Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Vill ha snap men får inte för föräldrarna

Jag vill så himla gärna ha snapchat men mina föräldrar tycker inte att jag ska ha det för att folk kan skicka så taskiga saker men det kan man ju på alla kontaktappar. Nästan alla i min årskurs har snapchat och jag känner mig utanför och jag säger det till mina föräldrar men de sägar att man inte behöver vara som alla andra. Vad tycker ni om snapchat? Har ni snapchat och i så fall när fick ni det? Vad ska jag säga och göra för att få snapchat?
/Tjej som vill ha snap

 

Skriv ditt svar

Svar:

 • Hej, jag fick snap när jag var 11 år och då var jag nästan sist i min årskurs med att få det, det kanske känns livsviktigt nu men lita på mig, det finns viktigare saker i livet!
  /Lycka till!
  Jag exakt samma problem så ja vet hur du känner dig
  /En tjej som oxå vill ha snap
 • Jag skaffade Snapchat vid 8 årsåldern, är 15 nu; fast då fick jag bara adda personer som jag kände, tex mina syskon!
  /Ante 15
 • Jag förstår dig, jag får inte varken ha snapchat eller andra sociala medier, (pga tidigare trauma) Det är svårt att inte vara som alla andra men prata med dina föräldrar om det, förklara hur det känns och varför du vill ha det, t.ex så kan du ju säga att du känner dig utanför och att du bara lovar att adda de du känner, så kanske de går med på det, om inte så tycker jag att du ska säga till din klass att du inte har snapchat och varför, de som acepterar det är de som är snälla på riktigt.
  /:)
 • Gissa vad? Jag har inte snap fast alla i typ hela skolan har det, men ärligt talat bryr jag mig inte. Så länge det finns ett sätt att prata med kompisarna.
  /13
 • Jag får inte heller, delvis av samma anledning. Bara lev med det så kommer de låta dig till sist
  /👍
 • Du kan föreslå att ni löser skoluppgifter via Snapchat.
  /Emma 21
 • Alltså, jag får inte heller ha det även om jag är 16 :( Mina föräldrar låter mig inte ha det. Men jag BEHÖVER VERKLIGEN DEN FÖR ATT AAALLA I MIN KLASS HAR SNAPCHAT OCH DE HAR SKAPAT EN SÅN KLASSCHATT OCH JAG KAN INTE VA MED DÅ!!! JAG KOMMER ALLTID EFTER OCH MISSAR TYP ALLT SOM HÄNDER! :(
  /ALIEN GIRL
 • Jag skaffade snapchat när jag var runt 13 när det precis kom ut och blev stort. Men för mig så tyckte jag att appen blev för tråkig och jag tog bort det. Snapchat i sig är en bra app om man har vänner och så som man kan skriva med. Men det är också en app där jag tycker att det händer mycket mobbning och att folk är elaka på. Vänta tills du blir lite äldre om du är för ung för att skaffa det. Det är bara ett tips.
  / Kille
 • Jag tycker snapchat är en bra tjänst till barn faktiskt, jag fick det när jag var 9 vilket är väl väldigt ungt men då var det i princip det enda sättet för barn att kommunicera på online haha (tiktok fanns inte). Jag tycker du ska prata med dina föräldrar igen och förklara det du sa om att människor kan skriva taskiga saker överallt. Jag vet inte om du har tiktok men tiktok är ju far more toxic än snapchat. På tiktok och instagram får man ju ständing massor med porr botar efter sig vilket man inte får på snapchat.
  /tjej :D
 • Jag har snapchat fast jag får egentligen inte det, och jag kan säga såhär. Snapchat är en fett onödig app och det är typ bäst att lyssna på sina föräldrar egentlgen. Jag har fått en massa dickpics och sånt, så du missar egentligen inget, om det får dig att känna dig lite bättre :) Instagram är typ bättre tycker jag, men jag vet inte riktigt hur du skulle kunna övertala dem tyvärr.
  /Tjej 14
 • Hej tack så jättemycket för era svar fortsätt skicka in! Jag blir väldigt tacksam! Jag glömde att säga hur gammal jag var och jag är under 13 som är åldersgränsen. Men jag känner mig så utanför när ALLA mina klasskompisar har det.
  /Tjej som vill ha snap
 • Omg jag får inte heller ha det jag är 13 år och mina föräldrar vägrar låta mig ha det. Kom bara ihåg att du inte är ensam om detta och att om folk retar dig pga detta så är de inte riktiga vänner!🥰
  /Ledsen tjej
 • Om du är gammal nog (typ 13) så tycker jag inte dina föräldrar kan bestämma att du inte får ha snap och jag tycker du borde förklara det för dom. När du sen skaffar snap så ska du vara lite försiktig med vilka du snappar med, jag vet att det är kul att byta nudes och så med folk, men gör det bara med såna du litar på.
  /15-årig tjej
 • Har inte snap längre men tycker den va ganska ok, så länge man inte bara addade random människor man inte känner typ. Jag tycker du ska säga att du vill ha snap för att få smidig kontakt med dina klasskamrater och ställa frågor till dem om t.ex. läxor eller uppgifter. Säg att det blir enklare att hålla koll på grejer om du kan kontakta dina kompisar där. Nej, man måste inte vara som alla andra, men om du har en legitim anledning att använda snap så tycker jag dina päron borde säga ja.
  /Syrran
 • Jag hade snap i två dagar sedan tog jag bort det eftersom det var så mycket skit där. Dom flesta av mina kompisar har snap men jag känner inget behov, räcker med Facebook.
  /Peter 15
 • Hej! Jag fick snapchat när jag typ gick i 6:an tror jag. Nu vet jag ju inte hur gammal du är så svårt att säga om dina föräldrar har rätt eller inte. Men låt oss säga att du är 13+. Dina föräldrar är vuxna som också de har begått misstag och gjort dumma saker i sina liv. De har vad man kallar livserfarenhet. Därför är det oftast bäst att lyssna på äldre, livet blir så mycket enklare då.

