Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Min bästa vän har en ny vän - jag känner mig utanför

Jag och min bästa vän har gått i samma klass länge. Sen kom det en ny tjej till klassen. Vi började hänga med henne och hon och jag blev väldigt tajta. Sen började hon bete sig elakt mot mig och jag slutade vara med henne och var bara med min bästa vän.

Nu har de blivit tajta och lämnar mig utanför. Min bästa vän har förändrats och blivit som henne. Båda är dryga. Vad ska jag göra? Har nån varit med om nåt liknande? Jag vill egentligen bara byta klass.

/Tjej

Svar:

 • Jag har varit med om samma sak
  /Aa
 • Är i ungerfär samma situation. Min bästa vän som går i samma klass som mig har blivit bästis med min syster som är 1 år yngre och det stör mig jätte mycket och jag blir jätte avis för att de går och shoppar och aölt sånt med varandra och jag får inte va med. Och det jag gör är att prata med några vuxna jag litar på och mest ignorerar det, men tips e ju att prata med nån du litar på eller så
  /Tjej
 • Jag är i ungefär samma situation. Jag är med i en trio som började bra. Alla kom överens, vi hade alltid kul och ingen var utanför. Men efter en kort tid blev två utav dem mycket tajtare och klickade bättre. Och jag blev utanför. Jag tycker att du ska prata med kompisen du känt längst. En riktig kompis lyssnar på dina känslor
  /Tjej
 • Asså människor ändras det är normalt men ibland ändras de på ett sätt som man själv inte gillar. Det enda du kan göra är att gå vidare i livet. Vänta inte på en och samma person, hon kommer att umgås med andra och du kommer vänta på henne men till slut kommer hon tillbaka men då är du över henne och har skaffat nya vänner. Ibland kommer de inte ens tillbaka men att ha vänner i klassen är bättre än att vara ensam. Själv har jag haft 3 bästisar den första flytta och den andra lämna mig och den tredje lämna mig med eller håller på med det. Det viktigaste är att du satsar på skolan och bry dig inte, det är svårt att inte bry sig men det är ett av sätten att investera i sig själv och skaffa ny vänner. Ingen kommer vara med dig till slutet.
  /IM
 • Jag förstår att du känner dig utanför. Tror tyvärr att det är vanligt bland tjejer att det inte blir så bra när man ska umgås 3 stycken. Har varit i liknande situation där min bästa kompis först valde bort mig för en annan, sen gjorde jag samma sak och det hela slutade upp i totalt drama. Men efter ett tag förstod både jag och min bästa vän att den 3e kompisen som bara snacka skit och ljög inte var ngt att ha. Hoppas att ni hittar tbx till varandra
  /Tjej
 • Typ samma sak har hänt för mig (förutom att min bästis nya vän inte var ny i klassen). Min bästa vän var sjuk och då började jag vara med en tjej i min klass som jag känt ända sen 1:an. Sen när min bästis blev frisk så började vi hänga alla tre och det funkade bra till en början.

  Men sen började min ”nya” kompis och min bästis hänga ganska mycket utan mig och jag sa då till min bästis att jag kände mig utanför. Hon fattade typ inte och dom fortsätter bara göra så att jag känner mig utanför och jag vill helst av allt bara skaffa nya vänner och glömma dom gamla för alltid.

