Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag känner mig ensam när kompisarna hänger utan mig

Hej! Jag har precis gått ut ettan på gymnasiet och allt kändes jättebra.
Jag har träffat massa nya människor och jag gillar min nya klass och mitt tjejgäng.

Men sedan vi slutade för en vecka sedan har de hängt typ 4 gånger utan att ens bjuda mig. Det är inte som att jag stalkat dem eller någonting, men de har lagt upp jättemycket på sina stories och skickat bilder i vår gruppchatt där de vet att jag är med.

Jag vet inte om jag har gjort eller sagt någonting och jag vågar inte säga någonting att jag är rädd att det kommer bli värre. Jag fattar inte varför det händer och nu kommer jag inte ha någon att hänga med när skolan börjar igen. Jag känner mig så jävla ensam. Vad ska jag göra?
/Gymnasietjej

Skriv ditt svar

Svar:

 • Mitt svåra svar är tyvärr att du är bättre utan dom. Om dom inte bjuder med dig är dom inte äkta vänner, och hellre noll vänner än fake vänner. Men prova kanske att ta upp det med någon du känner dig trygg hos, innan du ”säger upp kontakten”.
  /17 tjej
 • Jag har samma problem, men jag har tänkt att jag inte ska vara med dom mer för jag mår så dåligt när jag är med dom. Jag går på fotboll och har kommit nära all som är i mitt lag och jag är med dom i stället för dom är mycket snällare. Hoppas det blir bättre. Och tänk på att det finns personer som gillar dig. Och det är bara töntigt det dom håller på med.
  /Samma problem
 • Förstår att du känner dig ledsen och utanför. Mitt råd är att prata direkt med någon i gänget och uttrycka hur du känner på ett lugnt och öppet sätt. De kanske inte ens är medvetna om att du känner dig utanför. Om de inte bryr sig eller behandlar dig illa, förtjänar de inte dig som vän. Ta hand om dig!
  /16-årig kille
 • Lär dig spela gitarr och skriv sånger om att du är ensam och utstött. Sen blir du rik och då blir du lycklig igen för det är saker som pengar, status, choklad och andra människor som bestämmer vårt värde här i världen. 

  Mitt tips är att ignorera det, prata med dem om det eller skaffa fler vänner. Du väljer vad som passar dig bäst. Tänk bara på att ditt värde INTE bestäms av någon annan än dig själv.
  /Snälla förstå att det är ren sarkasm i första stycket!
 • Försök att prata med en av de i gruppen som du känner dig mest bekväm med och fråga om det var något du gjorde som gör att de hänger utan dig. Men från det du skrev så verkar det som att du är en jättefin tjej och förtjänar mycket mycket mer än några kompisar som lämnar dig utanför, speciellt på sommarlovet. Tycker du ska prata med de o berätta hur du mår då det är viktigt, och om det skiter i dig så kan du alltid hitta nya vänner som kommer uppskatta dig för den du själv är!
  /tjej
 • Om du tror att du har sagt något, men inte vet vad så kanske det var ett missförstånd, och ni kan antagligen prata och lösa det. Men vet du att du aldrig skulle säga något som skulle skada dem så är de antagligen inte så bra kompisar.
  /Lycka till😸

Mer på UMO

Svara varandra

Hur länge ska man ha skärmtid som ung?

Min pappa säger att en tonåring inte borde ha mer än 4 timmar skärmtid men det håller inte jag med om.

Svara varandra

Vad gillar tjejer att prata om?

Vad gillar tjejer att prata om i telefon, asså efter man frågat ”hur mår du” ”hur har din dag vart” o sånna saker?

Svara varandra

Onormalt att inte vilja festa eller dricka?

Jag har tyvärr tappat många av mina kompisar då jag hellre tränar och fokuserar på att lära mig saker som kommer ge nytta i framtiden. Min fråga är ifall det är onormalt att inte gilla varken att festa eller dricka?

Svara varandra

Hur får jag riktiga vänner på min skola?

Jag är en 14 årig tjej som är relativt ny i min skola (gått i ca 7 månader) och har försökt få nya vänner, men det är svårt. Jag brukar säga hej till många och gå fram till en vängrupp i en annan klass på raster.

Svara varandra

Ska jag sluta på fotbollen?

Jag har börjat stressat över fotbollen då jag tycker att det är jobbigt att gå på träningar och har helt enkelt tappat gnistan lite. När jag väl spelar så tycker jag ofta att det är roligt men har ganska mycket ångest över fotbollen i vardagen.

Svara varandra

Min bästa vän har en ny vän - jag känner mig utanför

Sen kom det en ny tjej till klassen. Vi började hänga med henne och hon och jag blev väldigt tajta. Sen började hon bete sig elakt mot mig och jag slutade vara med henne och var bara med min bästa vän.

Svara varandra

Skäms över mitt hem - vill inte visa hur jag bor!

Bor ganska litet med min familj i en hyresrätt och inte alls lika ”renoverat” som andra kanske har det. Det är liksom mer gammalt hemma hos mig.

Svara varandra

Vill ha snap men får inte för föräldrarna

Nästan alla har snapchat och jag känner mig utanför men mina föräldrar säger att man inte behöver vara som alla andra.

Svara varandra

Vill inte gå samma gymnasium som kompisarna - hur säger jag det?

Hur kan jag säga till mina kompisar att jag inte vill gå samma gymnasium som de?

Svara varandra

Hur blir jag nära vän med kompisarna?

De hänger ofta, är hemma hos varandra, hittar på saker, men jag är aldrig med då.

Till toppen av sidan