Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Vad gör man åt rasistisk lärare?

Först ska jag börja med att säga min lärare har Adhd och är en otålig person och det är kanke därför hon är så här. Allt började med rykten att hon sagt N ordet som man inte får säga. På den tiden gick jag i 5:an och det var bara nåra veckor kvar tills jag skulle gå till 6:an.

Hon var lärare i 6:an och det var bara nåra veckor kvar tills vi skulle börja 6:an. Många av 6:orna sa att den här läraren är super-rasist och orättvis.

Jag trodde inte på vad de sa och vill det se med mina egna ögon. Och jag fick se det. Det var när min vän var på väg till matsalen. Från ingenstans skrek läraren min väns namn och han fick gå fram till henne. Han frågade vad han gjort. Då sa hon n-ordet till honom. Min vän är mörk hud.

Min vän bara stog där och vågade inte säga nåt eftersom läraren sa nåt om att hon sulle ringa hem i så fall, och det ville inte min vän.

Jag försökte fråga min vän om detta men han sa bara shit i. Nån som känner igen sig? Vad gör man åt rasistiska lärare?

/Anonym

Svar:

 • Det är inte schyst. Jag tycker att du borde kontakta Rektorn.!
  /🧐
 •  Detta är inte okej! Jag tycker du ska prata med rektorn men om du inte vågar så kan du kanske skriva ett brev anonymt till din rektor! Så har jag löst ett annat problem i min skola. Lycka till
  /BABA GRILL

 • Kontakta rektorn!
  /Tomte
 • Prata med rektorn! Det har hänt liknande grejer med lärare på min skola. Och efter rektorn fick veta så blev det bättre. Rektorns jobb är att se till att skolan fungerar bra. Mitt tips är att ta med sig nån vän som du litar på och berättar för rektorn hur ni känner. Om det känns jobbigt att prata direkt till rektorn så kan man alltid mejla. Men det är viktigt att det tas tag i. Det är inte ett okej beteende och ingen ska behöva bli utsatt för det!
  /Tjej 14
 • Berätta för rektorn eller en annan lärare om det. Samarbetar du med dem så komma det att ordna sig. För en lärare får inte bete sig eller säga något rasistiskt till någon alls.
  /Lina
 • Berätta för rektorn om detta, eller berätta för föräldrar om vad som händer och låt de gå till rektorn och berätta.
  /Tjej 14
 • Det låter hemskt men jag läste i en KP-tidning om någon som hade varit med om nåt liknande. Jag går också i 6:an. Mitt tips kanske låter lite cheesy men prata med dina föräldrar eller tom rektorn.
  /My melody
 • Du måste prata med rektorn! Om du inte vågar så kan du skicka ett mejl till rektorn och prata med en förälder!
  /Tjej 11
 • Anmäl
  /Anonym
 • Anmäl till skolans rektor!
  /Tjej 16
 • Det är lätt att man känner att man inte har så mycket inflytande men det betyder inte att inget går att göra. Jag skulle antingen ha pratat med rektorn direkt, eller med föräldrarna så kanske de kan prata ihop sig med andra föräldrar och ta det till rektorn. Ingen ska behöva bli utsatt för eller befinna sig i ett rasistiskt klimat på sin skola eller arbetsplats.
  /Anonym
Till toppen av sidan