  Men mitt tips är ändå att du försöker berätta för dom hur du känner och tycker så kan ni tillsammans lösa det, även om det kanske känns svårt. Om dom inte lyssnar eller fortsätter att frysa ut dig så tycker jag att du ska försöka hitta nya vänner så att du inte behöver vara ensam ❤️❤️
  /Tjej
 • Samma har hänt för mig, min kompis förändrades jättemycket. Innan var hon och jag klassens clowner men nu har hon börjat sminka sig jättemycket och har TikTok och blivit populär (jag vet att man inte är populär bara för man har TikTok och att väääääldigt många har det men ändå). Skaffa nya vänner eller prata med dom så kan ni kanske lösa det ❤️❤️❤️
  /Tjej
 • Jag har varit i liknande situationer. Det är jobbigt och kan kännas som man är utanför/ensam. Några saker som jag insåg när det hände mig var: Man kommer växa ifrån folk. Man blir äldre får andra intressen/värderingar. Saker händer. Man glider ifrån varandra. Ställ dig frågan ifall det är en riktig kompis. Och fråga dig sen om det här är en person du vill umgås med. (Om det är en riktig kompis du vill vara med kan du testa att prata med dom en till en och beskriva hur du känner dig) Till sist många kommer ha olika kompisar i olika stadier i livet och det är okej. Det viktigast är att du mår bra.
  /dyslexi på bordet
 • Jag har varit med om samma händelse. Min bästis började hänga med en annan tjej som inte var jag och springa ifrån mig och snacka skit om mig bakom min rygg. Så jag struntade helt i henne och försökte hitta en ny kompis att hänga med och sen började en tjej i vår klass och vi blev supertajta. Sen kom den där tjejen tillbaka, alltså idioten, men jag struntade i henne helt och förklarade varför. Lycka till och trivs du i din klass så byt inte bara för att din bästis är idiotiskt, sånna människor ska man bara skita i❤️
  /Nea
 • har hänt mig med. Jag sluta hänga me dom. Jag fick andra vänner i min klass som jag inte hade märkt förut. sen efter något år så sa dom förlåt och vi börja hänga igen. Nu har jag bara kontakt med henne jag var vän med först. Det löser sig tillslut, skaffa nya vänner och håll ut. Prata med nån oxå för det känns mycket bättre efter. Det var först när jag började prata om det som jag insåg hur taskiga de varit. Men det är förlåtet nu. De växte upp.
  /13
 • Känner igen mig. Min ena kompis har jag varit vän med i flera år, men sedan blev hon och en annan person vänner, vi blev som en trio. Ssedan byggdes vår vängrupp på men vi tre är tajtast. De två är nu mycket med varandra och bjuder inte in mig till att vara med. Jag brukar se att de två är med varandra utan att fråga om jag vill vara med och detta tycker jag också är jobbigt.
  /Anonym
 • Hej! Jag har också varit med i en sådan situation....... I början så var de väldigt jobbigt och jag hade ingen att vara med. Jag gjorde det bästa av det och sa till läraren och mina föräldrar om hur jag kände och mådde. Läraren pratade med de och vi blev en trio. Jag hängde inte lika mycket med de utan med några andra från klassen, men vi umgås som vanliga klasskompisar nu! Så säg till! (:
  /Någon
 • Berätta det! Förstår hon inte eller inte bryr sig så är hen inte än riktig vän.
  /Alias
 • Jag tycker att du ska säga till dom vad du känner. De kanske fattar och ni kan bli en trio, alltså att ni är alla tre. För då får ju alla vara med.Om du inte vågar så kan du gå och prata med en fröken eller en förälder.
  /Okänd person
 • Prata med en vuxen eller med din vän och säg att det känns som att detta är fel osv. Du ska inte sitta och bära på känslorna om din bästa vän som är dryg. Eller så kan du skriva till henne och fråga om hon vill hänga.
  /Ensam i skolan
 • Försök prata med dom även om du känner sånt, jag vet det är svårt men jag tror på dig.
  /Bronya
 • Hitta andra att tala med. Och stanna inte när du hittar en person, skaffa många vänner. Det kanske är jobbigt att försöka hinna med, men helt underbart att kunna prata med så många olika personligheter och att få så många olika synvinklar. Dessutom kommer du inte bli så otroligt förtvivlad om du växer ifrån en eller två vänner, som kanske har hänt i detta fall.

  Att prata med endast en person gör att man kan bli helt besatt av dem. Dessutom formas ofta ens beteende till att likna dom som man umgås med, så om du känner dig ensam och vägrar av olika konstiga anledningar följa mitt första råd, kanske detta är ett bra tillfälle att lista ut vem du är, vad du tycker och vad dina passioner är. Och jag menar inte att du ska sitta i flera timmar och ta onlinequiz om vilken av dina hjärnhalvor som är dominant, eller vilket djur du liknar mest, utan att du ska ta tid till att tänka på dig själv, dina passioner och din framtid.

  Du kanske inte ens vet vad dina passioner är. Min poäng är att du inte måste umgås med din "bästa vän" hela tiden och att du måste kunna släppa taget om vissa saker, även om det gör ont. Såklart skulle du kunna försöka hänga med dom, men tänk över om du faktiskt vill umgås med så dryga människor som dom, eller kanske till och med bli lika dryg som dom för att passa in. Ditt val. Letting go means to come to the realization that some people are a part of your history, but not your destiny. - Steve Maraboli
  /Det kallas "tillgänglig", inte "singel" 🗿
 • Hej! Jag har varit i liknande situation och vad som hjälpte mig var att lära mig att förstå vad jag vill lägga min tid på. Det finaste du kan ge någon är din tid. Detta handlar om självrespekt. Vill du lägga tid på någon som inte vill lägga tid på dig? Med risk att låta dramatisk och potentiellt lite cringe, så lever vi bara en gång och vi har bara ett liv.

  Så varför lägga tid på folk som är dryga mot en? Jag tycker inte att din ”bästa vän” låter som en ”bästa vän”. Bästa vänner är inte dryga mot varandra, de lyfter upp varandra. Sätt dig själv först, det är DIN tid och du ÄR värd det. Lägg den på saker som gör dig glad och på odryga människor som finns där för dig. Kör ditt race! ❤️
  /R
 • Hej! Aldrig riktigt varit med om att min vän blir elak gentemot mig men däremot att en ny i klassen hängt på lite väl intensivt och att jag då inte umgåtts lika mycket med min vän. Min personliga erfarenhet är att nya klasskamrater hoppar runt en hel del innan de hittar vem eller vilka i klassen de vill vara med. Om du hade förlåtit din vän om hon bad om ursäkt och bättrat sig hade jag haft is i magen men annars go for it, byt.
  /Tjej
Till toppen av sidan