till ungdomsmottagningen. Väl på ungdomsmottagningen mötte jag en dam. Hon gav mig en plastkopp och sa att den skulle jag kissa i. Vilket jag gjorde. Hon la ner en liten sticka i koppen och sen väntade vi. Ett streck dök upp, Ett till streck dök upp. Jag var gravid. Jag ringde min pojkvän och han sa "Oj då. Vi gör väl abort?". Ja sa jag då.

Vi spolar fram till aborten och det gick galant. Det finns inte så mycket att säga. Det gjorde lite ont men inte värre än mensvärk.

Till dig som läser det här - Om du funderar på att göra abort så rekommenderar jag det starkt. Det förändrade mitt liv till det bättre och jag är så glad att jag fick den chansen. 

Till toppen av sidan