Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur är det att flytta ner en klass?

Hur är det att gå med personer som är ett år yngre? Jag funderar på att gå om ettan då jag hamnade i en klass vilket inte riktigt funkar för mig. Känner mig fortfarande lite osäker till att gå om ettan då jag undrar hur det kommer att bli att gå med personer som är ett år yngre. Ev funderar jag också bara på att byta skola men då fortsätta i 2:an. Tack för era svar:)
/V 16 år

 

Svar:

 • Det känns konstigt i början men man vänjer sig och det blir jättebra, jag gick om sexan och jag skämdes över att gå med folk ett år yngre än mig men jag vänjde mig och nu är det jättebra :)
  /Teachers pet ;D
 • Jag gick också om 1:an när jag gick och det gick bra för mig. Frågorna varade i en vecka men sen så såg de mig bara som en av dem. Om det känns bra för dig så borde du absolut gå om, det kommer gå bra vad du en för.
  /Tjej 20
 • Själv har jag nästan alltid varit ett år äldre än andra i min omgivning. Jag ska börja 7 an. För mig har det aldrig varit någon skillnad att vara äldre. Det är att personer uppskattar dig mer än vad de uppskattar andra klasskamrater. Vissa blir avundsjuka och retas lite men behandlar du dem rätt så kommer det inte vara så jobbigt. Vissa frågar varför du är äldre och andra jobbiga frågor. Du behöver inte svara på frågorna. Det är min upplevelse men det kan vara olika på olika skolor.
  /14 åring som går i 7 an
 • Det är helt okej men föredrar äldre.
  /maja
 • Jag tror om du inte vill byta linje så är det bättre att bara byta skola för att ifall om du typ vill göra ett basår eller komplettera så läser du då tekniskt sett 5 år på gymnasiet. Men ifall om det är något som gör själva skolan speciellt bra så kanske du ska gå om, men tror att det kan bli lite tråkigt för då kommer du bara göra om allt du redan gjort.
  /:)
 • Är inte en elev som gick om men ville bara säga att det är typ 2-3 elever i min klass som har gått om (1:an) och de verkar trivas bra i vår klass... Lägger inte ens märke att de är äldre än mig. Skulle tänka mig att det inte är så stor skillnad i mogenhet.
  /anonym
 • I slutändan så kommer ingen direkt att tänka på att du har gått om en klass om du vill gå om en klass för allt sånt kommer liksom naturligt. Några gånger passar man bara inte in i ens årsgrupp andra gånger är det mentaliteten i ens skola som är problemet. Men om du gillar skolan och ogillar din klass, pröva på att gå om, du klarar dig förmodligen ❤️
  /Självsäker inför det mesta
 • hej fina du! jag gick om ettan pga utmattning o depression och var hur orolig som helst över att gå med yngre. men det visade sig vara ett av de bästa besluten i mitt liv! man får så mycket tid att växa som människa plus att jag hittat mina bästa vänner i den nya klassen! dessutom kan jag reta mina vänner varje dag för att jag är äldre och visare än de:)
  /18 årig tjej bland 17 åringar

Aktuella artiklar

Svara varandra

Hur länge ska man ha skärmtid som ung?

Min pappa säger att en tonåring inte borde ha mer än 4 timmar skärmtid men det håller inte jag med om.

Svara varandra

Vad gillar tjejer att prata om?

Vad gillar tjejer att prata om i telefon, asså efter man frågat ”hur mår du” ”hur har din dag vart” o sånna saker?

Svara varandra

Onormalt att inte vilja festa eller dricka?

Jag har tyvärr tappat många av mina kompisar då jag hellre tränar och fokuserar på att lära mig saker som kommer ge nytta i framtiden. Min fråga är ifall det är onormalt att inte gilla varken att festa eller dricka?

Svara varandra

Nån mer tjej med adhd?

Nån tjej med adhd? Vad är era vanligaste ”symtom”? Och hur klarar ni av skolan?

Svara varandra

Hur får jag riktiga vänner på min skola?

Jag är en 14 årig tjej som är relativt ny i min skola (gått i ca 7 månader) och har försökt få nya vänner, men det är svårt. Jag brukar säga hej till många och gå fram till en vängrupp i en annan klass på raster.

Svara varandra

Ska jag sluta på fotbollen?

Jag har börjat stressat över fotbollen då jag tycker att det är jobbigt att gå på träningar och har helt enkelt tappat gnistan lite. När jag väl spelar så tycker jag ofta att det är roligt men har ganska mycket ångest över fotbollen i vardagen.

Svara varandra

Vad gör man åt rasistisk lärare?

Allt började med rykten att hon har sagt N ordet som man inte får säga.

Svara varandra

Min bästa vän har en ny vän - jag känner mig utanför

Sen kom det en ny tjej till klassen. Vi började hänga med henne och hon och jag blev väldigt tajta. Sen började hon bete sig elakt mot mig och jag slutade vara med henne och var bara med min bästa vän.

Svara varandra

Skäms över mitt hem - vill inte visa hur jag bor!

Bor ganska litet med min familj i en hyresrätt och inte alls lika ”renoverat” som andra kanske har det. Det är liksom mer gammalt hemma hos mig.

Svara varandra

Jag sitter för länge framför datorn, hjälp!

Varje gång jag ska börja med skoluppgifter så "bara måste" jag läsa färdigt den där fanfictien och sen börjar jag på en annan och det går flera timmar. Men skoluppgiften blir aldrig gjord.

Till toppen av sidan