Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Är ickebinär i kristen familj, hjälp!

Jag är ickebinär men har en väldigt kristen familj. Vill komma ut till dom då jag mår väldigt dåligt av att inte komma ut. Vet att dom aldrig kommer supporta och tycka om mig om jag kommer ut men kommer troligen inte överleva om jag inte kommer ut :( Vad ska jag göra? Mår jättedåligt.
/Anonym

Skriv ditt svar

Svar:

 • Oftast så kommer din familj älska dig oberoende vad som händer. Du kanske har någon vän du kan berätta till först och sen så kan hen hjälpa dig komma ut till dina föräldrar. Det kommer att gå bra, jag tror på dig.
  /Anonym LGBTQ+ Representant
 • Hej jag är också ickebinär i en kristen familj men jag kunde komma ut till dom. Om dom inte acceptera dig så kanske du kan bo hos en vän eller nån annan i din släkt.
  /Esme eve
 • Du, du får vara precis vad du vill. Jag vet att det är så himla svårt men du behöver ibland gå igenom svåra tider för att må som bäst. Du kanske inte vågar ge det en chans än, men de till att förbereda dig för att komma ut. You got this!!!
  /he
 • Det finns stödgrupper och olika sammanhang där kristna hbtq-personer kan träffas/höras och diskutera sina erfarenheter. Skulle det kanske kunna vara ett alternativ för dig, för att känna dig mindre ensam i din situation? Även om din familj har andra åsikter än dig så lovar jag att det finns personer som står bakom och stöttar dig. Man behöver bara hitta rätt sammanhang.
  /Kristen hbtq-person
 • Jag är kristen, och ja som kristen tycker jag att HBTQ är en synd men det ger mig inte rätten att uttrycka det hursomhelst. Jag har många vänner som inte är hetero t.ex. för det är synden jag inte gillar, jag älskar mina vänner. Samma sätt beskrivs om Jesus i Bibeln, så om din familj följer Bibeln så kommer de inte älska DIG mindre.
  /Tjej 16
 • Du kan prata med tex skolsköterskan på din skola eller någonting och be om råd, de kan jättemycket om sånt !❤️
  /Du klara det!
 • Kan du inte vara ickebinär och kristen?
  /David
 • Du kan väl vara ickebinär och kristen? 🤔
  /Anonym
 • Berätta för dom.
  /David
 • För det första så ska jag börja med att du bestämmer över dig själv. Du får tycka hur du vill, klä dig hur du vill, se ut hur du vill, gilla vad du vill.

  Jag förstår din situation men bara för din familj är kristen betyder det inte att du behöver vara det. Om du är själv kristen vill jag faktiskt att du söker hjälp hos din religon. Annars så måste du "komma ut" på något sätt.

  Jag har personligen också haft problem med att snacka om saker med mina föräldrar. Men när jag berättade vissa saker så tog de det mycket bättre än vad jag tänkte mig.

  Glöm inte dina föräldrar är ju dina föräldrar de kommer inte att hata dig för din sexuella läggning. Jaa, det kan bli massa frågor om vad ickebinär är. Du kan skicka en länk som förklarar det eller ta snacket själv. Du kan gå upp till någon av dina föräldrar och bara säga;"Mamma/Pappa jag är ickebinär".

  De kanske inte supportar dig direkt men du är fortfarande deras barn. Våga komma ut, jag tror på dig!
  /Kille 15
 • Kom ut ändå… Men förstår din rädsla, kanske ta kontakt med kurator eller skolsköterka på skola först. Stå upp för dig själv 😀
  /Bra person
 • Jag skulle må så dåligt av att inte komma ut, tror du får göra det..blir dom arga så blir dom
  /Peter 14
 • Om du mår jättedåligt ska du absolut komma ut om du vill det och tror det kan hjälpa dig. Det är ditt liv och ditt val. Jag tror att det kommer gå bra. Dina föräldrar förstår antagligen även om det skulle komma som en "chock". Dom kommer fortfarande älska dig! Det är många som går igenom detta och det finns alltid mer hjälp att få om du skulle känna att du inte får rätt support av din familj❤️
  /Karro
 • Hej älskade❤️ Om jag vore du skulle jag be om hjälp med det här. Kanske du kan prata med t.ex. en kurator på din skola eller på en ungdomsmottagning för att få råd? Du har rätt att få vara den du är, oavsett vad din familj tycker❤️. Kom ihåg att du är grym, jag hejar på dig💜💜💜
  /feminist

Mer på UMO

Svara varandra

Hur länge ska man ha skärmtid som ung?

Min pappa säger att en tonåring inte borde ha mer än 4 timmar skärmtid men det håller inte jag med om.

Svara varandra

Hur gör ni andra transkillar när ni tränar och tävlar i er sport?

Jag tränar alpint och det är uppdelat så att man tävlar killar och tjejer för sig. Det gör så att jag inte är så nära med de flesta killar och många av dem är bättre än mig.

Egna berättelser

Önskar att jag var tjej

Jag älskar att ha på mig bh o trosor, vill ha smink och önskar att jag kunde ha stora bröst. Men jag är osäker på om jag verkligen vill gå igenom en transition.

Artikel

Tips på att komma ut

Hur kommer man ut? Det finns lika många svar på den frågan som det finns sätt att göra det på. Du kan komma ut på olika sätt till olika personer.

Artikel

Stöd om du är utsatt för hot eller våld av familjen på grund av din sexuella läggning eller könsidentitet

Är din familj rädd att förlora sin heder för att du är homosexuell, bisexuell, trans eller queer?

Svara varandra

Vill ha snap men får inte för föräldrarna

Nästan alla har snapchat och jag känner mig utanför men mina föräldrar säger att man inte behöver vara som alla andra.

Svara varandra

Bråkar jämt med mamma - vad ska jag göra?

Min mamma har ett behov att alltid vilja ha rätt. Hon tror alltid att hon vet bäst. Jag gör så mycket så hon ska tycka om mig, det känns som att hon bara vill bli av med mig.

Egna berättelser

Tankar om könsidentitet gjorde sex omöjligt - men nu funkar det

Jag gav upp helt enkelt och tänkte att jag var dömd att leva ensam resten av mitt liv. Men så lärde jag känna en person som förändrade allt.

Svara varandra

Pappa är trans - jag saknar min "gamla" pappa!

Min pappa kom ut som trans när jag var 16 och även om jag stöttar henne i allt som har att göra med hennes könstillhörighet saknar jag den hon var förut. Hon blev som en ny person litegrann.

Svara varandra

Mina föräldrar bestämmer allt

Jag är myndig men mina föräldrar bestämmer fortfarande över mig. Jag är less på det här.

Till toppen av sidan