Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur är det att gå om en klass och gå med yngre?

Hur är det att gå med personer som är ett år yngre? Jag funderar på att gå om ettan då jag hamnade i en klass vilket inte riktigt funkar för mig. Känner mig fortfarande lite osäker till att gå om ettan då jag undrar hur det kommer att bli att gå med personer som är ett år yngre. Ev funderar jag också bara på att byta skola men då fortsätta i 2:an. Tack för era svar:)
/V 16 år

 

Skriv ditt svar

Svar:

 • Jag gick också om 1:an när jag gick och det gick bra för mig. Frågorna varade i en vecka men sen så såg de mig bara som en av dem. Om det känns bra för dig så borde du absolut gå om, det kommer gå bra vad du en för.
  /Tjej 20
 • Själv har jag nästan alltid varit ett år äldre än andra i min omgivning. Jag ska börja 7 an. För mig har det aldrig varit någon skillnad att vara äldre. Det är att personer uppskattar dig mer än vad de uppskattar andra klasskamrater. Vissa blir avundsjuka och retas lite men behandlar du dem rätt så kommer det inte vara så jobbigt. Vissa frågar varför du är äldre och andra jobbiga frågor. Du behöver inte svara på frågorna. Det är min upplevelse men det kan vara olika på olika skolor.
  /14 åring som går i 7 an
 • Det är helt okej men föredrar äldre.
  /maja
 • Jag tror om du inte vill byta linje så är det bättre att bara byta skola för att ifall om du typ vill göra ett basår eller komplettera så läser du då tekniskt sett 5 år på gymnasiet. Men ifall om det är något som gör själva skolan speciellt bra så kanske du ska gå om, men tror att det kan bli lite tråkigt för då kommer du bara göra om allt du redan gjort.
  /:)
 • Är inte en elev som gick om men ville bara säga att det är typ 2-3 elever i min klass som har gått om (1:an) och de verkar trivas bra i vår klass... Lägger inte ens märke att de är äldre än mig. Skulle tänka mig att det inte är så stor skillnad i mogenhet.
  /anonym
 • I slutändan så kommer ingen direkt att tänka på att du har gått om en klass om du vill gå om en klass för allt sånt kommer liksom naturligt. Några gånger passar man bara inte in i ens årsgrupp andra gånger är det mentaliteten i ens skola som är problemet. Men om du gillar skolan och ogillar din klass, pröva på att gå om, du klarar dig förmodligen ❤️
  /Självsäker inför det mesta
 • hej fina du! jag gick om ettan pga utmattning o depression och var hur orolig som helst över att gå med yngre. men det visade sig vara ett av de bästa besluten i mitt liv! man får så mycket tid att växa som människa plus att jag hittat mina bästa vänner i den nya klassen! dessutom kan jag reta mina vänner varje dag för att jag är äldre och visare än de:)
  /18 årig tjej bland 17 åringar

Aktuella artiklar

Svara varandra

Var ska jag praoa?

Har ni några tips/vart praoade ni?

Svara varandra

Vill ha snap men får inte för föräldrarna

Nästan alla har snapchat och jag känner mig utanför men mina föräldrar säger att man inte behöver vara som alla andra.

Svara varandra

Hur gör ni med smink på idrotten?

Jag har fått väldigt mycket idrott på skolschemat (4) och jag använder en del smink. (Conseler, Mascara, blush, highligther, ögonskugga, bronser).

Svara varandra

Hur säger jag till kompisarna att jag vill ha en nystart?

Hur kan jag säga till mina kompisar att jag inte vill gå samma gymnasium som de?

Svara varandra

Gamla kompisarna är taskiga, vill få tillbaka dem ändå.

Klasskompisarna är taskiga och kommenterar min vikt. Men jag vill ändå få tillbaka dem som vänner. Har ni några tips?

Svara varandra

Jobbigt att prata inför klassen - vad är era tips?

Varje gång vi gör någon muntlig uppgift i skolan får jag typ panik eller vad man ska kalla det, jag börjar skaka, ont i magen, blir yr, hyperventilerar och allting.

Svara varandra

Jag berättar hemligheter, men kompisen säger inget

Det får mig att känna mig utnyttjad och utfryst. Vad ska jag göra?

Svara varandra

Hur blir jag nära vän med kompisarna?

De hänger ofta, är hemma hos varandra, hittar på saker, men jag är aldrig med då.

Svara varandra

Min kompis skickade dickpic till mig!

Min killkompis skickade dickpics och visade sitt könsorgan för mig på Facetime. Vad ska jag göra? Vad borde jag ha gjort i situationen?

Svara varandra

Behöver hjälp att koncentrera mig!

Hur gör ni för att koncentrera er i skolan? Och hur många minuter/timmar pluggar ni per dag?

Till toppen av sidan