  Men sen har ju inte den generationen växt upp med internet så det är ju förståeligt att de inte förstår. Det kan kännas jobbigt att känna sig utanför. Försök kompromissa med dina föräldrar. Att du får ha snapchat ifall du bara lägger till folk du känner irl och de får kolla någon gång ibland vad du skriver och skickar. De är bara rädda om dig och vill att du ska få vara barn så länge som möjligt. Tänk på hur det känns när de inte förstår dig, försök förstå dem. Hur hade du gjort om du var föräldren? Lycka till!
  /17årig tjej
 • Hej! Jag förstår dig för jag fick det inte heller så tidigt men om du är över 13 bestämmer du själv om du vill ha det tänker jag.
  /Hoppas det hjälper

Aktuella artiklar

Svara varandra

Bråkar jämt med mamma - vad ska jag göra?

Min mamma har ett behov att alltid vilja ha rätt. Hon tror alltid att hon vet bäst. Jag gör så mycket så hon ska tycka om mig, det känns som att hon bara vill bli av med mig.

Svara varandra

Hur säger jag till kompisarna att jag vill ha en nystart?

Hur kan jag säga till mina kompisar att jag inte vill gå samma gymnasium som de?

Svara varandra

Gamla kompisarna är taskiga, vill få tillbaka dem ändå.

Klasskompisarna är taskiga och kommenterar min vikt. Men jag vill ändå få tillbaka dem som vänner. Har ni några tips?

Svara varandra

Jag berättar hemligheter, men kompisen säger inget

Det får mig att känna mig utnyttjad och utfryst. Vad ska jag göra?

Svara varandra

Mina föräldrar bestämmer allt

Jag är myndig men mina föräldrar bestämmer fortfarande över mig. Jag är less på det här.

Svara varandra

Hur blir jag nära vän med kompisarna?

De hänger ofta, är hemma hos varandra, hittar på saker, men jag är aldrig med då.

Svara varandra

Min kompis skickade dickpic till mig!

Min killkompis skickade dickpics och visade sitt könsorgan för mig på Facetime. Vad ska jag göra? Vad borde jag ha gjort i situationen?

Svara varandra

Hur är det att gå om en klass och gå med yngre?

Jag funderar på att gå om ettan då jag hamnade i en klass vilket inte riktigt funkar för mig.

Svara varandra

Hur frågar man kompisar om de vill hänga?

Är rädd för att dem ska tycka att jag är konstig/jobbig, säga nej eller att dem tycker jag är tråkig när vi väl är med varandra.

Svara varandra

Hur gör jag slut med mina kompisar?

Det har inte hänt något, jag känner bara att vi har glidit isär varandra och att det är dags att gå vidare. Men hur kan jag framföra detta på ett sätt så att jag inte sårar dem.

Svara varandra

Jag kallas tomboy och har bara killkompisar

Jag är en så kallad tomboy enligt många utav mina kompisar & min mamma. Jag undrar om ni kanske har tips som gör så att jag kan bli mer som en tjej?

Svara varandra

Hur berättar jag för kompisarna om min diagnos??

Jag är rädd att det kommer bli stelt då jag hatar förändringar och visa situationer. Kan nån ge tips på hur jag ska berätta för dom?

Svara varandra

Jag vill hänga med kompisar utan flickvännen, men får skuldkänslor

Jag har alltid varit en sån simp och jag vågar aldrig säga emot eller vara elak, mina kompisar säger att jag är för snäll mot allt och alla och de kommer bita mig i ryggen senare.

Svara varandra

Min bästa väns nya kompis tar över

Har detta hänt er? Har ni några tips på hur jag inte ska verka avundsjuk? Hur ska jag visa henne att jag finns kvar och stöttar, utan att hon typ blir arg över att hon visst får förändras?

Svara varandra

Hur blir jag bekväm med svenskan?

Jag har varit i Sverige 3 år men det finns ett problem och det är att jag har svårt att få vänner.

Svara varandra

Ska jag sluta på min aktivitet?

Jag gillar scouterna men orkar inte. Och jag har en kompis där som jag inte vill tappa kontakten med. Vad tycker ni att jag ska göra?

Svara varandra

Känslor för min bff, rädd att förlora honom!

Jag tror jag är kär i min bästa vän. Jag är rädd att göra något eftersom jag för blev ihop med min dåvarande bff och när det slutade blev jag förkrossad o hon ignorerade mig i typ 1 månad innan jag ljög och sa att jag var över henne.

Svara varandra

Känner mig sjukt ensam och har svårt att få vänner

Jag har autism och vet inte om det har något att göra med att jag har svårt att skaffa vänner men jag känner mig så ensam ibland.

Svara varandra

Mamma tycker svenska flaggan är rasistisk

Mamma gillar inte att jag flaggar på epan för då hon tror att folk tror att jag är rasist. Det är jag INTE. Alla mina kusiner är ”svarta” och hade jag varit rasist hade jag flaggat sydstatsflaggan.

Svara varandra

Hur många vänner har ni?

Lite oklar fråga, men hur många "vänner" anser ni att ni har?

Till toppen av sidan