Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Pappa är trans - jag saknar min "gamla" pappa!

Min pappa kom ut som trans när jag var 16 (24 nu) och även om jag stöttar henne i allt som har att göra med hennes könstillhörighet saknar jag den hon var förut. Hon blev som en ny person litegrann. Jag har flera kompisar i min egen ålder som också är trans och jag känner inte så här för dem utan är glad att de hittat och uttrycker vem dem är. Har ni några tips på hur jag kan göra för att sakna min "gamla" pappa mindre?
/Saknar dig

 

Svar:

 • Jag förstår din sorg men om det är hennes val så kan du inte göra så mycket. Du kan fråga varför hon blev trans.
  /Leo Jexen Flygare
 • jag tycker att du ska prata med din "pappa" och fråga henne vad det är som får henne att känna sig som en hon, alltså försöka förstå lite mer varför hon känner så.
  /Elin
 • Hej! Jag kan absolut förstå din känsla för hur mycket man än vrider o vänder på det blir det kanske inte riktigt som förut. Men det behöver verkligen inte vara något dåligt! Jag tror det skulle hjälpa att prata med henne, att du känner så här och kan inte hjälpa det. Jag tror att responsen kan hjälpa dig så kan ni ta er ut i de här tillsammans. Puss o kram!
  //litentjej
 • jag har haft en låtsaspappa från jag var fyra till 9-10 och saknar han jätte- jättemycket jag är idag 17 och saknar han exakt lika mycket sen jag var 9-10.
  /Saga 17 år
 • Din pappa lever fortfarande man har bara ett annat kön. Försök göra saker med din "pappa" som ni gjorde förut.
  /HELLO!!!!
 • Förstår att det är jobbigt och det är verkligen okej att känna som du gör. Mitt tips är att påminna dig själv om att hon säkert mår mycket bättre nu när hon får vara sig själv, och att ni har fina minnen tillsammans! Vet inte om ni gör mycket saker ihop men kanske skapa nya minnen och hitta på roliga saker tillsammans! Hoppas verkligen att det här hjälper litegrann iallafall♥️
  /Transkille
 • Hej!! 👋 När jag gick i tvåan kände jag mig inte som en tjej utan som en kille. Så jag vet hur det är att inte "känna igen sig själv". Jag tycker att du ska prata med din mamma, (hon är väl din mamma) du kan säga att du tycker det är bra att hon har blivit tjej, men att du kan känna att hon blivit en ny person och att du saknar henne från när hon var kille. Hon kanske kan bli ledsen, men jag lovar att hon kommer förstå, som förälder kan man inte bli arg för att barnet försöker berätta någonting som är jobbigt. Sen kan du ju tänka att du ska vara glad för din mammas skull och att hon gick som trans och stod upp för sig själv, det är inte enkelt. Hoppas det blir bättre, ha det bäst!! 🌟🌿🐸⭐💓
  /Tjej 11 år
 • Jag kollade en gång på en film som heter "min pappa Marianne" och handlar om en flicka vars pappa kommer ut som trans och hon saknar sin gamla pappa typ. Tänkte att du kunde kolla på den. Kanske kan du och din pappa kolla tillsammans och efter filmen börja prata om det. Jag tror hon skulle förstå om du pratade med henne. Det är din förälder och hon förstår dig.
  /Hoppas det hjälpte
 • Jag tycker att du borde prata med honom. (Eller henne, är dålig på pronomen och sådant så ursäkta i förväg.) Berätta att även fast du stöttar honom på alla sätt kommer du alltid sakna honom för vem han en gång var.

  Försök inse att det fortfarande är din pappa, fast bara med ett annat kön. Var inte rädd för att vara ärlig. Din pappa kommer att förstå, som alla föräldrar ska göra.
  /Någon, 19 år
 • Du kan tänka såhär: din pappa är fortfarande samma person som förut, bara att han har valt att byta kön till kvinna.
  /Den coola tjejen som ÄLSKAR fortnite
 • Hitta nya roliga saker att göra med din förälder. Sätt dig ner och ha ett Deep talk också tycker jag.
  /två killar i 15 års åldern
 • Jag förstår att det kan vara jobbigt men försök att prata med henne om det du saknar med henne innan hon kom ut.
  /trans mannen Ace
 • Jag tycker att du ska försöka acceptera din ”nya” pappa så som hon är. Försök att stötta och hjälpas åt med allt som känns lite svårt och nytt för er. Jag förstår att du kan sakna hur din pappa var förut men kom ihåg, det är fortfarande din pappa! Bara för att det är lite annorlunda så betyder det inte att din pappa inte älskar dig lika mycket. Och som jag sa innan: det är fortfarande din pappa!!! Det kommer ordna sig och du kommer nog att tycka att din ”nya” pappa är bra på andra saker, även om hon inte är riktigt som din ”gamla” pappa! Hoppar det blir bra och att det här hjälpte dig! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
  /Jag är inte hen hon eller han, jag är en gurka!
Till toppen av sidan